אשמח לתשובה שמאד מטרידה אותי

barzik

New member
אשמח לתשובה שמאד מטרידה אותי

אני עושה דיאטה דלת פחמימות - אוכל בשר רזה (עוף, טונה במים ובשר בקר רזה) ללא הגבלה, גבינות עד 5% ללא הגבלה, ירקות מכל הסוגים (רק לא עמילניים כתפ"א ותירס) ללא הגבלה וביצים ללא הגבלה (בד"כ לא יותר מ 1 ליום). עד כה הורדתי יפה במשקל (כ 5 ק"ג בשבועיים) ואני מרגיש מצויין. כשחיפשתי מידע על דיאטה דלת פחמימות באינטרנט, גיליתי שדיאטה כזו עלולה להזיק לבריאותי - בעיות בכליות, במוח ושלא נדע מצרות. הדיאטה שלי היא לא 'דיאטת אטקינס' הידועה לשמצה - אני לא אוכל אוכל שמן למשל ואני מרבה בצריכת ירקות מכל הצבעים ומכל המינים. האם יש לי סיבה לדאוג?

רון ו

New member
שמן חשוב לא פחות מפחמימה

ירקות הם גם מקור לפחמימה כך שהדיאטה לא דלת פחמימות במידה ואתה אוכל אותם "ללא הגבלה". אבל לשמן מהצומח ומדגים למשל יש תפקיד חשוב בשמירה על תיפקודי הגוף ולכן ראוי שתוסיף אותם מיד לתפריט (כ 2 כפות שמן זית ליום ו/או חופן שקדים אגוזים + דג אחת לשבוע) לגבי הירידה במשקל, נוטים ליחס את הירידה הראשונית לאיבוד נוזלים אבל אם תמשיך, כמובן שתוריד באחוזי השומן. מנסיוני האישי ניתן להוריד מהר ולשמור, אבל את התפריט תהיה חייב לאזן מתישהו כנ"ל כדי לשמור על המשקל לטווח ארוך ולשמור על הבריאות.

barzik

New member
אני אכן משתמש בשמן

אני אכן אוכל 2 כפות שמן זית ביום יחד עם הסלט. כל הירקות שאני אוכל ללא הגבלה הם לא עמילניים (תפוח אדמה, בטטה, תירס, קטניות, פירות למיניהם וכו'). בירקות עמילניים אסור לי לגעת באיסור חמור. את הדיאטה אני עושה בגלל חתונתי הקרבה (בעוד חודשיים) בגלל זה חשובה לי ההרזייה המהירה - אח"כ אבנה תפריט אחר עם דיאטנית שישמור לי אולי לשמור על ההישג. אז אני יכול להיות רגוע? אין כל קשר בין הדיאטה שלי לדיאטת אטקינס?

רון ו

New member
למה איסור חמור?

בהנחה שהירקות לא מספקים לך את האנרגיה הקלורית הדרושה, הגוף ישתמש בחלבון לאנרגיה בתהליך שמכביד על הכליות ומקשה על אספקת סוכר למח. כל שנוי דרסטי כזה דורש הסתגלות וגובה מחיר. שוב מנסיון אישי, תוכל לרזות בקצב טוב כנ"ל גם אם תאכל מעט פחמימות מדגנים קטניות ופירות וכך גם תסתגל טוב יותר לשלב השמירה. לגיטמי בהחלט ומומלץ לדעתי למנוע מאכלים מסוימים כמו קמח לבן בשר שמן וגבינות שמנות או שומן מוקשה בג'אנק פוד ב"איסור חמור"

למעלה