אשמח לתגובות

עשה לך טובה????????????????

WOWWWWWWWWWWW סלחי לי יפתי על מה שאומר... ראשית אני רוצה לאחל לך לידה קלה ואושר לכל חייך...אבל לפי דעתי בעלך חצוף ואנוכי ... מה זה עשה לך טובה.?????האם הילד לא שלו?.האם לא תגדלו אותו ביחד לטוב ולרע...???דחוףףףףף שילך ליעוץץץץ וטובה שעה אחת קודם.

thor

New member
באמת יש צורך ביעוץ.....

אישה שבעלה אוהב אותה עד כדי ביטול עצמי של רצונותיו (או אי רצונותיו) בצורה כל כך מהותית ואחרי שקיבלה מתנה חושבת אם צריך להיפרד ? באמת דחוף יעוץ !

gils33

New member
הכל שטויות

אני חייב לאמר לך שאני התנגדתי להריון 6 שנים, בסוף השתכנעתי בקטע של טוב יאללה בסדר, אני חולה על הילדה שלי החדשה - היא השלישית אחרי בן ובת, אנחנו (הגברים)פוחדים מעצם הרעיון אבל כשזה מגיע - מי יכול לעצור את פרצי האהבה המטורפים שיש כלפי הילדים. בקיצור אל תדאגי יעבור לו.......ברגע שהילד/ה יגיע הכל יהיה בסדר מבטיח

