אם ככה יש לך המון מקום מבוזבז
יש כמה רעיונות טובים שהציעו לך לפני - למשל הנושא של מטבח פתוח לסלון עם שולחן אוכל באמצע - אצלי זה כך, ומאד נעים ונוח לי עם זה. אין לנו שולחן נפרד במטבח - אלא שולחן האוכל (שהוא כמובן שולחן נפתח לארוחות גדולות יותר) משמש גם ל"נשנושים" מהירים, גם כשולחן שמכינים עליו את הסנדביצ'ים בבוקר ועוד. לגבי גלישה לסלון - אם הילדים לא ממושמעים ונוטים לאכול על הספות בסלון אז גם ההפרדה לא תעזור לך. דבר נוסף שישפר לכם את המקום בבית זה לנסות לחתוך בצורה אחרת את הקירות. העיצוב אצלכם יוצר יחידה נפרדת לגמרי של חדרי שינה שנפתחים לחלל מרכזי (ומשום מה גם חדר השירותים לאורחים נפתח לאותו חלל). אני מציעה לנסות לחתוך את החדרים בצורה לא מרובעת ולשנות כניסות - כך שכל השטח הזה ינוצל כשטח חי בבית ולא למסדרונות ואיזורים מתים. אפשרות אחת לעיצוב החלל של החדרים (ובטוחה שמישהו עם נסיון יכול ללבנות משהו אפילו יותר טוב): להעביר את האמבטיה לצד של קיר חדר השינה, ואז האסלה על המקום שהיום הדלת, כיור עם ארונית יושב מקיר חדר הכסיה לאורך הקיר שגובל במסדרון והדלת בהמשך אותו קיר. זה מאפשר לצמצם את אורך חדר האמבטיה בצד של חדר השינה שלכם לאורך האמבטיה בדיוק. צריך למדוד בדיוק את המרחקים ואם צריך אז בשאר החדר הוא יכול להיות יותר ארוך לפי התוכנית המקורית או אפילו קצת יותר (כי התפנה שטח מסדרון) המקום שמתפנה מוסיף לכם לחדר נישה שאתם יכולים לנצל לארון פינתי (יוצא די גדול יחד עם הארון המתוכנן שלכם ) - מהנסיון שלי אין ארון שהוא גדול מספיק, וממש לא כדאי להסתפק בשני דלתות. הדלת של חדר הישנה שלכם תהיה בהמשך לארון אם אתם מעבירים את פינת האוכל לסלון (ואז גדל לכם החדר) או בכיוון הסלון אם אתם מורידים את הקיר לטובת פינת אוכל על חשבון הארון הקודם.. בהמשך לנישה הזו מהצד השני שלה יהיה השירותים לאורחים עם כיור לנטילת ידיים. מה שעשיתי בהצעה הזאת זה מצד אחד להגדיל קצת את חדר השינה שלכם וליצור איזור פתוח - במקום האיזור במתוחם על ידי השירותים. אם תבחרו באופציה של פינת אוכל בסלון - יש לכם שטח ענקי לספריה או ארון משחקים גדול לילדים - מול הכניסה ועל הצד האחורי של הארון שלכם.