אשמח לשמוע דעתכם על גבעת אורנים במעלות תרשיחא

abstract2

New member
אשמח לשמוע דעתכם על גבעת אורנים במעלות תרשיחא

זכיתי במחיר למשתכן במעלות תרשיחא.
אני גר רחוק מאד משם (אזור ירושלים). אני שוקל לקנות כהשקעה.
האם צפויה עליית מחירים בשכונה זו בשנים הקרובות? הבנתי שמדובר בפרוייקט ירוק, ושהאזור כולו בפיתוח.
האם צפוי שיהיה קשה להשכיר?
הקבלן שזכה במכרז אינו בעל ניסיון בניהול פרויקטים של בנייה, האם זה סיכון משמעותי?
תודה!

במודו

New member
לא (הסבר בפנים)

בשורה התחתונה לא הייתי קונה את הדירה כדירה להשקעה. אציין שאני לא איש מקצוע, אבל כמה תובנות:
1.למה שהמחירים במעלות תרשיחא יעלו? קורה שם משהו באזור שמצדיק את עליית המחירים שם (הכוונה היא ללא קשר לעליות מחירי הנדלן בישראל).
2.בכמה מוצעות דירות למכירה בישוב? אמנם אין היצע רחב של דירות שמוצעות להשכרה באתר יד 2, אבל נראה שהמחירים לא גבוהים בהרבה ממה שזכית בהגרלה (688K)/
3.האם יש בישוב שוק השכרה גדול כדי שתוכל להשכיר בינתיים את הדירה עד שתמכור? ביד 2 מוצעות מעט דירות, ואני משער כי יש הגירה שלילית מהישוב כך שבסופו של דבר תאלץ להשכיר את הדירה במחיר נמוך.
4.אם היית זוכה בעתלית או בפרדסיה הייתי אומר לך זכית בגדול וצפוה עליית מחירים בישוב. אבל מעלות שהיא ישוב בגליל שסובל מחוסר תעסוקה הולמת המתבססת על שכר נמוך? מסופקני.

abstract2

New member
תודה על התגובה

שאלות טובות...בחיפושיי באינטרנט קיבלתי דווקא תמונת מצב חיובית על האזור.
זה כמובן בהנחה שהמידע הוא אמיתי, ולא רק שיווקי. האמת היא שלא תמיד קל להפריד בין השניים ואני לא מומחה נדל"ן.
ראיתי למשל שמדובר על הגירה חיובית למעלות, על בניית פארקים ומוסדות בשכונה החדשה המשווקת כ"שכונת טבע", על פיתוח כללי של מעלות ואזור המונפורט.
ההנחה של מחיר למשתכן לעומת דירות שכבר נבנו בשכונה, עומדת על לפחות 150000 שקל, אם כי קשה להשוות כי נראה שסטנדרט הבנייה באזור גבוה יותר מהפרויקט הנוכחי.
ברור לי שיש פרויקטים הרבה יותר אטרקטיביים במחיר למשתכן (עם סיכוי מאד קטן לזכייה...), אבל הנוכחי נראה לי טוב ביחס לאופציה של לא לקנות דרך מחיר למשתכן. אם אני טועה, אשמח לקבל עוד מידע.

למעלה