אשמח לשמוע לדעתכם על החיבור שכתבתי :))

ltl10

New member
אשמח לשמוע לדעתכם על החיבור שכתבתי :))

המטלה ממועד יולי 2013 בטח אתה מכירים,
האם על המדינה לסייע באיתור וחילוץ מטיילים בחו"ל ולשאת בהוצאות הכרוכות בכך?

החיבור:

בשנים האחרונות אנו שומעים רבות על מקרים של מטיילים ישראלים בחוץ לארץ שנקלעו למצוקה או שנעלמו עקבותיהם. יש הטוענים, שעל המדינה לדאוג להחזיר את המטיילים האלו בשלום לארץ ולשאת בהוצאות הכרוכות בכך. מנגד, עומדת הטענה כי כל אזרח שבוחר לטייל בחוץ לארץ, אחראי להחזיר את עצמו בשלום לארץ ולרכוש ביטוח המתאים לאופי הטיול, ואין למדינה חובה לשאת בהוצאות הצלתו במקרה של סכנה. לדעתי, כחלק מחובתה לאזרחיה, המדינה כן צריכה לדאוג לשלום המטיילים.

הטוענים שעל המדינה לשאת בהוצאות חילוץ המטיילים, טוענים זאת מפני שהם רואים את המדינה כאחראית לשלומם של כלל אזרחיה, בין אם זה בגבולות המדינה או מחוץ להם. מה שמייחד את המדינה שלנו ביחס למדינות אחרות, היא תחושת האחדות והערבות ההדדית של כלל האזרחים. על המדינה לעודד את הערבות ההדדית בישראל, ומתן עזרה כלכלית וסיוע בחילוץ של מטיילים בחוץ לארץ יכול להוות דוגמא לכלל האזרחים כיצד יש לנהוג.

יתר על כן, לרוב המטיילים שבוחרים לנסוע לאתרים אקזוטיים ומסוכנים בחוץ לארץ יהיו צעירים אחרי שירות צבאי ממושך, שבוחרים לחגוג את השירות הצבאי דרך טיול ארוך מחוץ לגבולות המדינה. צעירים אלו תרמו מחייהם מספר שנים למען המדינה, ולכן על המדינה מוטלת החובה לסייע להם ולדאוג להחזרתם לארץ מתוך חובה מוסרית וכהוקרת תודה על תרומתם למדינה.

מנגד, יש הטוענים שהמדינה לא מחויבת לשאת בהוצאות הכספיות של אלפי המטיילים שנקלעים לצרה בחוץ לארץ מדי שנה. עלות זו עלולה להיות גבוהה במיוחד, ויכולה לפגוע בהתנהלות הכלכלית של המדינה. זאת במיוחד לאור העובדה, שפעמים רבות משפחות המטיילים מזעיקות עזרה לחינם כאשר הן לא שומעות מיקיריהם במשך כמה ימים, ולבסוף מתגלה כי בסך הכל נגמרה למטייל הסוללה במכשיר הסלולרי, או שלא היתה קליטה באיזור שהגיע אליו. בנוסף, כאשר מטיילים ידעו שמאחוריהם עומדת תמיכה כלכלית של המדינה במקרה של סכנה, הם פחות יזהרו וירשו לעצמם להסתכן יותר. האחריות לשלומו של המטייל צריכה להיות מוטלת על כתפיו, ועליו לנקוט בכל אמצעי הזהירות.

לסיום, לדעתי ,המדינה כן צריכה לקחת אחריות על המטיילים הנעדרים בחוץ לארץ מתוך החובה לדאוג לשלום אזרחיה. במקרה של סכנה לשלום המטייל, המדינה יכולה להפעיל קשרים דרך משרד החוץ עם המדינה שנמצא בה המטייל והסיכוי לאיתורו והצלתו יעלה. עם זאת, לדעתי יש לחייב כל מטייל לעבור הדרכה ומערך הסברה על כל הסכנות הכרוכות בטיול שהוא עומד לנסוע אליו וכיצד יש לנהוג על מנת לחזור הביתה, לארץ ,באופן הבטוח ביותר.
 

niruzu

New member
דעה

מחלק תשובה לפי פסקאות:

1.פסקת הפתיחה שלך דלה מאוד. למעשה העתקת את המטלה עצמה. נסה להיות יצירתי יותר ולהביא דוגמאות מרחיבות לנושא. (נניח ההמלצות לא לטייל בסיני)

2 מה שמייחד את ישראל זה תחושת הערבות ההדדית על פני שאר המדינות? עזוב שלדעתי זה מאוד לא נכון- אפילו אם זה נכון- קבעת פה משהו כל כך נחרץ וכל כך כוללני- בלי להביא שום הוכחות או דוגמאות לכך. כל הפסקה מתבססת על הטיעון הזה, אשר הוא חסר כל בסיס.

3. לא בוחרים לחגוג שירות צבאי, אולי סיום שירות צבאי. הפסיקים שלך לעיתים לא במקום או לעיתים חסרים, עליך ללמוד לפסק נכון יותר. היה צריך לשים פסיק לאחר המילה לרוב לדוגמא.

4. יש הטוענים כי המדינה. מהיכן קבעת את העובדה שאלפי מטיילים נקלעים לצרה בחוץ לארץ מדי שנה? אני לא חושב שזה אפילו מגיע לעשרות. הבא הוכחות לעובדות שאתה מביא, או אל תקבע עובדות נחרצות.

5. הפסיק לא מתאים לאחר המילה לדעתי. המילה כן מיותרת לאחר המילה המדינה. פסיק לאחר המילה בחוץ לארץ חסר. (כל ההערות על המשפט הראשון)
ההצעה שלך לשיפור לא ישימה בעליל- נסה להביא הצעות הגיוניות יותר. הרי לא באמת כל מי שנוסע לטייל יחויב בהדרכה לפני טיול... זה יעלה יותר מנסיונות ההצלה שלו. מה גם שלחייב מטיילים לעבור דברים כאלה לא מתאים למדינות דמוקרטיות עם חופש תנועה.
 

Dalton3

New member
דעה על הדעה

לחיצה קטנה על שם המשתמשת תגלה לך שכותבת החיבור היא כותבת ולא כותב. מעבר לכך, אחלה ניתוח.
 


 
למעלה