אשמח לשמוע את דעת המומחים בפורום

shahar40

New member
אשמח לשמוע את דעת המומחים בפורום

שלום לכולם, צירפתי תוכנית של הדירה שלנו, אליה אנחנו אמורים להיכנס עוד חודשיים. כיוון שפינת האוכל ממש קטנה חשבנו להרחיב אותה על חשבון הארון שבחדר השינה(מסומן באדום הקיר אותו נרצה לשבור), תוך כדי השארת נישה של מטר שבצוכה נבנה ארון קטן של 2 דלתות. מה דעתכם?

0 אור 0

New member
הי שחר

לא הכל ברור לי מהתוכנית - למשל מה זה האיזור שמסומן ב X גדול (ליד הממ"ד), ולמה צריך כיור חיצוני. בסך הכל רואים בהסתכלות על התוכנית שיש שטח ענקי שמתבזבז במסדרונות ארוכים. מנסה לחשוב על כיוון לצמצום השטח הזה והגדלת השטח האפקטיבי: - לשנות כיוון של כניסה למקלחת הילדים - שתהיה לכיוון החדרים - לשנות כיוון של כניסה לחדר שינה הורים - מהכניסה או מהסלון - מתפנה מסדרון שאפשר לבטל אותו - להעביר לשם את שירותי האורחים, ואולי גם ליצור ארון לא סימטרי לכיוון חדר שינה הורים (שיאפשר באמת להוריד את הקיר שרציתם בלי להשאיר אותכם ללא ארון) - צריך לצייר בדיוק כדי לראות איך זה מסתדר

shahar40

New member
אז ככה

ה - X הוא הסימון של הבויידם הכיור החיצוני הוא כיור נטילת ידיים (דתיים...) השאלה האם את רואה חסרונות בתוכנית שלי? ניסיתי לחשוב האם ארון 2 דלתןת יספיק לי לשימוש יומיומי (יש לי עוד מקומות איכסון בבית לדברים שלא משתמשים בהם ביום יום) ונראה לי שכן.

0 אור 0

New member
אם ככה יש לך המון מקום מבוזבז

יש כמה רעיונות טובים שהציעו לך לפני - למשל הנושא של מטבח פתוח לסלון עם שולחן אוכל באמצע - אצלי זה כך, ומאד נעים ונוח לי עם זה. אין לנו שולחן נפרד במטבח - אלא שולחן האוכל (שהוא כמובן שולחן נפתח לארוחות גדולות יותר) משמש גם ל"נשנושים" מהירים, גם כשולחן שמכינים עליו את הסנדביצ'ים בבוקר ועוד. לגבי גלישה לסלון - אם הילדים לא ממושמעים ונוטים לאכול על הספות בסלון אז גם ההפרדה לא תעזור לך. דבר נוסף שישפר לכם את המקום בבית זה לנסות לחתוך בצורה אחרת את הקירות. העיצוב אצלכם יוצר יחידה נפרדת לגמרי של חדרי שינה שנפתחים לחלל מרכזי (ומשום מה גם חדר השירותים לאורחים נפתח לאותו חלל). אני מציעה לנסות לחתוך את החדרים בצורה לא מרובעת ולשנות כניסות - כך שכל השטח הזה ינוצל כשטח חי בבית ולא למסדרונות ואיזורים מתים. אפשרות אחת לעיצוב החלל של החדרים (ובטוחה שמישהו עם נסיון יכול ללבנות משהו אפילו יותר טוב): להעביר את האמבטיה לצד של קיר חדר השינה, ואז האסלה על המקום שהיום הדלת, כיור עם ארונית יושב מקיר חדר הכסיה לאורך הקיר שגובל במסדרון והדלת בהמשך אותו קיר. זה מאפשר לצמצם את אורך חדר האמבטיה בצד של חדר השינה שלכם לאורך האמבטיה בדיוק. צריך למדוד בדיוק את המרחקים ואם צריך אז בשאר החדר הוא יכול להיות יותר ארוך לפי התוכנית המקורית או אפילו קצת יותר (כי התפנה שטח מסדרון) המקום שמתפנה מוסיף לכם לחדר נישה שאתם יכולים לנצל לארון פינתי (יוצא די גדול יחד עם הארון המתוכנן שלכם ) - מהנסיון שלי אין ארון שהוא גדול מספיק, וממש לא כדאי להסתפק בשני דלתות. הדלת של חדר הישנה שלכם תהיה בהמשך לארון אם אתם מעבירים את פינת האוכל לסלון (ואז גדל לכם החדר) או בכיוון הסלון אם אתם מורידים את הקיר לטובת פינת אוכל על חשבון הארון הקודם.. בהמשך לנישה הזו מהצד השני שלה יהיה השירותים לאורחים עם כיור לנטילת ידיים. מה שעשיתי בהצעה הזאת זה מצד אחד להגדיל קצת את חדר השינה שלכם וליצור איזור פתוח - במקום האיזור במתוחם על ידי השירותים. אם תבחרו באופציה של פינת אוכל בסלון - יש לכם שטח ענקי לספריה או ארון משחקים גדול לילדים - מול הכניסה ועל הצד האחורי של הארון שלכם.

