אשמח לשמוע מכם

אשמח לשמוע מכם

ולא מתוך חטטנות אלא על מנת ללמוד וליישם.. איך--- איך אתם מבעירים את הגחלת בחיי הנישואים שלכם?-את התשוקה,את הגעגוע אחד לשני בסוף היום? את הפרפרים בבטן? ב"ה האהבה קיימת!אך- אם לוקחים בחשבון שמדובר בשחיקה של השנים, בכורח הביחד, בהריונות, לידות,הורמונים,עבודה, בית, משכנתא, דאגות,חותנת.. אחרי כול זה לפעמים אתה מחפש את השקט שלך את הלבד בסוף היום.. מקווה שהובנתי כראוי. אני עצמי אענה ואפרט עלינו בהמשך.

תקן../images/Emo88.gif אותי אם אני טועה

אתה חי את חייך כרגיל לצד אשתך וכאילו כלום? לא משקיע וכאלה? לא ידעת שנתינה מולידה אהבה? מקווה מאוד שלא.. {לא מתכוונת לגעור ולהטיף} רק לעורר

כל מיני

למשל הולכים לישון וקמים באמצע הלילה או לפנות בוקר מלאי מרץ... עושים מחוות רומנטיות/ חושניות אבל מעל הכל הקשר הנפשי- בשחנ"שים בלתי נגמרים....

קודם כל כל הכבוד לך../images/Emo24.gif

שאת מודה שיש לכם במה להשתפר ושאת לא מוכנה שהקיפאון והחידלון יהפכו אצלכם לחלק שאליו מתרגלים וחיים איתו- זה בעיני כהי עצוב! ובקשר לעצות- אני מנועה מלתת פה למישהו עצות כי המצב אצלינו הרבה יותר ממשמים ואני אפילו לא עושה כלום בשביל לשפר אותו. אין לי ביינתיים מספיק כוח ומוטיבציה. אז בהצלחה לך/לכם!!!

היי, את..

בחרתי לשרשר אלייך, ולא לפותחת השרשור, כיוון שזו אינה הפעם הראשונה שאת כותבת על שחיקת הקשר הזוגי במשפחתך. אינני מכירה זאת, ב"ה, ממקומי הפרטי, אך אולי ע"י כמה הצעות יעול בהן אישי ואני נוהגים להשתמש מידי יום, ובשמחה רבה, אוכל לעזור. להלן הצעותי ; בראש ובראשונה עומדת הודאתך. אינך מתכחשת לסיטואציה. אינך אדישה, על אף דברייך. צעד ראשון באיחוי הקשר, תרצי או לא, נעשה. אכפת לך. היית רוצה שיהיה אחרת. קראתי את שכתבת אודות מעשה אביך בדבר השידוך, ולמרות זאת, עפ"י תגובותייך אינך, לטעמי, לוקה בשכלך. את חכמה ונבונה, וידעת למה את נכנסת. להנחתי, הצינה סביבכם אינה ידידה ותיקה. הבערת האש בשנית אינה בגדר "פשוט וקל". יש לעבוד ולשקוד על כך. יש לרכוש כלים חדשים. למה את מחכה, יקירה? זמננו קצוב. ילדינו גדלים. תמיד תהיינה דאגות בסדר גודל כזה או אחר, ואכן, ישנם דברים אותם ניתן לדחוק הצדה. להשאיר לאחר-כך. לטפל בעיקר, ובפחות חשוב להתעמק כשיזדמן. אני מציעה, חביבה, שתאחזי בדש הבגד של האיש. שבו. שוחחו. העלו בעיות, והציעו פתרון. הציבו מטרות/יעדים, ודרך להשיגם. פתחו ב"אני אוהב/ת אותך". אחזו ידיים. המגע הפיסי יהא על תקן זרז למגע הנפשי. צחקו. הזכרו בעברכם המשותף. עצמו לרגע עיניים. פקחו אותן, והסתכלו זה על זו. עינינו הן הפתח לנשמתינו. השארו כך כמה דקות, והרגישו זה את זו, ואת העוצמות שביכולתכם להעביר אחת לשני, ולהיפך. חייכו זה לזו. לא עשיתם זאת זמן רב, נכון? :) חיוך אמיתי. כזה שיחצין את אהבתכם ששככה, וילבה אותה מחדש. עשו זאת אחרי אמבטיה חמה. כשהשרירים רפויים. שבו במקום בו אף לא אחד/ת י/תוכל לקטוע. האמיני לי, זוגיות בריאה תהווה פתח לחיים טובים יותר. מספקים יותר. כ"א מכם ימצא את הטעם שבעשייה. איחוד. ליכוד. אהבה. הקשבה. אלה אמנם רק מילים, אך בעת האנשתן, והבאתן לידי ביטוי - גם שמיים עוטי ערפל יפיקו אור נעים. :) בתקווה שבעז"ה תשגשגו בזכות עבודת השם, ועבודת כפיים, ותגיעו למנוחה ולנחלה מאושרים ורוויי שלווה.

