אשמח מאד אם מישהו יוכל לסייע

רורק1

New member
אשמח מאד אם מישהו יוכל לסייע

חבר טוב ביקש את עזרתי.
יש לו חתול בן 6, נולדה לו במזל טוב לפני מספר שבועות בת.
לצערו הוא אינו יכול להמשיך להחזיק בחתול אותו גידל באמת באהבה גדולה והוא נאלץ בצער למצוא לו בית חדש ואוהב.
מדובר בחתול ביתי,בן 6, יש מישהו שיוכל לסייע לנו באיתור בית עבורו?

dimitrygo

Active member
מנהל
מה בדיוק הסיבה שהוא לא יכול להמשיך לגדל את החתול?

רורק1

New member
נולדה לו בת, הטיפול בה ובחתול לא מתאפשר לצערינו.

אין לו לצערינו היכולת לכמה סיבות לטפל.
הוא ניסה לתת לזה זה זמן,אבל לצערינו זה פשוט לא מסתדר.
הוא עושה זאת בכאב גדול מאד.

Yukita

Active member
מנהל
זה לא הגיוני

אין שום בעיה לגדל חתול ותינוק באותו בית. חתול לא דורש כזו כמות של עבודה או זמן שבשלהם צריך לוותר עליו.
&nbsp
להיפך, ילדים שגדלים עם חית מחמד בבית גדלים עם סיכוי גדול פי שישה לצאת ללא אלרגיות ושאר רגישויות שילדים החיים בסביבה "נטולה" מפתחים.

Dancer15

New member
בגלל לידת תינוק מוותרים על חתול?!

שערורייה!
חתול זו אחת החיות שהכי קל לטפל בה. חתול לא זקוק לטיולים בחוץ ומבלה 16 שעות ביממה בשינה. ואני מנחשת שחתול בגילו אינו זקוק כ"כ לתפעול ומשחק עם הבעלים (יש לי 2 חתולים בני 5). כל מה שצריך זה אוכל טרי, מים טריים וניקיון ארגז הצרכים פעם ביום. התעסקות שדורשת לא יותר מ- 10 דקות ביום.
מה הוא יעשה כאשר יוולד עוד ילד? יוותר על התינוקת הראשונה?
אם עד כדי כך אין לו זמן, אז אולי יסכים להשקיע כמה שקלים ביום כדי לשלם לאיזו תלמידת חטיבה שמוכנה להרוויח כמה גרושים והיא תבוא פעם ביום ותעשה את העבודות האלו על מנת שהחתול יוכל להישאאר בבית. כמה חבל שמוכנים לוותר כך על חיית מחמד שהייתה איתם שנים.

חותמת על כל מילה

מאידך, אולי אכן עדחף לחתולה להמשיך בבית שיהיה יותר נאמן לה....

ארמורגם

New member
זה לא עניין של זמן, זה עניין של תרבות

מהסביבה בה הם חיים, אחד או שני בני הזוג קלטו ש:
&nbsp
א. זאת בכלל אופציה לוותר על חתול אחרי שנים של אימוץ
ב. זאת אופציה לגיטימית ואולי אף מומלצת (מפעת דעות קדומות כאלו ואחרות)
&nbsp
בכל מקרה אין לנו פרטים לגבי המקרה הספציפי הזה, אנחנו די מתנפלים עליו מהניסיון שלנו עם גולשים אחרים. אנחנו כנראה צודקים, אבל כדאי לתת לו להנות מהספק, לפחות עד שנדע אחרת.

דרורפפ

New member
אני חושב שהדיון הזה חרג מגבול הטעם הטוב

כשמדובר בדעות אישיות, הצעות, המלצות, וכו'- הכל טוב ויפה.

כשמדובר בהחלטה פרטנית של אדם, כל עוד לא מדובר בעבירה פלילית, או אפילו מוסרית, אני חושב ש'הביקורת' חורגת מגבול הטעם הטוב.

הבן אדם לא ביצע פשע, לא המית את החתול, לא הרעיב אותו, לא התעלל בו, לא השליך אותו לרחוב ואפילו לא לפיט של כלבים. הוא מסיבותיו בחר לחפש לו בית חדש.

