אשמח לשמוע את דעתכן

shpar

New member
אשמח לשמוע את דעתכן../images/Emo140.gif

קצת מורכב אז אנסה לפשט בנקודות, אז ככה: אני בבית עם פיצי בן כמעט שנה. בספטמבר הבא מסיימת את התואר. אחרי החורף רוצה להכניס אותו למשפחתון. עכשיו הדילמה הגדולה שלי היא: למצוא עבודה וללמוד ביחד (קשה, קשה..)??? או... להשאר בבית לסיים את התואר בנתיים להכנס להריון (לא רוצה הפרשים גדולים ), ואז לחזור לשוק העבודה.. אוף אני כ"כ מבולבלת, אני יודעת שזו החלטה אישית אבל אשמח לשמוע מבחינה פרקטית מה עדיף.

shpar

New member
אפילו שהפיצי ממלא

את כל עולמי??? כלומר אני לא יודעת אם אני בשלה ככ מהר לעוד אחד אפילו שמבחינה פרקטית זה נכון.

lulyK

New member
חשבתי שאת רוצה עוד ילד.

כמובן שאם את לא בשלה לעוד הריון, אין טעם לעשות את זה רק בגלל שפרקטית זה הגיוני.

מעיןבר

New member
זה כ"כ תלוי בכם

צריך לזכור שכל ילד מגדיל מאוד את ההוצאות ומצבכם הכלכלי הוא קריטי. אני יודעת עד כמה אנחנו "נחנקים" כדי לממן ילדה אחת ומסיבה זו הילד הבא לא על הפרק כרגע עד שנתאזן טיפה ואני אמצא עבודה. אני חושבת שעדיף את הקושי של עבודה ולימודים בו זמנית אבל מציאת מקום עבודה כבר עכשיו שגם יהיו לך זכויות בו כשתיכנסי להריון הבא. זהו קושי זמני ואחרי שייגמרו הלימודים תהיה הקלה אמיתית. כדאי גם לקחת בחשבון את העובדה שמצאת עבודה היום זה לא פיקניק, זה לוקח זמן ולתחושתי לאמא לשניים שלא עבדה תקופה ארוכה יהיה קשה עוד יותר. אני חושבת שהבנת כבר מה אני חושבת

nubi

New member
אני עושה את

אופציה א'. לא קל, בפרט שאני נוסעת כל יום מחיפה לת"א, אבל עושה אותי מאושרת. כל אחת ומה שמתאים לה. (ואצלי הקטנה עם מטפלת).

שיפסלה

New member
אופציה א' היא לא רק

עבודה+ללמוד. היא גם לחזור אחרי העבודה הביתה, לתת תשומי לפיצי (ולאבא שלו) ולעשות מטלות בית שונות, שהיום את בטח עושה בבוקר. לשלב יחד עם זה לימודים זה מאוד מאוד קשה. כמובן שגם תלוי בכמה קשים הלימודים וכמה שעות לומדים בשבוע וכמה שעות משקיעים בבית בשיעורי בית ועבודות. יש בנות שעושות את זה ומסתדרות השאלה איך את רואה את זה. האם את חושבת שתצליחי לעמוד בעומס. להשאר בבית ולסיים את התואר הרבה יותר קל, אם יש לך בסיס כלכלי ואת יכולה להרשות לעצמך. במקרה כזה שוק העבודה לא יברח. הוא ישאר שם ויחכה לך. ושלא תחשבי שעם פיצי נוסף יהיה לך קל לצאת לשוק העבודה אחרי שנים שלא היית בו. החזרה לעבודה היא תמיד קשה. אני יודעת מה אני הייתי בוחרת. הייתי בוחרת ב-א' למרות הקשיים
אבל זו אני - לא את.

yaelia

New member
השאלה היא אם את מוכנה

ותקני אותי אם אני טועה, את נשמעת שעדיין את לא רוצה עוד ילד. מצד שני אולי בעוד חצי שנה כן תרצי. הדברים בסופו של דבר הפיכים (חוץ מעוד ילד). את יכולה לצאת לעבוד ולראות איך זה הולך ואם קטסטרופה לחזור הביתה. את יכולה גם לחזור לעבוד ולהכנס להריון. כמובן שהעניין הכלכלי מרכזי גם. בקיצור מסובך. מה גם שיש לך עוד אי-אילו חודשים איתו בבית שזה המון זמן להפוך ולהחליט.

shpar

New member
OK , אז ככה...../images/Emo41.gif

תודה לכל מי שענתה, האירה את עיני או חידדה את הדברים המבולבלים שאני מרגישה. החלטתי כנראה על אפשרות א (לסיים את התואר + בובולינה קטנה וחדשה ), גם בגלל שבטח יהיה לי קשה לשלב את הכל יחד (שיפסלה קלעת..) וגם כי גם ככה אין לי איזה עבודה מפוצצת לחזור אליה או לפספס אז אם כבר אז כבר... הבעיה שנותרה היא התגובה של החצי למשמע הרעיונות החדשים שלי(עניים ופה פעור-וזה לא היה פיהוק... ), בואו נגיד שאנחנו צריכים לתאם ציפיות עדיין. תודה לכולכן.

למעלה