אשמח על התשובה- פירות הסברס

אשמח על התשובה- פירות הסברס הסברס (שמקורו באמריקה כמובן,מקסיקו) , הוא פרי מתוק, אכיל אבל מכוסה בקליפה קוצנית. מה היתרון בפרי מפתה צבעו ובטעמו אבל מכוסה קוצים. איני יודעת מי אוכל אותו בארץ מוצאו, אבל יש להניח שזרעיו נובטים טוב יותר אחרי מעבר דרך מערכת העיכול. או שרצוי שיאכלו אותו או שלא....

Sophalin

New member
יכול להיות שרצוי שבעלי חיים מסויימים יאכלו אותו

אני לא יודע איך זה סברס אבל למיטב הבנתי לדובים יש יכולת לאכול פירות קוצניים.
יכול להיות שהצמח "רוצה" שבעלי חיים מסויימים יאכלו את הפרי ובעלי חיים אחרים לא.

כמובן שכן אבל, בארץ הוא נאכל על ידי גמלים אבל זרעיו לא נובטים. במקסיקו איני יודעת מי אוכל אותו. זו השאלה, מי מסייע להפצתו בטבע. עקרונית, כל חיה שיכולה לאכול אותו תתרום להפצתו. קצת מוזר לי ש"צריכה" להיות חיה ספציפית דווקא וזה התפתח מן הסתם כהתאמה לסביבה. מי יודע אולי זה דווקא נעשה על הקרקע, נמלים אולי ולא יונקים. לחרקים הרי לא איכפת מקוצים.

Sophalin

New member
לא זה לא נכון מאוד יכול להיות שמערכת העיכול של הגמל פשוט משמידה את הזרעים ולכן הם לא יונבטו בארץ
לעומת מערכת העיכול של הלמה נניח שלא הורסת את הזרעים במהלך העיכול

במקרה כזה במדינה בה הלאמות אוכלות את הפרי הוא ינבט ובמדינות שבהן אין לאמות וגמלים אוכלים אותם הם לא ינבטו

אני לא חושבת שהסברס גדל בהרי האנדים הוא גדל במדבריות מכסיקו ואריזונה. אין שם לאמות. לפי אתר צמח השדה, הזרעים אינם נובטים כי האקלים פה לא מתאים, אבל לא הסבירו. הוא מתרבה רק וגטטיבית.

Sophalin

New member
זה לא רלוונטי הלמה הייתה סתם דוגמא שזרקתי מהאוויר.
אני לא יודע איזה בעלי חיים באמת אוכלים את הסברס באריזונה ומקסיקו.

יכול להיות שאלו גמלים שחיים עם אותו סברס בסימביוזה

למעלה