אמאטלי

New member
אני דוקא לא הייתי נוגעת בחדר שינה

הוא גם ככה לא מי יודע מה גדול. מה דעתך לפתוח את המטבח וליצור את פינת האוכל שם כ"אזור"תוחם. ניתן לסגנן משהו יפה באזור הזה.

shahar40

New member
לגבי הגודל של החדר שינה

האם יש הבדל אם עומד שם ארון או קיר? (הרי אם לא נקטין את החדר נשים ארון על כל הקיר)

אמאטלי

New member
השאלה היא האם אינך צריכה מקום

איחסון. כי עד כמה שזיכרוני אינו מטעני - אין לך חדר ארונות ואיחסון חשוב מאוד בבית

shahar40

New member
חשבתי לשים ארון בחדר של הילדים../images/Emo13.gif

ברגע שהם יהיו בגיל של להתעצבן מכל מיני דברים ש"תקועים" להם בארונות (מה שלא יקרה ב-10 שנים הקרובות) אני אחשוב על פיתרון אחר (להחזיר את הקיר או לעבור דירה...)

אמאטלי

New member
גם הילדים צריכים ארון

וכמעצבת שהיא גם דתיה אני יודעת על הצורך בשולחן אוכל גדול לאירוח וכו'. מדוע את נגד הרעיון לעצב פינת אוכל במקום הקיר במטבח?

shahar40

New member
הילדים צריכים ארון, אבל לא של 5

דלתות... לגבי הצעתך, קצת מפחיד אותי ליצור מרחב פתוח של מטבח/פינת אוכל/סלון יש לך אולי תמונות של בתים שעוצבו כך? איך מסתדרים בלי שולחן קטן במטבח? יש לי תחושה שכל ארוחת הערב תגיע עד לסלון...

אמאטלי

New member
לא בהכרח שהסלון יבורדק

יתרונות - המטבח לא יהיה כל כך לחוץ ויראה קטן. אפשר לתכנן קיר איחסון משני הצדדים יותר נמוך שישרת גם את פינת האוכל עם דלפק לארוחות מהירות, ובצדו שולחן אוכל גדול יותר. שוב, אין לי את התוכניות וקשה ככה לדבר שלא בתיאוריה.

אמאטלי

New member
אפשרות נוספת, אולי תוותרו על

חדר אמבטיה משלכם ותעשו מזה חדר ארונות ואז הכל יסתדר

bigush

New member
יש לי פתרון יותר מוצלך

לא היתי נוגע בחדר שינה כי זה לא ישאיר מספיק מקום לפינת אוכל וגם ארון של מטר זה ממש לא מספיק היתי לאומת זאות עושה משהוא אם הקיר של המיטבח (אני מעצב ונגר אז לדעתי יש כמה אופציות טובות יותר אם תרצו אני יכול ליעץ לכם )

lank

New member
../images/Emo68.gifיש הרבה דברים שאינם ברורים

מספר נקודות למחשבה- * ישנם חללים מבוזבזים - המסדרון , שירותים 3X ??? ועוד... * אפשר להקטין מעט את מרפסת השירות , לדחוף פנימה יותר את חדר הרחצה ולבטל את השירותים שבתוכו. * את שירותי האורחים להפוך לרוחב ולהצמיד לחדר הרחצה - חיסכון במקום מבוזבז. * כיור לשטיפת ידיים חיצוני בקרבת פינת האוכל - לתכנן אותו כאלמנט עיצובי עם קיר מיוחד ( ברז מים מפל שיוצא מהקיר וכו' ) אולי באזור הציבורי ולא ליד חדרי השירותים???? * את חדר ההורים ניתן להרחיב מעט לכיווןחדר הרחצה וליצור שם נישה לארון הכניסה לחדר ההורים תהיה מכיוון אחר. אפשר גם להצר את החדר מכיוון פינת האוכל. * כאחת ששומרת כשרות , נראה לי תמוהה המטבח הקטנטן ( איפה יהיו כלי הבשר וכלי החלב ומה עם כל הכלים לפסח וכלי האירוח... ) והיכן ישב שולחן פינת האוכל הגדול לערב שבת וקידוש??? * מעבר להיותו קטן , המטבח נותן הרגשה חנוקה משהו , ממליצה לפתוח לכיוון הסלון או להגדיל...

bigush

New member
אפשר גם

לבנות בית חדש . אם לא היתה בעיה של תקציב אני מניח שהיו פונים לאדריכל ולא לפורום את שינית להם את כל הבית ומה שהם רצו זה פינת אוכל!

