אשרת עבודה לניו זילנד - שיתוף הסיפור שלי והתייעצות

אשרת עבודה לניו זילנד - שיתוף הסיפור שלי והתייעצות

שלום,

שמי טל ואני בת 28. חזרתי לפני כמה שבועות מטיול בן שלושה חודשים בניו זילנד.
זהו אינו הטיול הארוך הראשון שלי - עם זאת, זו הפעם הראשונה שהתאהבתי במדינה עד כדי רצון להישאר בה.
מוכרחה להודות שבאיזשהו שלב התעייפתי מהתרמילאות והשבועות האחרונים היו לי קצת קשים וזה קצת טשטש את שיקול הדעת שלי ותרם להחלטה של האם לחזור או לא (גם העובדה שויזת התייר שלי פגה).
אבל עכשיו כשחזרתי אני מרגישה פספוס גדול - שלא ניסיתי להישאר שם ולמצוא עבודה שתעניק לי חסות.

יש ברשותי תואר ראשון (יחסים בינלאומיים וסוציולוגיה מהאוניברסיטה העברית), עבדתי מספר שנים כבודקת תוכנה בחברות שונות ויש לי ניסיון רב בעולם ההייטק.

קראתי על תהליכי הגשת הבקשה אבל מאוד אשמח לשמוע בקצרה מאנשים שעשו את התהליך -
- האם הוא ארוך ומסורבל (בהנחה ואני עומדת בקריטריונים)?
- האם לפי דעתכם אני עומדת בקריטריונים? אמנם יש לי ניסיון תעסוקתי רב בעולם המחשבים אבל זה לא "מקצוע" ואין לי תואר קשור.
- לאלו שחיים בניו זילנד - איך לחיות שם כישראלים? (כמובן שזה אינדיבידואלי אבל אשמח לשמוע את חוויותיכם האישיות).

ANZ1

New member
ויזת עבודה

אני לא מומחה בתחום, ואם את רוצה תשובה מקצועית תשאלי סוכן הגירה מורשה,
אבל לדעתי כדי לקבל ויזת עבודה (ולא ויזת וורקינג הולידי לשנה אחת בלבד),
את צריכה
1. מעסיק מקומי שרוצה להעסיק אותך וקיבל אישור שהוא מתאים.
2. מקצוע שנמצא ברשימת המקצועות החסרים, ולפחות תואר ראשון בתחום.
מאתר ההגירה :
Long Term Skill Shortage List work visa
You may be eligible under these instructions if
you have an offer of employment in New Zealand in an occupation that is included on the Long
Term Skill Shortage List (LTSSL) that meets the specifications for that occupation. For details
of the requirements your offer of employment must meet, see ‘Completing Section I: Work to
Residence Instructions’
You must be suitably qualified by training and/or
experience to undertake your offer of employmen
and you must meet any specific requirements set out in the LTSSL. To view the LTSSL, see our website

www.immigration.govt.nz/ltssl

תכנסי לקישור ותראי מה הדרישות של כל מקצוע, והם דורשים לפחות תואר ראשון.
אבל את כן יכולה לבקש ויזת עבודה לשנה WORKING HOLIDAY VISA
ואולי בדרך יקרו דברים, למשל תמצאי בן זוג מקומי, שזאת הדרך הכי נכונה לדעתי להגירה.
או לחלופין את יכולה לשקול להגיע ללמוד תואר שני, שזה גם מסלול קל יחסית להגירה, אבל דורש הרבה כסף מראש.

תודה על תשובתך

לצערי ההרשמה ל-working holiday visa נפתחת רק בנובמבר וזה לחכות זמן רב מדי ;( אני אבדוק את האופציות על בסיס עבודה / לימודים. תודה!

ANZ1

New member
גם כל אופציה אחרת תקח את אותו הזמן

אם תרשמי ללמודים ,שנת הלימודים תתחיל עוד שנה.
ויזת עבודה את הרי לא יכולה לקבל כי אין לך מקצוע.
ובכל מקרה ויזות זה תהליך ארוך, אף אחד לא מהגר מהיום למחר.
נובמבר לא כל כך רחוק.

DeMitri

New member
ANZ, אתה טועה ומטעה, יש לימודים במועדים נוספים

יש לימודים שמתחילים כל חודש וחודשו, ויש סמסטר חורף (יולי) שגם מתחילים בו לימודים בהרבה מוסדרות.
יום טוב.

ANZ1

New member
שנת הלימודים תתחיל עוד שנה

וזאת עובדה,
ורוב מי שלומד לתואר שני מתחיל בתחילת השנה, אי אפשר אחרת,
וגם זאת עובדה,
אם אתה רוצה להיות קטנוני אתה תוכל למצוא כל מני לימודים שמתחילים כל יום, לבחורה שכאן, תואר שני יהיה המסלול הכי נכון.

אני מקווה שראית שהמקצוע שלך, עובד סוציאלי , יצא מכל רשימות ההגירה בינתיים ולא תוכל להגר איתו.

ANZ1

New member
כמה זמן לקח לך ?

אני מבין שאנשים נהנים להתווכח סתם לשם הויכוח, אבל להזכיר שהנושא כאן היה בחורה שאמרה שנובמבר רחוק לה (עוד 9 חודשים) כדי לחכות לויזת טיול ועבודה והיא חושבת להגיע ללמוד כדי להקדים,אז...
כמה זמן לקח לך מהרגע שהתחלת לחשוב על להגיע ללמוד תואר שני באוסטרליה עד הרגע שעלית למטוס ? לי זה לקחת הרבה יותר מ9 חודשים,
בדרך כלל לוקח חודשיים שלושה לבירורים והחלטה סופית, ואז צריך להרשם למבחן באנגלית ואולי מבחנים אחרים, רק זה בישראל צריך לחכות חודשיים שלושה עד התאריך הבא של המבחן הפנוי, ויש תאריכים מדויקים מתי צריך להרשם לימודים, ובכל המסלולים של הלימודים שאני בדקתי, אלו מסלולים סגורים, של כיתה אחת, תוכנית לימודים אחת ואי אפשר להתחיל מתי שבא לך, או כמו שדיקדק זה שענה אחריך ששנת הלימודים מתחילה עוד שלושה שבועות , כאילו שמישהו יכול עכשיו להתכונן ולהתחיל ללמוד השנה...

Javali

New member
ועדיין אתה טועה

שנת הלימודים הנוכחית מתחילה ב-29 בפברואר. זה לא עוד שנה.
זה נכון שרוב מי שמתחיל תואר שני עושה את זה בתחילת השנה
אבל העובדה היא שאפשר אחרת.
בתואר coursework אפשר להתחיל באמצע השנה, ולא מעט סטודנטים עושים את זה. אחד משני המסטרנטים שלי עשה את זה. בתואר שני מחקרי אפשר להתחיל מתי שהמנחה מוכן לקבל את הסטודנט.

למעלה