לבקר אדם על בחירה אישית שלו, רק משום שאתם/אני היינו נוהגים אחרת? זו שערורייה!

ועכשיו התייחסותי לנושא:
לצערי הרב לא קל למצוא בתים מאמצים, גם רצוי שיהיו בתים עם ניסיון/רצינות/נכונות/וכו'.

אם ישנם דברים ספציפיים שמקשים על התהליך, אולי אם הוא ישתף אותנו בהם נוכל לתת הצעות/הכוונות ממוקדות. אולי ישנם דברים שניתן להעזר בסביבה הקרובה- משפחה, שכנים, וכו'...

אישית כמובן שהייתי עושה כל מאמץ כדי שהדברים יסתדרו. ובמידה ומאמציי לא היו מניבים פרי- אכן הייתי נאלץ לנהוג כמוהו- ומחפש בית חדש.

Yukita

Active member
מנהל
אם בעלי החתולה ירצה לקבל ייעוץ הוא מוזמן

צריך להבין שיש פה בעיה רחבת היקף: כל מי שאי פעם התנדב בעמותות יודע על הנטייה הכללית לזרוק בעלי חיים מכל הסוגים מהבית ברגע שנולד תינוק, על פי רוב ללא שום סיבה מוצדקת: אני בעצמי נוכחתי לדעת איך קרובי משפחה עשויים ללחוץ על זוג עם חתולים ולטעון שהחתולים יזיקו לתינוק, או שהורים טריים לילד ראשון מתקשים, בתוך הלחץ שהם נמצאים בו, לראות שהלחץ הוא זמני ושאפשר להמתין עם ההחלטות הנמהרות.
&nbsp
אם בעלי החתולה יופיע כאן ויבקש לקבל ייעוץ על רקע קושי כזה או אחר, ודאי יהיו פה מי שינסו לייעץ ולתת רעיונות להתמודדות. בינתיים, לא ביקשו שום עצות כאלה, רק הודיעו שמוציאים את החתולה מהמשפחה, ונתנו את לידת הבת כסיבה מובנת מאליה למסירה. ראוי שידעו שזו בהחלט לא סיבה מובנת מאליה, שאפשר ואפילו כדאי לתינוק לגדול בבית עם חתול ו/או כלב.
&nbsp
אם בעלי החתולה ירצה לשתף, לספר מה בדיוק קשה לו, במטרה לקבל עצות ולנסות לראות אם העצות תעזורנה לו בחיים שבהם יש גם תינוקת וגם חתולה - מה טוב. כמובן שהוא יכול גם לצעוק שלא מבינים אותו ושהוא לא חייב לתת הסברים, אבל הסיבה שהוא לא חייב לתת הסברים היא לא מפני שזה נכון אלא מפני שבמצב העניינים כיום נחשבים לרכוש, משהו שאפשר להפטר ממנו כשרוצים גם בלי לתת שום דין וחשבון.
&nbsp
בקיצור, אם העובדה שקיבל תשובות רבות לפיהן אין סיבה למסור את החתולה - הכי טוב. הוא מוזמן לקבל ייעוץ עד כמה שנוכל לתת, כשיבקש אותו.

דרורפפ

New member
המחאה שלי נגעה לביקורת

כמובן שאין לי שום דבר נגד דעות אישיות, הצעות, או המלצות. הרעיון של להעביר ביקורת הוא מה שצרם לי.

אני כמובן בדעתך שצריך לעשות הכל, ויותר מסביר להניח שאם האדם יבחר לשתף בפרטים- הוא יקבל עצה והכוונה, הבעיה היא שלפי דעתי הביקורת לא ממש 'תזמין' אותו לשתף שום דבר, ועל כן מצאתי לנכון לציין זאת

ארמורגם

New member
אל תשכח שמדובר בפורום ציבורי

וחשוב להשמיע את הדעה שילד לא בא במקום חתול, אלא בנוסף.
כל עוד עושים את זה בצורה מנומסת, גם אם זה לא נעים לפותח השרשור לשמוע.