../images/Emo2.gifוואו!!!! את ממש משוררת מלאת שאר-רוח!!!!!

הלוואי והייתי יכולה להעביר את העוצמה שבמילותיך, לידי מעשה... אבל אולי אני אנסה....
אני מאד מעריכה אותך על כך שהקדשת לי את ההודעה המקסימה הזאת!
ואני מאחלת לך שחייך יהיו תמיד מלאים סיפוק ועשיה כפי שצויירו הם על ידך בכתיבה כה יפיפיה!

שייננית

New member
שחיקה

חייבת לקחת פרק זמן שמתאים לשנייכם ולצאת מהשיגרה להיות בייחד לבד לבד.באיזה סוג ביחד ליבחור זה בהתאם לכיס והתנאים כמה שיותר ביחד לבד את והוא.בהצלחה!

נשואה 00

New member
שאלה חשובה

גם אני חושבת עליה רבות אין מה להשוות מה שהייה בתחילת הנישואים לעכשיו אחרי שבע שנים אומנם הקשר עצמו התחזק אבל חסר את אהבה המרעננת לי התקופה שהכי הכי אהבתי את בן זוגי הייתה בהריון הראשון לא יודעת למה אולי בגלל ההורמונים עכשיו זה בירידות ועליות יש כמה דברים ניתן לעשות והם מרעננים לכתוב פתק חמוד בתיחלת היום להכין איזה משהו נחמד לארוחת ערב ולאכול לבד עם אוירה מתאימה בקשר לאניטמיות זה עניין אישי אבל צריך לדבר בפתיחות עם בן בת הזוג כדי אולי לשנות ולעורר את התשוקה מזל שיש מקוה...... מה עושים זוגות באמת שיש להם בעיות בחיי אישות סתם מעניין למי הם יכולים לפנות מישהו יודע יש דבר כזה בחברה הדתית שלנו?

התשוקה והפתיחות אצלנו ב"ה קיימת

כמובן עם עליות וירידות וברור שזה קשור באופן ישיר לקשר היומיומי. יש היום יותר מודעות ויותר מסבירים בהדרכת חתנים וכלות על חשיבות הנושא של חיי אישות למיטב ידיעתי יש היום גופים דתיים/חרדיים שניתן לפנות אליהם במקרה הצורך

משהו שעולה לי כרגע..

אולי אולי.. זוגיות זה כמו רכב.. חייבים למלאות דלק, מים, שמן, טיפולים קבועים, מדי פעם נכנסים למוסך, אוברול, ישנה מכונית חדשה שלא זקוקה לטיפולים או למוסך כמה שנים ואח``כ מתחילים התקלות, ישנם מקרים שמוכרים את את הרכב וקונים חדש, לפעמים קוראת תאונה והרכב מגיע למצב של טוטאלוס.. תחשבו על זה.. יתכן מאוד ואני טועה ובגדול..בקיצור תקנו אותי אם אני טועה..

דימוי מענין ...

אבל נראה לי שגבר יכול להתחבר אליו ואפילו לקבל ממנו השראה להתנהגות בלתי ראויה...
זאת לא פעם ראשונה שגבר מדמה מכונית לאשה- ועל כך מגיעה לו נזיפה וענישה!!!!!
חחח

היי גם אני משתמשת באותה דוגמא!!!

