אשמח לשמוע את דעתכם חברי

skali74

New member
אשמח לשמוע את דעתכם חברי

אז ככה ,הכרתי בחור מאוד מורכב מבחינה נפשית,בתחילה לא הכרתי או ידעתי עד כמה הבחור מורכב ,
במשך הזמן ,התבהרו דברים ,כמו מאניה דיפרסיה ופקים אצלו באישיות.
אני בחורה מאוד תלותית ,כשאני מכירה גבר פעם ב....,אני נאחזת בו כאילו הוא הגבר האחרון,בייחוד שהוא מוצא חין בעייני .
אז בהתחלה הוא פתאום נעלם,והוא הודיע לי מראש שזה קורה לו לעיתים,אחר כך הוא נזכר בי.ובכל הזמן הזה,
פתחתי כלפיו תלות אובססיבית,לא התאר את התופעות לווי של התלות:)
והוא פשוט נעלם.
בסופש הוא יצר איתי קשר ,ואני בטיסה נסעתי אליו,רציתי לראות אותו,אולי משהו ישתנה .ואז הוא סיפר לי הכל ,מימה הוא סובל,ואיזה תופעות,ועל ההתבודדות שלו מאנשיםוהקושי בקירבה אנושית,
וכן אמר ,זה לא שחור או לבן זה אפור מה שקורה בנינו,
אנחנו לא מתאימים
אבל אני רוצה שניהיה חברים,ידידים.
זה לא את זה אני
וכל מיני משפטים לבבים שהכן זה לא יקרה אנחנו לא נתחתן:)
כשחזרתי עכשיו הביתה ,אמא שלי מאוד מדוכאת ,אז כשראיתי את הפרצוף שלה ,האנרגיות שלי קרסו,לפעמים אני משתפת אותה ,אבל היא בדעות שלה ואני בשלי.
והחלטתי לא לשתף,היא כאילו כועסת על הבת בת 39 איפה היית? כאילו דהה אני בת 39 מזה משנה איפה הייתי?
אז הייתה לי שיחה עם אחותי ,היא שאלה איפה הייתי אז לה סיפרתי כי חשבתי אולי היא תחשוב כמוני ובסיכום אמרה תמימה .
בקיצור ,אמרתי לה שהחלטתי ,להיות ידידה שלו,ולא לנתק את הקשר.
עולות השאלות האם תפגעי?מה יקרה אם הוא ימצא בחורה שכן איתה הוא ירצה זוגיות אך תרגשי?והאם בגלל שאנחנו לא מתאימים והוא לא הכי טוב בשבילי אני צריכה לנתק לחלוטין את הקשר?מה ייצא לך מכל הידידים?האם עדיף להיות בודדים?.
דבר שהכי חשוב שקרה לי כנסעתי אליו,שהתבהרו לי הדברים,ואני מרגישה שהצד האובססיבי בו נרגע,כי הוא אמר לי שזה לא יקרה ,כלומר זוגיות.
הוא פשוט אמר וזה סוגר לי מעגל של להאחז בו, אולי כן הוא ירצה אותי פתאום,וכן בזכותו סיימתי קשר לא בריא של 3 שנים,עם גבר נשוי (לצערי).
אז החלטתי להעזר בדעות שלכם אשמח לקבל את דעתכם לסיפור .
שיהיה לכולנו יום נפלא

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לדעתי ככה

נראה לי שאת בדיעה כזו שאם אני במצב נפשי כזה..אז אני צריכה למצוא בחור עם מצב נפשי דומה...אני לא בטוח כלל וכלל שכך צריך להיות..

את לא נראית לי מאובחנת כחולת נפש נכון? לא ראיתי שכתבת את זה..אם אני זוכר נכון..אני גם חושב שבמצב הנוכחי שלך זה רק יכביד עלייך לנסות להכיל כזה גבר...שהכרת.
משום כך אני חושב שאת יכולה ומגיע לך כל גבר רגיל וטוב ,
יודעת מה אולי גם הוא מבין את זה ואמר לך בעצם את טובה ממה שאני צריך...אני חושב שמוטב לנתק לחתוך...את תסתדרי יופי.
אני חושב שבמקורות לאובססיה שלך צריך לטפל..ואפשר מנסיוני..
עם בנייה של הביטחון העצמי שלך תאבונה גם בחירות מוצלחות יותר בגברים (בתקווה שיימצא מהר האחד היחיד) ובכלל בחיים

אני חושב שבסופו של דבר הוא ימצא את שלו ואת את שלך הוא ישמח בשמחתך ואת בשלו...