0 אור 0

New member
אני חושבת שהמידע שהכי חסר זה מספר

הילדים. אם מדובר במשפחה עם יותר מ 6 ילדים אז ממש חשוב השירותים הנוסף ובשום אופן אסור לוותר עליו. מסכימה אתך לגבי המטבח הקטן וזה גם מחזק את הכיוון של ההמלצה לוותר על הקיר בין המטבח לסון ולהעביר את השולחן כמפריד, מה שיוצר שטחי אכסון נוספים בבית שישמשו לנושאים הללו. לגבי כיור לשטיפת ידיים, האמת שחוץ מגאולה לא ראיתי כיור כזה חיצוני בנפרד - רוב האנשים מסתדרים עם הכיורים שיש, אבל אם זה חשוב למשפחה, באמת אפשר למצוא כיורים קטנים וחמודים שכמעט לא תופסים מקום - ובשילוב עם ארונית קטנה ומותאמת אפשר לדחוף ממש לכל פינה. טיפ חשוב לגבי המחירים - אם לא מוצאים מקום זול ברגלים, יש באינטרנט לפעמים מציאות - כיור קטן שהציעו לי בהום סנטר עם הנחת קבלן ב 250 ש"ח מצאתי באינטרנט ב 190 (וכשבאים לחנות ומבקשים כיור קטן - הם בכלל מציעים את הדגמים המעוצבים של ה 1000 ש"ח ומעלה)

shahar40

New member
קודם כל אנירוצה להודות לכולם על כל

הרעיונות. זה ממש מעניין לקרוא את כל התגובות. כיור לנטילת ידיים יש אצל כל הדירות שמשהב בונה (אני באופן אישי ראיתי בגבעת שמואל ושוהם) מה שכן, במחשבה שניה ומתוך בדיקה כמה אנחנו משתמשים בכיור שלנו כיום - החלטנו שנוכל לוותר עליו ולשים במקומו.... ארון!
כיוון שיש לנו בחדר גם נישה, חשבנו לשים קומודה עם מגירות שבה נוכל לאחסן חלק מהבגדים. אז מה יש לנו? ארון ברוחב מטר בחדר, קומודה עם 5 מגירות ועוד ארון קטן במקום הכיור החיצוני. מה דעתכם? לא יספיק? אין כאן אף אחד שתומך ברעיון הזזת הקיר?
(אני מתכוונת לעשות דלפק בין המטבח לסלון כדי לתת תחושת מרחב, אבל עדיין מפחדת לוותר על ההפרדה לגמרי.)

0 אור 0

New member
אל תשכחי שזה הבית שלך

ואת זאת שצריכה להרגיש בו נוח. לכן אם חשובה לך ההפרדה של פינת האוכל, בהחלט תלכי על הורדת הקיר. יחד עם זה אני מאד מציעה שתחשבי על הפתרון שהצענו לך פה - של הצמדת השירותים הנוסף למקלחת של הילדים (ושינוי כיווני הדלתות של כל החדרים),- זה מוסיף לך עוד נישה בחדר שתיתן לך בדיוק את מקום האכסון שאת מפסידה בהורדת הקיר, ולא "עולה" לך בכלום - רק פחות מסדרונות.

קנגה רו

New member
דעתי הלא מלומדת :-

הזזת הקיר לא תיתן לך פינת אוכל גדולה מספיק כדי מחד ומאידך היא תצר את המעבר ותקטין האופן משמעותי את חדר השינה שלכם. לדעתי הפיתרון הזה לא יתן לך הרבה, יווצר מעין שעטנז' ואז שום פונקציה לא תהיה נוחה לחלוטין. איכסון בחדר השינה יהיה מוגבל ופינת האוכל תהיה מוגבלת. לעומת זאת שמתי לב שהסלון שלך מאוד ארוך. יש לך שם 5 מטר אורך. לדעתי גם כך לא תנצלי את כל האורך הזה - ואת בהחלט יכולה להשתמש ב שני מטר לצורך שולחן אוכל. במידה ואת לא אוהבת מטבח פתוח (ואני בהחלט יכולה להבין) את יכולה להשאיר את הקיר שם, או לפתוח, חצי קיר לשם הנוחות בלבד. בכלל את יכולה ליצור "אי" במקום הקיר שישמש גם לשלוחן אוכל קטן, לארוחות מהירות בהרכב משפחתי חסר וגם כמשטח עבודה נוסף - מה שיעניק לך הפרדה חלקית.

אמאטלי

New member
חשוב, במיוחד בבוקר נטילה ללא כלים

כמובן שאפשר נטלה ליד המיטה אבל אתם בבית חדש ושיהיה נוח.

למעלה