אשמח לשמוע את דעתכם

tal061971

New member
אשמח לשמוע את דעתכם

אתחיל מהסוף.. אני בהריון (שבוע חמישי) הנני גרושה + 2 שמזה כשנתיים + נמצאת במערכת יחסים עם גבר רווק. בחודשים האחרונים עלה נושא הילד המשותף וכאחת שמתקרבת לגיל שבו זה הולך ונהיה קשה יותר התחלתי בבירור במרפאה לפריון, פרופיל הורמונאלי, צילום רחם ועוד... היה שיתוף הפעולה של בן הזוג והוא אפילו עבר בדיקת זרע על מנת שנמשיך בבירור והגיע איתי לייעוץ. לאחר מספר חודשים הוא קצת קיבל רגליים קרות ואמר שנניח להתערבות הטיפולית ואכן כך היה אבל דווקא שהנחנו לזה הגיע החודש ולשמחתי הרבה תוצאת בדיקת ההריון הייתה חיובית. דווקא ברגע זה שבו "בישרתי" לבן זוגי את הבשורה המשמחת תגובתו הייתה צוננת, מן הלם שאליו הוא נכנס בטענות כמו: אני לא בטוח שאני מוכן לאחריות, למחוייבות וכ.. פתאום הרגשתי כל כך לבד, מעבר לעובדה שציפיתי לכמה מילות עידוד וביטחון.הרגשתי כאילו הקרקע מתחתיי רועדת באיזשהו מקום מבינה את התגובה הראשונית שלו למרות האכזבה שלי והציפייה לחיבוק. אבל מצד שני מרגישה כל כך פגועה עד כדיי מחשבה על ביצוע הפלה באופן פרטי. בינתיים ביקשתי פסק זמן במערכת היחסים בכדי לחשוב ולהיות קצת לבד. לא יכולה לשאת את המחשבה של תגובתו וקשה לי עם זה. רציתי לשמוע קצת מכם גברים, על התחושות בזמן שקיבלתם את הבשורה על הריון בת הזוג? האם זה טבעי שגבר שגם כך נמצא בסיטואצייה לא רגילה ובמערכת יחסים שמנוגדת לדעות הסביבה והמשפחה הקרובה שלו ? האם גם חלק מכם חשו קצת מבוהלים? כיצד זה התפתח אצלכם, אם בכלל. תודה ושבת שלום טל

Master Stav

New member
את ההריון האחרון לא רציתי

היו ביני ובין גרושתי לעתיד לא מעט מריבות מחלוקות בגין ההריון ניראה לי לא נכון בגיל ארבעים להביא ילד נוסף לעולם ובודאי כאשר המצב בין ההורים המיועדים לא שוגה בשושנים כאשר תום נולד הוא בני ואני אוהב אותו בדיוק כמו את כול ילדי האחרים אלמוג טאי וסער לא הייתי מוותר על אף אחד מהם בשביל כל הון בעולם הסיטואציה בה אתם נימצאים היא בעיתית מלכתחילה, יש פה את החברה שלוחצת עם המוסכמות שלה יש פה את המשפחה אי מניח שמסתכלת בעין עקומה, ויש פה רווק שאולי קיבל רגליים קרות בגין ילד משותף שבי איתו לשיחה רצינית בלי להאשים בלי לנקוט בעמדה חד משמעית , נסי לשמוע מה יש לו באמת לומר ואחר כך תגיעו להחלטות את הוא וביחד ... שיהיה בהצלחה

elotan

Member
אני "עליתי" על זה איך שכתבת "ואמר שנניח

להתערבות הטיפולית" מה שאת צריכה לעשות (לדעתי) זה: 1. לקבוע דד ליין להפלה (אי אפשר לעשות בשבוע 39 וכל יום שעובר מסבך את העניין) 2. לקבל ממנו תשובה עד הדד ליין (עם / בלי שהוא מודע לדד ליין) 3. להחליט על סמך התשובה שלו.

gils33

New member
מבוהלים זו מילה קטנטנה

לגבי מה שהרגשתי בהריון השלישי וזו אישתי, שלא נדבר ע"כ שאתם לא נשואים. בודאי שהוא יפחד,הוא רווק,מה הוא צריך להכנס למערכת יחסים מלאה שכוללת אשה ושלושה ילדים? גם אני הייתי מגיב באותה צורה. אבל שיחה טובה תמיד עוזרת בכל מצב,יש לכם עוד שבוע שבועיים להחליט סופית.

לא כתבת את גילכם, לכן התשובה יכולה להיות

קצת מוטעית. תראי. לדבר על הריון ולידה זה אחרת מלהיות בהריון ולצפות לילד. כל עוד הדברים "באוויר", אנחנו גיבורים גדולים. כשהמצב משתנה, לא כולנו עומדים בעומס (הציפיות, החששות, הסביבה וכו'). אני יכול לאמר על עצמי, שכשנודע לנו שאנחנו בהריון, שמחתי מאוד. זה לא אומר שלא התחלתי לחשוש, ולו רק מהנושא הכלכלי (אני בטוח שאהיה אבא טוב). על אחת כמה וכמה, כשאתם זוג (אולי ידועים בציבור, אבל לא נשואים) והשלב הבא שהוא צופה הוא ציפייה שתשנו את הסטטוס לנשואים, ואז זו מחוייבות גדולה יותר, אחריות רבה יותר ו"הטבעת מתהדקת". לדעתי, כמו שכבר אמרו לך, חשוב שתעשי איתו שיחה. נסי להבין מה מרתיע אותו, ממה הוא חושש. אולי יש לו נקודות נכונות שאת לא לקחת בחשבון (בגלל זה חסר לי הגיל)? וכמובן, השאלה הגדולה מכולן מה את הולכת לעשות במידה והוא בורח (עדיין יהיה חייב במזונות לילד/ה)?

למעלה