אשמח מאוד לחוות דעתכם

שרון1517

New member
אשמח מאוד לחוות דעתכם

תודה רבה רבה מראש לחוות דעתכם המלומדת ההחזר שלי 4040 , דירה שווה 1.1מ לא יכול יותר אני לבד על המשכנתא כבן 50 1. האם כדאי לעשות מחזור ולהשיג תנאים יותר טובים (ללא שינוי סכום ההחזר) 2. אני שוקל אפשרות להוריד את הסכום החודשי לכיווני 3000 כדי להקל , אשמח לשמוע על תמהיל מומלץ, לא להשתולל בשנים וכמה ריבית זה יוסיף בכלל ( כי זה מעלה את סך השנים והחזר הרביות ) נלקחה לפני כ 4 שנים נשאר עוד 480 אלף פריים 77.5 מינוס 0.9 עוד 11 שנה פריים 91.5 מינוס 0.9 ל 16 שנה קלצ 242.5 ל 9 שנים , 3.1% משתנה כל 5 לא צמוד כ 69 ל 16 שנה עם ריבית 2.17% היא תתעדכן עוד כשנה

82little

Active member
להאריך הפריים ל 20 שנה, לשפר הריבית בקלצ

הארכת הפריים ל 20 אמנם תייקר קצת את הריביות כי סביר להניח שהיום יתנו לך ריבית פחות טובה במקום מינוס 0.9 יתנו מינוס 0.7? אבל הארכת הפריים תאפשר לא להאריך מדי את הקלצ... או אפילו לקצר... אם אתה מוכן להישאר עם ההחזר הקיים תוכל לקצר את הקלצ קצת נניח ל 8 שנים ואז הריבית אמורה להיות נמוכה משמעותית. לשאוף להגיע מתחת ל 2.4 אחוז... אם אתה רוצה להוזיל את ההחזר ואפילו מאוד משמעותית אז תצטרך להאריך את הקלצ בכמה שנים והריבית תשתפר אולי רק קצת כי בשנים ארוכות יותר נגיד 12 או 13 שנה הריבית תהיה גבוהה יותר. זה בכל זאת תלוי ביכולת ההחזר הנוכחית . כי הבנק יבדוק הכל שוב... עוד קח בחשבון כי המשתנה הלא צמודה בריבית מעולה אז יש מצב שעוד שנה עלולה להתייקר. האם יש לך משאבים להחזיר אותה או לקחת בחשבון שוב מיחזור...

שרון1517

New member
בהמשך

קודם כל תודה מקרב לב על התשובה !! לא מובן מאליו ! בנוגע למשתנה הלא צמודה , כתבת שהיא אמורה להתייקר לכמה בערך נכון לעכשיו ? כי הסכום הכללי שם כ 67 אלף לא משמעותי ביחס לכל המשכנתא. עשיתי חישוב לגבי הפחתת ה 242 אלף מ 9 שנים ל 8 שנים והורדת הריבית ל 2.4 כל הפער מדובר על כ 12 אלף שח וזה מצריך הזזת הפריים קדימה בכמה שנים כדי להפחית מסך החזר המשכנתא כי עולה בעקבות ההקדמה ל 8 שנים. אז זה בערך משתווה ולא שווה את הכאב ראש לגבי הפחתת המשכנתא לכיווני 3300 עשיתי חישוב לפי ההכוונה שלך את ה קלצ ל 12 שנה את הפריים ל 20 המשתנה ללא שינוי ל 16 שנה וסך הריבית עולה לי עוד כ 30 אלף צריך לשקול את זה. תודה בינתיים על תשובתך עזרת לי מאוד

82little

Active member
משת כל 5 תלוי בעוגן ומרווח

אתה בטוח שהמשת' לא צמודה? בכל אופן הריבית שתיקבע תלויה בעוגן ובמרווח שקיבלת. נכון לעכשיו הריבית בממוצע 3.6 לאחוז מימון נמוך ויכול להגיע ל 4. ואכן בהחזר החודשי לא יהיה דרמטי אבל ייקר בהחזרים הכוללים של הריביות בכמה אלפי שקלים. השתמש במחשבון כמו שאתה כבר עושה וראה שוב במסמכי ההלוואה להבין את המשמעויות. חשוב תמיד להשתמש במחשבון על מנת לבדוק את הסימולציות וזה גם ענין אישי בכמה זה משתלם למחזר או לכמה להוריד את ההחזר כדי לרווח ולהיות מוכן לשלם מחיר בריביות בסך בכל. אולי תחפש דרך ביניים להוריד בהחזר ל 3500 וכך בריביות לשלם קצת פחות. כלומר להאריך בקלצ רק קצת... וכל זה תלוי גם בצפי לכספים נוספים בשנים הקרובות. אולי קרן השתלמות או משהו שיאפשר למשל סילוק המשתנה והקטנת ההחזר החודשי? בהצלחה! &nbsp

שרון1517

New member
תשובה

המשתנה כל 5 שנים היא לא צמודה, זה עוגן אג"ח לא צמוד אבל איזה טיפ הבאת !! שדווקא את החלק הזה ניתן להחזיר או לצמצם ברגע שהריבית שם תקפוץ לכיווני 4% , כי ברגע שהריבית תעלה לכיוון זה ההחזר הכללי על ההלואה יעלה באיזה 10 אלף שח. מה גם שזה עשוי להקטין את סך המשכנתא ב 450 שח משוער לחודש ויפחית את המשכנתא לסך משוער של 3600 שח תודה רבה רבה !!!

למעלה