אני מסבירה לבעלי שכמו שאנו מתחזקים את הרכב כך בדיוק צריך לתחזק את חיי הנישואים וכן הוא מסכים איתי!!

אביטל62

New member
עונה

אולי אצלי זה פחות מורגש כי אנחנו יחסית נשואים זמן קצר (כשנתיים) אבל אני שמתי לי מטרה בחיי הנישואין שלי- שלא משנה מה יהיה ומה יעבור על הבית מבחינת כסף, ילדים, עבודה וכו' הקשר שלי ושל בעלי יהיה מעל הכל! אני באמת מאמינה שאם ההורים בקשר טוב, אוהב וחזק- א. זה דוגמא מדהימה לילדים! ב. הבית הרבה יותר שמח, עליז וחם. לכן אני כל הזמן, כל הזמן!!! עם יד על הדופק. ובזמנים שאני שמה לב שקצת יבש, שיש מידי שיגרה- אני מיד עושה משהו כדי להפיג את זה- כמובן בשיתוף עם בעלי, כי זה גם צריך להגיע מצידו ובנכונותו... אז או שיוצאים ליציאה כמו לאיזה פארק יפה, פיקניק, מסעדה, או אפילו סתם קונים גלידה ויושבים בגינה הסמוכה לבית... או סתם יוצרים ריגושים קטנים. לדוגמא: ום אחד הפתעתי את בעלי בארוחת ערב שהכנתי אותה כמו מסעדה- מורכבת ממנות ותפריט וקישטי את השולחן בנרות ופרחים (דברים שיש ביית לא צריך להשקיע יותר מידי כסף) והבעל בחר אוכל מהתפריט ואני שיררתי אותו כמו מלצר אמיתי- זה היה כ"כ מצחיק ונחמד, הוא כ"כ נהנה וזהנ היה ממש שווה- תנסו! תראו איך דברים כאלו מבעירים חיי הנישואין שלכם. או לפנק את הבעל באיזה עיסוי מפנק- הם מאוד אוהבים!וכו' וכו' יש מליון רעיונות- רק צריך להשקיע וליישם!

../images/Emo24.gifיש לך אישיות מ-ד-ה-י-מ-ה../images/Emo23.gif

אני יודעת שכבר כתבתי לך את זה אבל כל פעם את מדהימה אותי מחדש- זכה בעלך!!!! זכה זה לא מילה!!! שיהיה לך בהצלחה בדרכך המיוחדת ומלאת ההשקעה והרגש- אל תפסיקי לעולם!!!

תודה על תגובותיכם

אכן גם אני ובעלי מודעים לעניין השחיקה בזוגיות ונמצאים כול הזמן עם אצבע על הדופק. שנינו מבינים שאנחנו אמורים לחיות ב"ה עד 120 ביחד אז באמת כדאי שזה יהיה באהבה גדולה ולא מתוך כורח ושיעמום. אנו יודעים שנתינה מולידה אהבה {עיינו ערך ילדינו} וכמובן שאנו מיישמים את הרעיונות שכתבתם ועוד נוספות אך כרגע אנו גרים אצל הוריי אז אנחנו די מנועים ליישם כמה מן המחוות הרומנטיות שהיינו רגילים להם.אולי בגלל זה אני מרגישה שעל אף שאני משתדלת להשקיע וכמה שיחות נפש שיש לנו יש איזשהו משהו באויר ואולי באמת אני לא משקיעה מספיק?!
בכול אופן--- מה דעתכם שכול יום נכתוב איזה דבר טוב עשינו למען הזוגיות שלנו? אולי זה יעודד ויהווה תמריץ לכולנו להשקיע יותר בחצי שלנו?

האמת

אני מופתעת מכמות הזוגות בפורום שגרו / גרים אצל ההורים. מה עשיתי היום למען הזוגיות שלי? תכל'ס איתגרת אותי.... הולכת לשבת בפינה.....
אחלה רעיון שבעולם!

למעלה