באשר לאמך אי חושב שהא כמו אמא רואה יותר את הטוב שבךך את הצד החיובי ורוצה את כל הטוב בשבילך , אם היא כעוסה זה מדאגה ..ותסכול שאת עצמך לא רואה שיש בך יותר...וראויה ליותר ..

אחותך בדרכה שלה אני מניח אומרת תמימה כי כנראה שמה לב קודם שהוא לא מתאים לך..וכאילו סתם משכת זמן..אני גם חושב שהיא מתכוונת שאת יכולה להשיג גבר עם פחות בעיות ושיותר מתאים לך...

לסיכום, אני חושב שאת סה"כ בחורה נורמלית עם קצת בעיות ..עם המודעות שלך המבורכת את גם יכולה לצאת מהן...
אני בטוח שאם תתמידי עם הטיפול..את גם תצליחי..

שבוע טוב

skali74

New member
תודה ירון שבוע טוב גם לך

אני מאמינה שבסוף אמצא את הדרך

ירון - הערה / הארה אחת ברשותך

כמי שכן מאובחנת, ומעורה בעמותת 'אנוש',
המונח - "חולה נפש" - עבר זמנו מן העולם.
(בשל כל הקונוטציות השליליות שנלוות למונח הזה),
יש לומר - פגוע נפש.
תודה בשמי ובשם שאר חברי פגועי הנפש.

דעתי האישית -

כפי שכתב ירון, אני לא יודעת אם אובחנת כ'פגועת נפש' או לא,
אבל לצורך העניין זה פחות חשוב.
דווקא משום שאני כן פגועת נפש, אני מרשה לעצמי לומר לך -
הישמרי.
אם תוכלי באמת להישאר רק בידידות עם הבחור - מעולה.
וגם לגבי ידידות - חשוב להקפיד על מינון נכון.
כלומר, שלא יצא מצב שאת תהפכי להיות "מטפלת" שלו.
מניסיון - את הצרות הגדולות שלנו יש לשפוך אצל אנשי המקצוע ולא אצל החברות/ים.
למדתי את זה על בשרי.
והיום אני יודעת שזה נכון.
כי גם לחברים הכי טובים יש את "שק הצרות" שלהם,
וקיבולת מסוימת להכיל את הצרות של אחרים.
זאת ועוד - אף אחד לא אוהב להיות בחברתם של המדוכאים.
זה שואב המון אנרגיות מהסובבים.
ואם חשבת על זוגיות עם הבחור -
שוב מניסיון - לא ! לא ! לא !
אני עשיתי את זה, וזה הוריד אותי לתהומות מאוד מאוד נמוכים.
שוב - בגלל עניין ההכלה והאנרגיות הנדרשות.
שיהיה המון המון בהצלחה !!!

skali74

New member
האמת אני עושה עבודה עצמית מאוד רצינית

אני אכן לומדת,להכניס לשיחות שלי גם נושאים נוספים ,מלבד הנפש,הבעיות,הדכאונות,והקורבנות של החיים.
לכן איתו שמתי לב שהשיחות הן יותר עמוקות,ומעניינות,מאשר עם חברותי או חברי הקודמים ,שאיתם דברתי על מר גורלי ועל ההפרעות הנפשיות שלי וכמה זה כואב וכו' עד שמאסו ונשארתי לבד.
איתו אני לא מספרת על עצמי , האמת הוא משתףיותר ממני על עצמו, את צודקת ,בהתחלה חשבתי להציל אותו מעצמו,אבל אני לא פסיכולוגית ואין לי יכולת לתקן אותו,רק לשפר את עצמי ,לדאוג לעצמי ולהבין שמגיע לי הכי טוב.לגבי המינון אני יודעת צריכה להוריד מינון ,וכרגע אני לומדת להיות ולהנות גם בלעדיו.ובגלל שהוא אתמול אמר את המשפט זה לא יקרה,אנחנו לא מתאימים,זה מה שגאל אותי מיסורי האובססיביות.כי אני לא נלחמת עכשיו ,מלחמות מיותרות במוחי רוצה ,אולי רוצה, אולי יקרה אולי התקשר ,אז אני מרגישה בדרך לניקיון טוטלי מגברים:)

Larik

New member

היי, זה מה שאני עשיתי.
מדחיק את כל הבעיות עמוק עמוק בפנים עד שהן מתחילות להרקב ומתות עם הזמן.
אז אחרי 20 שנה בערך אני מגלה שיש לי טריגרים מדברים ששחכתי שקיימים.

