אשמח לשמוע חוות דעת על חיבורי!:)

• פותח הנושא HE11
  • פורסם בתאריך

HE11

New member
אשמח לשמוע חוות דעת על חיבורי!:)

הטיזר עוסק בחוקק הפוטושופ, להגבלת משקל של דוגמנים והשאלה הייתה:
מה דעתך על חוק הגבלת משקל בתעשיית הדוגמנות?

בעולם המערבי הרדיפה אחרי הרזון ו"המראה המושלם" צוברת תאוצה בחלוף השנים. בשנת 2012 אושר חוק בכנסת "חוק הגבלת משקל בתעשיית הדוגמנות". למעשה חוק זה אוסר הצגה של דוגמנים ודוגמניות בתת משקל, כמו כן הוא מונע מחברות הפרסום לבצע עריכה גרפית בתמונות ללא ציון עובדה זאת. הדעות חלוקות בשאלה האם חוק זה מוצדק ויעיל, יש התומכים בו מסיבות מוסריות ויש המתנגדים לו מסיבות פרקטיות. בעיני, חוק זה הוא יוזמה מבורכת ועל כך אפרט בחיבורי.
בעני, חוק הגבלת המשקל בתעשיית הדוגמנות,המוכנה גם "חוק הפוטושופ", תורם הן לציבור הישראלי ככלל והן לבני הנוער כפרט. המרדף המתמיד אחרי הרזון ,אשר אין לו סוף, מושפע לדעתי מן התמונות והפרסומות אשר מקיפות את עולמנו. פרסומות אלו אשר מציגות דוגמנים ודוגמניות הנמצאים בתת משקל הופכות את המרדף אחר הרזון ליעד לא ריאלי, כמו כן עריכה גרפית של פרסומות אלו גורמת להונאה של הציבור שכן תמונות אלו לא מציגות מציאות ריאלית.
בנוסף לכך אני סבורה ,כי מלבד הפגיעה בכלל הציבור הישראלי, חוק הגבלת המשקל לדוגמניות מונע פגיעה מהותית בבני הנוער. בני הנוער קלים להשפעה ונמצאים בשלב בו מתעצבת אישיותם, שלב בו הם מקבלים השפעה מן הסביבה בה הם חיים. כאשר הם רואים דוגמנים ודוגמניות מצליחנים הם עלולים לשאוף להיות כמוהם-למעשה הדוגמנים משמשים מודל לחיקוי לבני הנוער. כאשר מדובר בדוגמנים הנמצאים בתת משקל, "המודל לחיקוי" בא לידי ביטוי בשאיפה לרזון לא בריא ולעיתים אף באנורקסיה והפרעות אכילה.
מנגד, יש המתנגדים לאישורו של חוק הגבלת המשקל ואף סוברים כי יש כאן פגיעה של אחד מעקרונות היסוד של הדמוקרטיה,עיקרון חופש העיסוק.חוק זה מגביל את הדוגמנים אשר רזים מטבעם ועל אף העובדה שהם מנהלים אורח חיים בריא הם עדיין נמצאים בתת משקל. לכן חוק זה לא רק שפוגע בהם אלא גם פוגע בכלל תעשיית הדוגמנות והפרסום שכן הוא מגביל את חברות הפרסום ואת תכני פרסומיהן.
על אף דעה זו אני סבורה שיש הצדקה להגבלה על משקל הדוגמניות שכן על אף הפגיעה בפרט,בעסקי הדוגמנות, יש כאן פגיעה בכלל הציבור אשר לא רק עלול לפתח הפרעות אכילה אלא גם למעשה מרומה על ידי תעשיות אלו. לפיכך אני חושבת שבמקרה זה המטרה מקדשת את האמצעים.

ועוד שאלה יש לכם הצעות למבנים מורכבים של משפטים? דוגמת -לא רק.. אלא גם..

תודה רבה!

למעלה