Kelevra

New member
ראיתי את הפוסט בראשי והתעניינתי

את התשובה אני נותן מגוף ראשון - אני גבר שלא רצה ועדיין לא רוצה להיות הורה, ובחרתי להיות הורה כחלק מהפשרות בזוגיות - האושר של זוגתי חשוב לי מאוד. כתבתי על תחושותי בנושא פוסט לא מזמן - משחק ילדים. אני כותב מנקודת מבטו של מישהו שמאוד לא רצה ילדים, לא מתוך שנאה לילדים או משהו טפשי כזה, אלא מתוך היעדר רצון להיות הורה וחוסר רצון לוותר על החופש שלי לטובת הורות. נכון להיום אני יכול לומר בכנות שלא טוב לי להיות הורה, בדיוק כפי שידעתי שכך יהיה. אין כאן הפתעות ואדם בעל מעוף ודמיון סביר מסוגל בהחלט לדמיין את ההשלכות של ההורות גם מבלי לחוות אותן. לו בתי (שאני אוהב מאוד!) לא היתה נמצאת היום במשוואה, וזוגתי היתה מוותרת פתאום על רצונה בילדים, עדיין הייתי מעדיף שלא להיות הורה. אבל, וזה "אבל" גדול מאוד - יש הבדל של שמיים וארץ בין לא לרצות להיות הורה לבין לא לאהוב את הילדים שלך, או להיות אבא פחות או יותר טוב בגלל שלא רצית להיות הורה. אני אוהב את הילדה שלי מאוד ולא הייתי מוותר עליה היום בשום פנים ואופן, אם למישהו נדמה כך. הורים, גם גברים בניגוד לדימוי החלול והשטוח, בנויים לאהוב את הילדים שלהם. אני לא חושב שאני אבא פחות טוב לילדה שלי בגלל שלא רציתי להיות הורה. אני עושה את כל מה שזוגתי עושה, מקלח ומלביש ומחליף וקם בלילה - כי אנחנו שותפים מלאים לחיים ולהורות ואני לא פחות אבא של הילדה הזו בגלל שלא רציתי להיות הורה. לא רציתי להיות אבא ובעיני ולפי השקפת עולמי, עובר זה לא תינוק. יכול להיות שכל העולם מאמין אחרת, אבל ככה אני מאמין וככה אני מרגיש, ואני לא חושב שאני היחיד. אני חושב שהרבה גברים מרגישים ככה. עובר מבחינתי זה שלב של הריון, לא ילד. אני לא מדבר איתו ולא מלטף אותו ולא קם אליו בלילה ולא מחליף לו. בעיני אין דבר כזה "לא לרצות את הילד שלך כשהוא עובר". מבחינתי זה בדיוק כמו "לא לרצות את הילד שלך כשהוא בתיאוריה". מי שרוצה לחשוב על זה ככה, בואי נאמר שאף אחת מכן כנראה לא רוצה את הילד המשותף שלי ושלה שיכול להיות לנו בתיאוריה (רגע רגע, מז'תומרת את לא רוצה את הילד שלנו? כל מה שנדרש הוא כמה דקות של שעשוע מחוץ למסגרת. איזו אמא לא רוצה את הילד שלה?
) החוויה שהיתה לך ולבעלך של הפלה רק מחזקת תחושה כזו, שעובר זה רק פוטנציאל לילד ולא ילד. אני בהחלט יכול לומר שאני לא מרגיש קשור רגשית לעובר, באופן מאוד סופי וברור, ממש כמו שאין לי קשר רגשי לזרע שלי (או שלנשים אין קשר רגשי לביציות שלהן). אולי לאחרים זה מרגיש אחרת, לי לא. כשאת כותבת "הוא לא רוצה את הילד" את נותנת לו יידוע בה"א הידיעה, לא מדובר אצלך בסתם ילד, זה הילד שלך. כבר ציירת אותו אצלך בדמיון וכנראה שבחלום את כבר משחקת איתו ומלווה אותו לגן, אבל כל זה עדיין בדמיון שלך. בשבילו מאוד יכול להיות שזה לא ככה, אלא הרבה יותר פשוט. זה לא שהוא לא רוצה את "הילד" אלא הוא לא רוצה להיות הורה. הוא לא שותף לדמיון שלך שכבר הולך לים עם ילד בן חמש. הוא רואה בליטה קטנה בבטן וזהו. הוא לא קשור לשום דמיון ולשום עובר. הוא קשור אליך, לא אליו. אם יש משהו שבהחלט לא עניין אותי זה קורס הכנה ללידה. יש גברים שחשוב להם לתרגל נשימות יחד עם בת הזוג ולדעת הכל על איזה בתי חולים ומתי הדולה שמה להם ברקע קולות של דולפינים. לי היה חשוב לעשות לקחת דם טבורי, אבל חוץ מזה בכלל לא עניין אותי שום קורס הכנה ללידה. יש גברים שרוצים להיות כמה שיותר שותפים ללידה, ויש כאלו שלא. בסופו של דבר, אני לא עומד ללדת לעולם, אין לי שום סיבה להתכונן לזה ומותר שלא יתחשק לי לחפור בתהליכי הלידה סתם. לפי השקפת עולמי, אין לי שום חובה להתעניין באותם הדברים שזוגתי מתעניינת, וזה בסדר גמור אם לא בא לי לדעת מה זה אפגר למשל. אני לא רציתי להתעסק בזה - ובת הזוג שלי, שהבינה שקשה לי גם ככה, כיבדה את זה ולא לחצה עלי בדברים האלו. חשוב לי להדגיש: אף פעם לא היתה לי תחושה/הרגשה שאני "עושה טובה" לזוגתי בעניין ילדים. זו בחירה שלמה ובוגרת ועצם הגישה של "לעשות טובה" מקוממת אותי. במשך ההריון לא הסתרתי מעולם את זה שקשה לי ושאני לא רוצה, אבל מעולם לא הפגנתי זלזול ברגשות שלה. כל המקרים של "הפניית הראש" ומשחקי "ברוגז" הם עניין של תקשורת בין בני זוג, לא של גברים או נשים או רצון של מישהו להיות הורה. ההכללה של "גברים" שמרגישים כך או אחרת באופן גורף לגבי ילדים נשמעת נאיבית. אני מכיר כמה נשים שלא התחברו לתינוקות שלהן עד שעברו כמה חודשים וגם כמה גברים. זה לא אומר שהם פחות הורים או פחות אחראיים.