טוב, אולי לא.
עכשיו ברצינות...

בעיני זה לגיטימי ואף מומלץ לחלוק צרות עם אנשים אחרים, אבל תלוי באיזה צורה.
אם מעבירים את זה בצורה של סיפור, בצורה של אירוע שקרה אז זה יכול להועיל.
כי מצד אחד אני חולק את החוויה הטראומתית עם עוד אנשים, מצד שני אני מספר סיפור ומבדר אותם.
אני לא מצפה שהם ימצאו פתרון לבעיות שלי, אני לא מצפה לעזרה או לרחמים, אני פשוט משתף.

לעומת זאת לבכות על כל דבר זה לא עוזר.

Larik

New member
דעתי

בחור ובחורה יכולים לשמור על קשר של ידידות בהנחה ויש תיאום ציפיות בין שני הצדדים.

אם יש הבנה בין שני הצדדים לשמור על קשר של ידידות, אין בעיה עם זה.

ברגע שאחד מהצדדים מתחיל לפתח רגשות כלפי הצד השני והצד השני לא, התוצאה יכולה להיות מאוד לא נעימה.
צד אחד היה במצב של תסכול מתמיד, כי אין אפשרות שהוא יקבל את מה שהוא רוצה.
זה יובל רק לתסכול.

skali74

New member
היי אריק רציתי לאמר לך שאתה צודק

פתאום אני מרגישה,שזה לא ידיד ,כי ידיד ,זה אחד שלא חושבים עליו,או מחכים שהוא התקשר,פתאום הרגשתי שאני אשקר לעצמי אם השאר ידידה שלו,פתאום הדחף נמצא,אבל אני נלחמת בו בידיעה שאין טעם בייחוד שהוא הצהיר שאנחנו לא מתאימים .אז אני שומרת על נפשי ותופסת מרחק,גם אם משהו בתוכי רוצה את הקירבה שלו,ורוצה לדבר ולהתקשר ולשלוח הודעות.אני לומדת לשלוט על זה בעזרת ההפנמה וההבנה .שצריך להמשיך הלאה.תודה שהארת את מחשבותי שלרגע חשבתי שכן אני מסוגלת להיות ידידה שלו .

Larik

New member
היי סקאלי

אני מכיר את ההרגשה, ואני מבין בדיוק איך את מרגישה.

פעם הכרתי מישהי שממש רציתי להיות איתה, אבל בגלל שהיה לה חבר נאלצתי להסתפק בקשר של ידידות.
היינו נפגשים מדי פעם לפעם, יושבים, מדברים, צוחקים.
חשבתי שזה יספיק אבל זה לא.
זה ממש אכל אותי מבפנים ושיגע אותי.

ניתן להשוות את ההרגשה הזו לרגע שבו רעבים ועובדים ליד דוכן אוכל עם דברים טעימים שאסור לאכול.
ניתן להסתכל, אבל אסור לגעת. אפשר להריח, אבל אסור לטעום. (אני מכוון לאוכל, ולא לבן אדם)

מקווה שאני מסביר את עצמי טוב

skali74

New member
אתה מסביר בדיוק את ההרגשה

אבל אין דרך אחרת,אולי לא נעבור ליד דוכן אוכל עם דברים טעימים:)פעם הבאה

לי בא

New member
מגיע לך הטוב ביותר

יש לך מספיק בעיות משלך,
את צריכה למצוא את זה שירומם אותך,
יאהב אותך, יראה את האיכויות שלך,
ולא כזה שהבעיות שלו מונעות ממנו לאהוב אותך.
תאמיני שזה מה שמגיע לך, וזה מה שתקבלי לטוב ולרע.
לא פשוט, אבל את אני בדרך! הנכונה, אני קוראת ויודעת שאת מתחילה להבין שמגיע לך משהו יותר טוב,
את חייבת להפסיק את התלות בגברים, ולהכיר את סקאלי, זה שהוא עזר לך להפסיק לאהוב גבר נשוי, לא עשה את המצב טוב יותר, פשוט עברת ממערכת יחסים מסובכת אחת לאחרת.
תלמדי לאהוב את עצמך, בטוחה ויודעת שיש מה לאהוב.

