אשמח עם בתוכנית ידברו על ...

ronypace

New member
אשמח עם בתוכנית ידברו על ...

אשמח עם בתוכנית ידברו על קניית דירות מכונס נכסים אני חושב שצרכים לעשות חוק, שרק זוגות צעירים יוכלו לגשת ולהציע הצעות לדירות מכונס נכסים

ronypace

New member
ציעירים הכוונה לזוגות שהתחתנו עכשיו

או לנשים חד הוריות או לזוגות שאין להם כלום כמו לדוגמא פרוייקטים של זוגות צעירים כמו שיש בכפר סבא הכוונה לא לגיל אלא למצב שנמצא בו הזוג

sivanandronen

New member
מה ההגיון בחוק כזה?

כונס הנכסים צריך להוציא את המקסימום האפשרי לקופת הכינוס. אם נגביל את המשתתפים הרי שכנראה יושג מחיר יותר נמוך, מה שיפגע גם בחייב (שעלול להיתבע על ההפרש, או לקבל פחות) וגם בבעל החוב (שעלול לא לראות את חובו). בקיצור הצעה טפשית למדי.

אלוני.

New member
../images/Emo35.gif

כונס מפרסם מכרז (או הזמנה להציע הצעות) , בדרך כלל נערכת גם התמחרות בין המציעים להשגת מחיר מקסימלי, ההצעה הזוכה מוגשת לאישור ההוצל"פ או בית המשפט. במקומות שהדירה מתאימה לזוגות צעירים , זוגות צעירים יכולים לזכות כי אין יזם/איש עסקים שיתמודד על דירה אל מול "משתמש סופי" שעבורו הנחה של 10% זה הרבה כסף בעוד שרוכש עיסקי מתחיל במס רכישה של כ 5% ויודע שמחכה לו מס ביציאה, ל"משתמש סופי" תמיד יש יתרון במכרזים, הבעיה היא לעיתים הערבות הבנקאית הנדרשת ואי הוודאות עד לסיום התהליך. יש בכינוס גם דירות יקרות למדי, אז לשיטתך נציע להגביל אותן רק לבעלי שכר גבוה ? הנח לשוק לעשות את שלו, באזורים מסויימים בארץ הגיעו המחירים מקבלן כמעט למחירי כינוס...

ronypace

New member
ההיגיון הוא כזה

כיום את הדירות האילו מוכרים ב-30 אחוז פחות ולא משנה מי קונה לידעתך מי שקונה זה רק כרישי נדל"ן או אנשים שרוצים עוד דירה להשקעה אני נגשתי לכמה מכרזים מכונסים, אין לי אפילו אפשרות לזכות בדירה גם אם ההצעה שלי תהיה הכי גבוהה זה הכול קומבינה, של מי מכירים אצל עו"ד אני חושב שאת כל זה צריך לתת לזוגות שאין להם כלום ולא לעשירים שזה מה שקורה היום תודה

sivanandronen

New member
באמת?

דירות מכינוס נכסים נמכרות בלא פחות מהערכת השמאי למימוש מהיר (שהיא בערך 15%+- מתחת לשווי הדירה למימוש רגיל) בפיקוח ההוצאה לפועל. אז הנתון של 30% פחות הוא שגוי. שכר העו"ד נגזר גם מתמורת הכינוס ולכן הוא כן אמור לבחור בהצעה הגבוהה ביותר. וכפי שציינתי, לא מבוצעת מכירה ללא אישור ראש ההוצאה לפועל (מעמד דומה לזה של שופט), כך שיש פיקוח. ומי שמציע את ההצעה הגבוהה ביותר, יש למכור לו. גם אם הוא "כריש" כהגדרתך (מה זה בדיוק אומר?), וגם אם יש לו נכסים נוספים - לכסף אין ריח. ההצעה שלך היא לפגוע בחייבים, רק כדי שאוכלוסייה אחרת (לא בהכרח חלשה - גם בין הזוגות הצעירים והחד הוריים תמצאי עשירים) תקבל הנחה? על מה ולמה? סיון

ronypace

New member
מה שרשמת אולי נכון על הנייר

בשטח זה ממש לא ככה וחבל אני עדין בדעה שהדירות האילו צריכות לעבור למעמד אחר ולא לעשירים או למשקיעים בעלי מספר דירות

אלוני.

New member
לא נכון

העבר הצעתך (במידה ואכן נדחתה הצעה הגבוהה ביותר) לגוף הכונס (בנק וכיו"ב) ולהוצל"פ , אגב, אין צורך לעשות זאת- רק שלח פקס לעו"ד שעורך את המכירה ותראה שדבר כזה לא יקרה.

ronypace

New member
האם לבנקים יש מאגרי דירות

שהופנו להוצאה לפועל או יש איזשהו גוף שאני יכול לפנות אליו ולקבל רשימה של דירות

למעלה