hirshfe

New member
תגובה מעולה

אמנם אני לא מסכים איתך לגבי העובר. אני כבר מאוהב לחלוטין בעבר שבבטן של אישתי אבל זה אני אתה זה אתה ובעלה זה בעלה לכל אחד יש את התגובות שלו. ומכאן התגובה לפותחת השירשור. אי אפשר לשכנע את בעלך להתאהב בעובד או בילד. סביר להניח שהמצב ישתנה שהילד יצא לעולם - וזה מה באמת חשוב. וגם אם לא - יש לזה פתרונות. אני כאבא שחשוב לו האבאות. לא מבין איך אחרים לא יכולים להיות שם. אבל גם לא יודע איך לשכנע, לדעתי הנסיוי רק יכול לעורר דבר הפוך. אדם שנגד ההורות, לץ רק ירחיק אותו יותר לצד השני

חנול

New member
תגובה כ"כ מעניינת. אני מכבדת מאד את גישתך

(אולי בגלל שריככת אותי עם המשפט שלא לרצות ילדים זה לא אומר לא לאהוב אותם). מהרבה בחינות הרגשתי כמוך לא פעם (ואני אישה, רק כדי שיהיה ברור). זה עבר לי, ואני במקום אחר היום, אבל אני מאד מבינה ומעריכה את מה שכתבת. ובנימה זו-למה אתה לא כותב אצלנו?

Kelevra

New member
הנה כתבתי

אבל בחלק ניכר מהדברים שאני כותב עליהם, האבהות שלי היא לא הנושא. אני כותב על כל מיני דברים, וכשהיה לי מה להגיד, אמרתי. :)

yael757

New member
אני לא גבר אבל אני מכירה באופן אישי גבר

שמייד כאשר נודע לו שאישתו בהריון עזב את הבית אך לאחר תקופה מסויימת חזר הביתה ונכון להיום למעלה מ-20 שנה הוא זה שמגדל את ילדיו לבד והם בעדיפות לא ראשונה ע"פ אנשים אחרים הם בעדיפות יחידה - הורות טוטאלית. בהתנהלות של בעלך אני רואה אדם תומך שמאוד אוהב אותך ובטוחה שיהיה אבא נפלא- אדם שלא מעוניין בילדים לא מתאמץ כ"כ ע"מ שההריון יצליח - שיהיה בהצלחה ובעיקר תהני מהתקופה הזו.

רחל26

New member
ראיתי מהפוסט -בתור ילדה לא רצויה מאבא

אבי הביולוגי דווקא כן דיבר על ילדים עם אמא שלי, אך כנראה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד. ברגע שנודע לו שאימי בהריון, הוא הודיע שאינו רוצה את התינוק ואף לחץ על אמא שלי לעבור הפלה. בשלב מסוים הוא פשוט קם ועזב, ואמא שלי נשארה לגדל אותי לבד, עם עזרה מההורים שלה. לאחר שנה וקצת, היא פגשה את אבי החורג, והיום הם נשואים כמעט 30 שנה, ומבחינתי הוא אבא שלי לכל דבר. זה טבעי שבן הזוג יחשוש שברגע שהוא יהפוך להורה תיגזל ממנו תשומת הלב שלך בגלל זעטוט קטן וחסר ישע, אך בין זה לבין לנהוג בצורה כזו? לא מגיע לו לחוות את החוויה הנהדרת (ולעיתים לא פשוטה) של הורות. מסכימה איתך שעדיף לגדל את הילד הזה לבד, ומתישהו תפגשי מישהו שיתאהב גם בך וגם בילד. מגיע לך הרבה יותר מזה. הסכמה הדדית, או דיבורים הם רק דיבורים. איכותו של בן זוגך נמדדת עכשיו, לא רק בשמחות אלא גם ברגעים קשים יותר של בחילות וכו'. הוא לא חייב להשתתף בכל אספקט של ההריון (אני אישית גירשתי את בעלי מחדר הלידה..) אך זה נתון לשיקול דעתו ודעתך. אני אישית הייתי חושבת פעמיים ביני לבין עצמי אם להמשיך את מערכת היחסים הזו אתו, ואם כבר לחתוך, אז לעשות את זה בשקט, וכמה שיותר מהר יותר טוב.

גילי127

New member
אני מאוד מבינה אותך ואת הרגשתך...

אבל אני מבטיחה לך שבע"ה תלדי,ובעלך ישכח מכל מה שחשב ומכל הדעות שלו ברגע שיראה את התוצאה המופלאה.. תני לזה צ'אנס..