skali74

New member
היי לי בא אני יודעת ומודעת למה שקורה

תמיד אני מסיימת קשר ובא קשר יותר גרוע מהראשון,אין לי מושג למה ,אומרים דומה מושך דומה,ועד שלא תשתני תקבלי את אותו הדבר.
ככה פעם סיפרו לי,כרגע אני משתדלת לא להתנהל לפי הדחפים שלי,ומנסה להתמודד ולהכיר את סקאלי,אבל אין לי מושג אך לעשות את זה.נכון אני יודעת שהוא רוצה רק ידידות,והתלות שלי מדברת ורוצה להמשיך כן העיקר תיהיה חבר /ידיד שלי העיקר שאדע שאני קיימת .
אבל האמת שהצד האובססיבי דעך ,וזה מה שחשוב,אני לאט לאט חוזרת לעצמי,האמת בלי לשים לב עליתי 2 ק"ג .כי הפסקתי להיות מודעת לעצמי.
לפעמים כשאני פוגשת מישהו הוא הופך למרכז שאני די שוכחת מעצמי.
אולי זה הצעד הראשון לשים אותי במקום הראשון ,
יש לי הרבה עבודה ואין לי מושג אך לגלות את עצמי או להכיר.
סקאלי

alona 27

New member
איך את מרגישה כשאת למשל מדברת איתו בטלפון

לא למטרת זוגיות, אלא בתור ידידה? האם זה מכביד עלייך יותר? או שזה מקל עלייך?
יכול להיות גם שאולי עכשיו זה טרי וקשה מידי בשביל שתישארו ידידים, אבל לאחר תקופה זה יהיה יותר נכון.

skali74

New member
כן אני יודעת ,אני מחכה לטלפון שלו ולהודעה :)

זה לא ידידות מבחינתי ,כי יש לי ידיד שממש לא בא לי לדבר איתו או אני לא מחכה לפל שיצלצל,אני בבעיה, אבל אני בטוחה שיש פתרון לבעיה שלי .

פריאל12

New member
יקירה, אם את רואה במצב העכשווי בעיה

וכפי שאת מתארת, זה כך... נראה לי שהפתרון הטוב ביותר הוא יצירת מרחק,
גם פיזי אבל גם כל סוג של תקשורת - פייסבוק, SMS ושו"ת.
איני יודעת אם זה המצב כאן, אבל לעתים, כשאנחנו לא יודעים לסיים קשרים,
אז אנחנו אומרים: נסיים את הקשר הרומנטי אבל נישאר ידידים / זה לא אתה,
זו אני...
אולי, רק אולי, הבחור רומז שהוא רוצה לסיים את הקשר רק לא יודעה איך לעשות זאת בבת אחת כי הוא לא רוצה לפגוע בך.
להיתלות בפירורים ולמשוך את הקשר (החד-צדדי) יגרום לזה להיות הרבה יותר קשה וכואב בהמשך :(

פריאל12

New member
סקאלי, העלית שאלה למחשבה

האם קיים כזה דבר ידידות בין גבר לאשה,
או שזו בעצם המצאה כדי להצדיק את ברירת המחדל של קשר רומנטי בלתי אפשרי?

שאלת שאלה קשה

אני בעד ניתוק הקשר.
לפחות כל זמן שכל מצב אחר מעורר התלבטויות וקשיים

תמיד אני אומרת שצריך לעשות מה שעושה לך טוב.
אם את מזהה שהקשר איתו גורם לך לתחושה לא טובה ולא נוחה
סימן שזה לא כדאי וצריך לחתוך.

אני אישית לא מאמינה ב"ידידות" בין גבר לאישה
כאשר רק שניהם מעורבים בזה.
בקבוצה יותר גדולה אולי זה אפשרי

למעלה