אשרת עבודה וספונסר

קודם כל זה לא מדוייק

הדרישה לתואר קיימת ואמנם נסיון יכול להלקח בחשבון על בסיס של 3 שנות נסיון לשנת תואר אחת (מתוך ארבע) או ארבע שנות נסיון לשנת תואר (מתוך שלוש), כלומר 12 שנות נסיון אלא אם כן יש נסיבות מקלות במקצוע ספציפי וחובת ההוכחה על המעסיק במקרה זה. שנית, לויזת H1B על אף שהיא ויזת non immigrant נדרש המעסיק להוכיח חיפוש מספק של עובד מקומי (ואתם מוזמנים לוודאת את זה באתר של ה-INS). כמו כן ויזת H1B משמשת כבסיס לבקשת גרין קארד ומעבר לסטטוס immigrant לאחר שנתיים.

roy269

New member
עלויות

העלויות שציינת הן עלויות נטו של הגשת הבקשה ל - INS - application fee ואם רוצים לדייק, אז יש למעביד אופציה לבקש פטור מה - INS לגבי העלויות אבל כיוון שאף אחד לא מגיש את הבקשה באופן עצמאי אלא ע"י עו"ד וכידוע הם לא עובדים בחינם - לכן זה קצת יותר יקר

yanivf12

New member
תודה רבה

לכולם אתם - 10 תודה רבה עזרתם לי מאד יניב

yanivf12

New member
אשרת עבודה וספונסר

היי, לכולם. אני טכנאי אלקטרוניקה ולומד שנה שנייה באוניברסיטה לתואר ראשון במדעי המחשב. יש לי ניסיון של 6 שנים בתחום הטלקום - בדיקות חומרה ואינטגרציה. יש לי כמה שאלות שאני רוצה לשאול לגבי אשרת עבודה : 1. האם יש לי סיכוי לקבל אשרת עבודה, לפי הנתונים שלי דרך ספונסר בהנחה שיש לי מעסיק בארה"ב שמעוניין להעסיק אותי. 2. מה אני צריך להשיג ולהציג על מנת לקבל את האשרה. 3. האם יש חברות בארץ שיכולות להוציא גרין-כארד בלי הגרלה. 4. כמה זמן לוקח לקבל את האשרה.

קצת תשובות

קודם כל אני חושבת שאתה לא ממש מבין את רעיון אשרת העבודה עם ספונסר - H1B. ויזת H1B מונפקת לך ע"י מעסיק שרוצה להעסיק אותך ומגיש בקשה ל-INS עבורך כדי להנפיק את הויזה. ישנם כל מיני קריטריונים שמעסיקים צריכים להוכיח כמו למשל שהם חיפשו מספיק מישהו מקומי ולא הצליחו למצוא. הקריטריון הכי חשוב הוא לפחות תואר ראשון, כך שלפני שתסיים את התואר לא תוכל לקבל H1B. 1. ברגע שתמצע מעסיק שיהיה מוכן להיות ספונסר ולהגיש את הבקשה בשמך, עוד לא שמעתי על סירוב של ה-INS. 2. אתה צריך תואר ראשון, ומעסיק שיהיה מוכן לעשות את זה עבורך. 3. אין דבר כזה גרין קארד ככה סתם - באם תקבל אשרת עבודה תוכל לאחר שנתיים להגיש בקשה לגרין קארד ושלוש שנים לאחר מכן לבקש אזרחות. אם יש לך הורה בעל אזרחות אמריקאית או שאתה נישא לאזרחית אמריקאית, תוכל להיות זכאי לגרין קארד והתהליך מתבצע דרך עו"ד - אבל "חברות שמוציאות גרין קארד" - אין דבר כזה. 4. מהרגע שהמעסיק הפוטנציאלי מגיש את הטפסים זה יכול לקחת עד חצי שנה.

roy269

New member
H1B

לא מחייב תואר! רצוי שיהיה, אבל ניתן לעיתים להסתמך על נסיון מקצועי במקום תואר אם המעסיק רוצה אותך, לא תהיה לו בעיה להשיג ויזת H1 בדר"כ תירוץ של עבודה מול צרכנים / ספקים מישראל יכולים להוות דרישה בהגדרת העבודה וידיעת העברית כבסיס. על סמך זה ונסיון מקצועי - רצוי בתחום מאד ספציפי ניתן לתפור תיק טוב התהליך עולה כ - 3 עד 4K$ משך התהליך (עד ל -9/11) היה כשלושה חודשים, היום התהליך ארוך יותר מאחר ויש דרישה לבדיקות בטחוניות לגבי כל בקשת ויזה ניתן לזרז את התהליך - תהליך פרימיום בתוספת תשלום של 1500$ התהליך הופך להיות 15 יום!! ומשום מה מגבלת הבדיקה הבטחונית נעלמת מה שנקרא - כסף יענה הכל בהצלחה

yanivf12

New member
תהליך לגבי H1B

כשאתה אומר שהתהליך עולה כ - 3 עד 4K וניתן לזרז בתוספת כסף, אתה מתכוון לכך שאני צריך לשלם למישהו עבור הטיפול בכך ואם כן אז מי.

תשלום העמלות והאגרות ל-INS

ובדרך כלל המשלם הוא המעסיק (חלק מהסיבה שקוראים לזה "ספונסר"). במידה והמעסיק רוצה אותך מאוד הוא ישלם את הליך ה- premium.

למעלה