דרורפפ

New member
רק רציתי להבהיר שאין לי שום בעיה עם דעות

רק רציתי להבהיר שאין לי שום בעיה עם דעות/הצעות/המלצות- הביקורת לטעמי היתה מיותרת ורק 'תרחיק' את הצד השני מלשתף אותנו בפרטים.

ארמורגם

New member

רורק1

New member
ראשיץ,תודה רבה לדרורפפ על כך שגונן והבין את הבעיה.

דרור,אני מודה לך באופן אישי, תודה.
לעניין עצמו, אני מניח שהתגובות הגיעו ממקום שלכאורה נעשה כאן אולי ויתור על נוכחות החתול ומנסים להפתר ממנו,כפי שקורה לצערי לא מעט,ולכן אנשים מתרצים ומספרים כל סיפור אפשרי העיקר בכדי "להפטר" מאותו בע"ח לצערי.
המקרה כאן הוא שונה, מדובר על חתוך אשר גודל וחונך במסירות רבה מיותו גור.
בחרתי, לציין במפורש את הסיבה,ללא עיגול פינות,ללא פרטים חסרים או ניפוח המציאות, המקרה הינו כזה:
נולדה לבחור בת, במשך מס' חודשים,כתוצאה מרגישות לרעש, אר מגיע לא אחת מהחתול , אין התינוקת מצליחה להיות רגועה ולהרדם, ניתן לנושא זמן,(היא כבר בת 3 חודשים), אבל לצערינו,ואני אומר זאת בפה מלא, הגיעו למסקנה כי לא ניתן להמשיך ולהחזיק בחתול.
לחתול קיימת ותתקיים דאגה רבה מאד, והמטרה היא למצוא את באמת חם שיקלוט את החתול בחום ואהבה לא פחות מהחום אשר הוענק עד כה.
אני מבין את תגובותיכם,אבל המקרה שוונה במקרה זה.
לאחר שהסברתי ופירטתי, אשמח לעזרתכם במציאת בית אוהב.

Yukita

Active member
מנהל
איזה רעש?

דווקא זה נשמע לגמרי פתיר, אבל צריך מידע נוסף כדי להבין את המקרה.

האם הבחור שקל להביא יועץ/ת התנהגות לחתולים?

אולי ככה יהיה אפשר לזהות מה הדבר שגורם לחתול להשמיע את הרעשים ולגרום לו להפסיק

Dancer15

New member
אני מתנצלת מראש אם אני נשמעת נחרצת

אבל באמת שרעש זו לא סיבה לוותר על חיית מחמד.
מה יעשו כאשר יוולד עוד ילד והילד הגדול ישחק עם החברים שלו או יצפה בטלויזיה?
כאימא לילדים וגם לחתולים, לעניות דעתי, צריך להרגיל את התינוק לחיות, לישון ולשחק בבית בו הרעשים הרגילים נמשכים. אין שום סיבה לכבות את הרדיו או הטלוויזיה ולהתהלך על קצות האצבעות רק כי התינוק ישן. תינוק צריך ויכול להתרגל לכל הרעשים שיש בתוך הבית וגם רעשים שבאים מבחוץ (משאיות פורקות סחורה, צפירות, אזעקות, צעקות של ילדים וכו'). אני הרגלתי את הילדים שלי שהבית ממשיך להתנהל כרגיל. הבן שלי ישן גם כשהפעלתי שואב אבק בחדר שלו. לא צריך להכניס את הבית לעוצר רק בגלל שיש תינוק. מה עושים במשפחות מרובות ילדים? שולחים את כל הילדים לשכנים כשהתינוק ישן? זה מגוחך!
אנא הפנה אותה למומחית להתנהגות חתולים כדי שתקבע אם הרעש שהחתול מייצר באמת ברמה מוגזמת וכיצד ניתן לעזור להם. זו נראית לי בעייה שניתן לפתור. חבל לוותר על חתול בוגר בגלל זה. כמתנדבת בעמותה הפועלת למען כלבים וחתולים אני יכולה להעיד שמאוד קשה למצוא מאמצים לחתולים (ולכלבים) בוגרים. אפילו לגורים חמודים קשנ למצוא בית.

למעלה