אשמל לשמוע גם המלצות לגבי...

Purple Rain

New member
אשמל לשמוע גם המלצות לגבי...

ספרים של סופרים ישראלים. אני לא יודעת למה אבל משום מה אני לא נהנית מהכתיבה שלהם כמו שאני נהנית מסופרים לועזיים (כמובן שלא כולם). הספר היחיד של סופר ישראלי שנהניתי ממנו בטירוף וגם קראתי אותו 3 פעמים הוא "למאטיס יש את השמש בבטן" של יהודית קציר - מדהים!!! בכל מקרה אם יש לכם המלצות אשמח לשמוע.

קשת ר

New member
המלצות.

יהודית קציר היא אלילה. יש לה שני ספרים נוספים - "סוגרים את הים" שהוא הראשון, ו "מגדלורים של יבשה" שיצא לא הרבה אחרי מאטיס. חוץ ממנה יש את עמוס עוז, גיל הראבן (נסי את "שאהבה נפשי"), סביון ליברכט, דוד גרוסמן, א.ב יהושע ויהושע קנז, שכולם מעולים בעיני. מהלועזיים אני אוהבת במיוחד את גבריאל גרסיה מרקס, פול אוסטר ורומן גארי. קשת

Purple Rain

New member
../images/Emo51.gif אני אנסה את...

מזלי עם הישראליים. בנוגע ללועזיים קראתי את גרסיה מרקס ואהבתי מאוד במיוחד את "מאה שנים של בדידות" יצירת מופת. קראתי את "מוסיקת המקרה" של אוסטר אבל לא התלהבתי. קראתי את "עפיפונים" של רומן גארי ואת "כל החיים לפניו" של אותו סופר (תחת השם האמיתי שלו אמיל אז´אר - או שאולי זה שם העט שלו?) בכל מקרה זהו ספר מקסים ומומלץ בחום.

קשת ר

New member
סוגיית רומן גארי ../images/Emo122.gif

אמיל אז´אר הא שם העט שלו. שמו האמיתי הוא רומן גאיר... בסוף של עפיפונים יש נספח בשם "חייו ומותו של אמיל אז´אר" שבו הוא מפרט על כל הפרשה. מומלץ ביותר. קראתי את רוב ספריו, ואני ממליצה בחום גם על "חרדתו של המלך סלומון". לגבי אוסטר, נסה את "מר ורטיגו", אולי זה ישנה את דעתך... ממרקס אגב אהבתי הכי דווקא את "על אהבה ושדים אחרים", אבל זו רק דעתי. קשת

כסלו

New member
רומן גארי

אני ממליצה, בכל ליבי, לקרוא הבטחה בטרם שחר.

byron

New member
מאיר שליו../images/Emo99.gif

אם אני זוכר נכון שלושה ספרים רומן רוסי עישיו ובביתו במדבר לפי הסדר הזה וכל אחד מהם נפלא בנפרד

ארבעה רומאנים, ועוד הרבה ספרים.

הרומאן שהשמטת הוא "כימים אחדים", השלישי בסדר ההופעה.

byron

New member
../images/Emo51.gif

זה הספר עם זיידה? אני לא מאמין ששכחתי אותו. אצלי בראש הוא התחבר לרומן רוסי. נראה לי שאני אאלץ לקרוא אותם שוב

לויה

New member
סופרים/ספרים עבריים בהמלצה

ראי למעלה המלצה מנומקת שלי על ספרה האחרון של גבריאלה אביגור-רותם "חמסין וציפורים משוגעות". גם ספרה הקודם "מוצרט לא היה יהודי" מעולה. לדעתי היא עולה על כולם. ממליצה גם על "שואה שלנו" של אמיר גוטפרוינד. :אינתא עומרי" של סמדר הרצפלד נהדר. "ספר הדקדוק הפנימי" של גרוסמן (כל מה שכתב אחר-כך ירוד).

לויה

New member
אגב מרקס ואביגור-רותם

אם כבר הוזכרו כאן שני השמות של סופרים גדולים אלו, רציתי לצטט, שכאשר יצא ספרה הראשון של אביגור-רותם "מוצרט לא היה יהודי" היא קבלה את הקומפלימנט "מרקס הישראלי" וספרה "מאה שנים של בדידות יהודית".

גישה לא נכונה...

את "טיב הספרות" לא מודדים לפי השתייכות אתנית, זה ממש לא נכון לעשות זאת, ופרט לכך שזה נשמע כדעה קדומה מן הסוג הדי נחות, זה גם מונע ממך גישה להמון ספרים לא רק טובים, אלא גם מעולים.

Erez-S

New member
אני מאוד מסכים איתך.

אם יש בארץ סוג של אומנות שיכול להשתוות למדינות האומנותיות ביותר בעולם אז ספרות זה בהחלט האומנות שבה אנו לא רק משתווים למדינות שהספרות בהן מעולה אלה אפילו יכולים לעבור באיכות בכמה וכמה מובנים. אני אישית, מאוד גאה בספרות הישראלית.

לויה

New member
יש טובים! כן כן -"חמסין" מעולה!

אם דעתי על אביגור-רותם לא מספקת אותך ואחרים אתם מוזמנים לקרוא ראיון במוסף הארץ של סוף שבוע האחרון עם גבריאלה אביגור-רותם על ספרה "חמסין וציפורים משוגעות" מזמן לא קראתי ראיון שהצליח בלא לפלוש לשטח "הצהוב" ליצג באופן כ"כ אוהד יוצר ויצירתו.

אני חייבת להעיר...

קודם כל כשאת כותבת "כל מה שכתב אחר-כך ירוד", את חייבת להוסיף-"לדעתי". ושנית, אני חייבת להתווכח, כמישהי שקראה כמה מספריו, כולל המוזכר הנ"ל, אני דווקא ממליצה על "שתהיי לי הסכין". יותר ממומלץ!

hemdat1

New member
ממה להתחיל ?../images/Emo91.gif

בנוסף כמובן למה שאנשים פה כתבו... סמטת השקדיות בעומרגאן - דורית רביניאןובכלל כל הספרים שלה. ספר שנתקלתי בו לאחרונה - ציפור ישנה ספר מקסים לדעתי. ביום שבו ירו בראש הממשלה של עוזי וייל

noa_f

New member
עוד ספרים עבריים מומלצים

ספרים של אלי עמיר וסמי מיכאל. ושונים לגמרי אבל חביבים: שני ספרי המתח של זאב חפץ.

למעלה