תני לבעלך לצפות בפורומים אחרים

לזוגות שעוברים מדורי גהנום רק כדי להביא ילד לעולם,מילא לא לרצות אך גם להצהיר בפה מלא שעשה לך טובה ממש מקומם,למה בדיוק הואהתחתן מצטערת אולי אני קיצונית אך אולי הוא לא ראוי לקבל מתנה כזו זו דעתי

thor

New member
הוא גם מוזמן לפורומים כמו......

"נשים שלא רוצות ילדים". יש שם גם גברים שאין להם ולא רוצים או שיש להם ולא רוצים.. והוא ? הוא אוהב את אישתו והחליט לתת לה את חלומה למרות שזה לא חלומו. גבר מדהים !!!!

amazone

New member
אני יכולה להגיד לך מה אני הייתי עושה

הייתי קמה והולכת - למה לך עוגמת הנפש הזו? היום אישה לא צריכה גבר לקורת גג אז אם הוא עשה לך טובה ותרם לך זרע שיבושם לו. קחי את התרומה ותגדלי אותה עם המזונות שלו [אבל גם אם לא יתן לך אגורה אל תתני לזה למנוע ממך לעזוב] הרי זה לא שגנבת זרע - הוא שכב איתך במודע ובהכרה כבעלך. קומי ולכי.

hirshfe

New member
למה כל כך בקלות מפרקים הכל היום

צריכים להלחלם על הזוגיות. הלידה עוד לא שם. תנו עוד צ'אנס - אולי אחרי הלידה הוא ישתנה אולי היא לפרק תמיד אפשר

amazone

New member
אולי? את באמת רוצה להסתפק באולי?

ואם היה טוען שהילדה בכלל לא שלו? הנקודה היא שהיום לא צריך בכוח והאחד לא צריך לבוא על חשבון השני

hirshfe

New member
אתה עכשיו מויסף לסבתא גלגלים

אני חושב שחצי שנה, שווה לחכות בשביל להציל ניושאים לא ישר שוברים את הכלים.

avi182

New member
המקרה שלי

כל מה שקשור בילדים היה במדרכה ממול לא עינינו אותי ולא גרמו לי להסתכל לכיוון כשאישתי נכנסה להיריון ראשון ההיתי שם לצידה בשבילה לא בישבילי, קשה היה לי להתחבר לכל זה אצלנו אין את כל התהליך של הגדילה בתוכנה אנחנו לא מחוברים לזה כמוכן היינו הולכים לבדיקות יחד אבל אותי זה לא עיניין בכלל כשנודע שזו בת היא התרגשה מאוד לי לא שינה כלום היא היתה גוש שחרחר בסריקה של האולטרסאונד בהתחלה היה אפון אחרי זה בוטן ואז בת קורס הכנה ללידה לא הספקנו ללכת אבל לשם רציתי להגיע כי אמרו שיהיה מצחיק אבל וזה אבל שמוחק את כל מה שהיה קודם ברגע שהמלאכית הקטנה הגיעה לידים שלי עטופה בשמיכות ועיניים פקוחות לבנבנה שכזו מתוקה שכזו שבא לאכול אותה הכל השתנה. ונהייתי אבא רגיש בטרוף אוהב ומחבק ודואג משתתף בהכל כמה שיותר ואך שיצאנו מבית החולים אמרתי שאני מוכן לעוד אחד והוא הגיע אחרי שנה ותשע חודשים אז זה המקרה שלי היום כשתדברי איתי על הקטנים שלי יש לי ניצוץ בעיניים וכשאני רואה ילדים של אחרים פתאום הם מושכים אותי אחרים גורמים לחייך להצחיק עולם חדש ניפתח עולם של רגש שלא היה לפני שהמלאכים שלי נולדו

תודה לכולכם על התגובות

על הזמן שהקדשתם לענות, לשתף וליעץ. כמובן הדיעות כאן שונות זו מזו (וטוב וטבעי שכך יהיה) ואני אקח את מה שטוב לי ומתאים לי כרגע. שוב תודה שיהיה סופ"ש נהדר לכולכם

למעלה