אשמח מאד אם תוכלו לייעץ כיצד הייתם נוהגים

אשמח מאד אם תוכלו לייעץ כיצד הייתם נוהגים

בתחילת השנה נאספו 200 ש"ח מההורים בגן (גן פרטי) ע"י אחד האבות שהתנדב להיות הוועד. הכסף מיועד למתנות לצוות, מסיבות וכו'.
בחודש אוקטובר שלח האב לכל ההורים טבלה עם שמות ההורים שטרם שילמו ובה הופיע גם שמנו. שלחתי לו תגובה (ששמורה אצלי ואצלו במייל) שאשים לו את הכסף בתיק של ביתו. למיטב זכרוני בעקבות פרסום הטבלה הזאת אכן שילמנו אנו את חובנו. אני לא זוכרת אם אכן שמתי בתיק או אולי הגשתי לאחת הגננות, בכל זאת זה היה מזמן. כעת, חודש מאי, הפיץ האב טבלה שניה ולהפתעתי אנחנו עדיין מופיעים בה. אני זוכרת בבטחון די רב ששילמנו, ומצד שני זה היה כ"כ מזמן, אולי שכחתי להעביר? ואולי דווקא הוא התבלבל ברישום?
כמובן אין לי כל אינטרס שלא לשלם את חובי או חלילה לריב, אך מה אם משמעות הדבר היא שאשלם פעמיים? זאת מילה שלי אל מול המילה שלו. אני נוטה לחשוב שעל אותו האב לקחת אחריות על העדר תיעוד מאוקטובר ועד עכשיו. אשמח מאד לשמוע את דעתכם, כי אני לא בטוחה מה הדבר הנכון לעשות וכיצד לפתור את התסבוכת.

תודה!

d a p h n a

New member
אני חושבת שזה תלוי במצבי הכלכלי ובסכום המדובר

אם מדובר על סכום די זניח, ואם מצבי הכלכלי מאפשר, כנראה שפשוט הייתי משלמת, אבל דואגת לתת את הכסף בצורה הכי ישירה שאפשר ומבקשת איזה מייל או פתק או משהו שעליו מופיע אישור על כך שנתתי את הכסף. אני פשוט לא אוהבת חיכוכים ומאבקים בדברים כאלה, מודה.

אם אני בטוחה שנתתי את הכסף, ובנוסף מדובר על סכום שהוא משמעותי מבחינתי (שזה עניין אישי, כמובן) אז הייתי מדברת עם האבא ישירות ומזכירה לו שנתתי את הכסף.

כבר דברתי עם האבא כמובן

הוא דבק ברישומויו ושואל אם יש סיכוי ששכחתי. ואני שואלת האם יש סיכוי ששכח הוא לעדכן ברישומיו. זה היה לפני 7 חודשים... איפה הוא היה עד עכשיו?
הלקח שלי וגם שלו הוא אישור כתוב על מזומן. השאלה מי בשלב זה צריך לקחת אחריות.
אוף

בתור ותיקת ועדים ובתור אחרת שרושמת יפה יפה

( יש לי אקסל מסודר מאוד )

הורים נוטים לשכוח שהם שולחים את הכסף ( יש מצב אפילו שתמצאו את זה עדיין בתיק של הילדה )

האם שלחת את הכסף עם פתק שאומר שזה שלכם ? יכול להיות שהוא ראה כסף ואיזה הורה אמר שהוא שלח ולך הוא רשם את זה תחת אותו הורה

את היית אמורה לאחר ששלחת לודא שהוא אכן קיבל את הכסף ( אני מודיעה תמיד להורים סמסו לי שאתם שולחים את הכסף על מנת שאוכל לקחת את זה מהילד/ התיק של הילדה ואז אני מסמסת להם שזה הגיע אלי )

כמובן שכתבתי את שמנו על גבי המעטפה!

בוודאות כתבתי לו מייל- או יום לפני או מייד אחרי, לא זכור לי כרגע אבל המייל שמור. הוא לא אישר ואני לא רדפתי אחריו לאישור. האם זה הגיוני לבוא בדרישת תשלום (מזומן, ללא חלוקת אישורים כתובים להורים) כעבור 7 חודשים? אם היה מתזכר את ההורים כעבור חודש למשל, אולי הייתי מצליחה לשחזר. אולי בקשתי מגננת שתשים בתיק והיא פיקששה, אולי השארתי את המעטפה בתיק של ילד לא נכון... אבל עכשיו??? זאת מילה שלי כנגד שלו.

שקדייה

New member
השאלה היא עד כמה הסכום קריטי לך?

אם זה סכום קריטי ושמאוד מכביד עלייך, אולי כדאי לדבר איתו ולבקש לשלם רק 100, או לדחות תשלום לשנה הבאה (אם הילדה ממשיכה בגן)
מהניסיון שלי, לא רודפים אחרי סכומים כאלו מול הורים שמשדרים שזה כבד עליהם...
אם לא כבד עלייך וזה רק קטע של פרנציפ- עזבי... שלמי ושכחי מזה.

אני חושבת שהכיוון שלך של להטיל עליו את האחריות הוא לא נכון ולא רלוונטי, וגם לא כל כך יפה...

אני הייתי מתמקדת בלפתור איך סוגרים את זה. העיקר לא להשאיר פתוח, כי זה הכי לא נעים.

רחלילי

New member
לא וידאת איתו שהוא קיבל?!

הממ...מצב לא נעים.
יש מצב שהכסף הלך בטעות למקום אחר, אבל לדעתי אם הוא סמוך ובטוח שלא שילמתם, זה די עליכם.
לו היית מבררת באותו יום ששמת, ומוודאה שהכסף הגיע ליעדו, ופתאום הוא מביא רשימה שאתם בה, המצב היה שונה.

פולספגן

New member
תבקשי ממנו לספור את הכסף אצלו ואם הוא יראה

שיש פער של 200 ש"ח, אז הוא יבין שזה שלך.

שקדייה

New member
העדר תיעוד של מה?

אם לא שילמת- מה היה עליו לתעד?
את אומרת שאת לא זוכרת איך שילמת אם שמת לילדה בתיק או העברת לאחת הגננות- אז איך את כל כך בטוחה ששילמת?

אני במקומך (ולבושתי יוצא לי להיות במקומך די הרבה פעמים, כי אני באמת שוכחת וגם לא הבן אדם הכי מסודר) פשוט משלמת וזהו.

אל תשכחי שזה שיש הורה שמתנדב להתעסק עם כל הדביקות הזו, לא הופך אותו לבעל תפקיד ברמה שאת מצפה שיתעד מיילים של תכתובת איתך (או מה שזה לא יהיה...)... אלא זה בן אדם שמתנדב לעשות משהו למען כולם.

מכיוון שמדובר ב-200 שקל , לדעתי תשלמי (תני לו ביד) ותשכחי מזה.
לא שווה לך את זה שזה יעמוד פתוח..

למעלה