עונה לך מהמקום שלי
עברנו לאנגליה לפני כשנה וחצי.
לשנינו אזרחויות אירופאיות ושנינו עבדנו בעבודות מסודרות.
בעלי עבד בהיי טק ואני עבדתי כמורה ( הסבת אקדמאים).
יש לנו דירה בבעלותינו, יש לנו שני ילדים, והיה לנו רכב.
ובכל זאת, הרגשנו שנמאס לנו מהגסות הישראלית, מהתרבות הישראלית, מהאלימות הגואה, מרשויות מושחתות, ממשלות מושחתות, מהלחץ הבלתי נגמר הזה...
בעלי קיבל הצעת עבודה וקפצנו על זה.
על פניו המשכורת שלו לא שונה בהרבה מהמשכורת הישראלית אבל הוא עובד כל יום הרבה פחות ממה שהוא עבד בארץ, יש לנו שני ימי חופש והרבה ימים לבלות.
אנחנו נהנים מתרבות חדשה, הילדים דו לשוניים והאנגלית נחשבת כשפת אם שניה, ויש עוד יתרונות.
ובכל זאת אני מתגעגעת קשות לארץ. למה?
כי פה אני הייתי צריכה להמציא את עצמי מחדש.
הגעתי לפה בגיל 30.5 ו"כאילו" לא עשיתי כלום בחיי:
שוב שכירות - המטבח שלנו היה דוחה ולקח לי שנה וחצי של מריבות כדי שיעשו מטבח חדש או יטפלו במה שהיה לקוי (היה עובש ופטריות מתחת לתנור בגלל עירבוב של אוכל ומים ממכונת הכביסה וזה התפשט לכיוון המטבח, האריחים היו נופלים ונשברים, היו חלזונות בכל מקום).
אין לי חברות- לקח לי המון המון המון זמן להכיר חברים חדשים והם עדיין לא ברמה של חברים. יש לנו רק זוג ישראלים אחד שאנחנו אוכלים איתם כל יום שישי ארוחת ערב והילדים באותם גילאים. לא הצלחנו להתחבר להרבה ישראלים פה מכל מיני סיבות. החברות הבריטיות שלי או החברות הזרות שלי נחמדות אבל ... בואי נאמר שאין לי פה חברויות ברמה של "רבתי עם בעלי בואי נלך לשתות קפה".
אין לי עבודה- תעודת ההוראה שלי לא תקפה. חשבתי שיקפצו עליי פה כי אני מורה לעברית ולתנך, אבל לא ככ קפצו מכל מיני סיבות שונות ומשונות. הניסיון שהיה לי לפני ההוראה (הייתי מנהלת תיקי לקוחות חוץ-ייצוא בחברה מאוד גדולה) לא היה רלוונטי כי ביקשו ממני ניסיון של חצי שנה אחורה. אז אם אני מורידה את ההוראה בקוח נראה שלא עבדתי משנת 2009 (ממש לא יושב טוב) ואם אני לא מורידה את ההוראה מקוח, לדעתי אנשים לא ממשיכים לקרוא בכלל. כך או כך, כרגע אני לא מוצאת כלום. אני יכולה לעשות קורס של שנה בערך אבל אין לי כח בכלל להתחיל ללמוד לתעודת הוראה. מה גם שהילדים איתי בבית (תכף נגיע לזה).
אין לי שפה- אני חשבתי שהאנגלית שלי מדהימה. בשקט רשמתי ברמה טובה מאוד ואם הייתי צריכה לשקר ולומר שפת אם עשיתי בלי להרגיש יותר מדי רע אבל, כשהגעתי לאנגליה גיליתי שהאנגלית שלי מחורבנת ויתרה מזה, יש להם אוצר מילים וביטויים שונים משל האמריקאים (שזאת האנגלית שאנחנו לומדים בבית ספר) וכך עשיתי מספר פאדיחות. לא ברמה של תקרית דפלומטית אבל בהחלט כמעט שרפתי כמה גשרים.
אין לי תרבות- ללמוד תרבות מחדש בגיל 30.5 זה לא פשוט. מסתבר שא"א לקבוע לבוא לחברים מהגן היום אלא עוד שבוע, צריכים להתקשר ולאשר הזמנת יום הולדת של גיל 3, לא אומרים כל מה שחושבים, מחייכים ושואלים מה שלומך ומחכים לתשובה! , ועוד ועוד...
אני יודעת שלחזור לישראל יהיה לי קשה, זאת תהיה הגירה מחדש. אני רואה את זה בביקורים שלי, איך אני מגיעה רגועה ומחזיקה את זה שבוע, נוהגת ברוגע, מחכה ברוגע, ואז אחרי שבוע אני מתחילה לחטוף את העצבים .
הלחץ הנוראי הזה סביב סדר היום, אבל זה הבית, זה הלב, א"א להסביר
מצד שני, אני מכירה כאלו שמאוד אוהבות ומאושרות בחול (את יכולה להתחבר למאמילנד גלובל בפייסבוק) ושמחות להישאר איפה שהן.