אשרת שהייה לתייר וויזת עבודה!

regevisrael

New member
אשרת שהייה לתייר וויזת עבודה!

שלום לכולם! ברצוני לשאול מס' שאלות, הייתי מעוניינת לדעת: 1) לכמה זמן נותנים אשרת שהייה לבעלי דרכון ישראלי כתייר? (האם יש פרק זמן קבוע או שזה משתנה ע"פ החלטת הפקיד-כמו בארה"ב). 2) במקרה שמקבלים דרכון רומני לאחר הכניסה לקנדה עם דרכון ישראלי,האם בעזרת הדרכון הרומני אשרת השהייה (לתייר) מבחינת פרק הזמן משתנה? 3) לאחר שנכנסים לקנדה בתור תייר ושם מקבלים אשרת עבודה, האם יש פרק זמן קבוע שלו ניתנת אשרת העבודה או שזה תלוי בפקיד האחראי\המעסיק? האם יש פרק זמן מקסימלי לאשרת העבודה? האם בעזרת דרכון רומני פרק זמן השהייה משתנה? אודה לעונים אם יענו רק תשובות שהם בטוחים בהם, תודה רבה לכולם...

כל מה שרצית לדעת על כניסה לקנדה כתייר

1. דרכון רומני אינו ייתרון אלא חיסרון, אזרחי רומניה זקוקים ל אשרת TRV שנתקבלה מראש מהקונסוליה הקנדית בבוקרשט כדי להכנס לקנדה. ישראלי פטור מהצורך הזה ויכול להגיע לקנדה כתייר ללא צורך באשרה. 2. לפקיד ביקורת הגבולות יש שיקול דעת בדיוק כמו לבן דודו האמריקני. בדרך כלל הוא ישים חותמת בדרכון של ישראלי שמשמעותה אישור שהייה לחצי שנה, במקרה הלא נדיר שהוא חושש (ויש להם חוש שישי מפותח) שבאת כדי לעבוד, או להישאר באופן בלתי חוקי, יש לו סמכות לא להכניסך לקנדה או להגביל את הכניסה לשבועות ספורים, ואפילו לבקש הפקדת ערבות במזומן של כמה אלפי דולרים כדי להבטיח את עזיבתך. רק ב 4 החודשים האחרונים ראיתי יותר מ 5 אנשים שקיבלו חותמת לחודש אחד בלבד. 3. אשרת עבודה ניתנת על פי דרישת המעסיק, ובדרך כלל לשנה ואחר כך ניתן להאריך בשנתיים נוספות. אי אפשר להאריך אשרת עבודה אחרי שהייה של 3 שנים- אם תוך 3 שנים לא הצלחת לקבל תושבות קבע, אתה צריך לעזוב את קנדה וזהו.

regevisrael

New member
תודה רבה על התגובה המהירה ועוד שאלה קטנה.

האם מומלץ שכרטיס החזור לישראל יכורטס לתקופה מסוימת (בכדי שפקיד הקבלה לא יחשוד שמא אני רוצה להשתקע), הייתי רוצה להשאר בקנדה כחצי שנה. תודה מראש לעונים.....

dannyk27

New member
במידה רבה

אם יהיה בידך כרטיס חזרה לישראל אפילו פתוח זה יניח את דעתו של קצין ההגירה. לכל זה יש להוסיף הוכחות והסברים משכנעים ככל שאפשר.

אני לא מקבל, מי שבא עם כרטיס פתוח

צריך הסבר טוב למה מועד החזרה גמיש ומה הן מטרות הביקור, ואולי אפילו מכתבי הזמנה, או תוכנית טיול הגיונית, או הרשמה ותשלום שכר לימוד לקורס שאורכו קצת פחות מחצי שנה. כרטיס פתוח מעיד על רצון להישאר אפילו שנה.....וזה חשוד. צריך לתת תשובה ברורה לשאלה למה הכרטיס פתוח ועד מתי בכוונתך להישאר, למה ומה תוכניות הביקור.

dannyk27

New member
כמובן שאם הכרטיס פתוח

צריך להוסיף הסברים לחלק השני של תשובתי.

אל תשכח

שאתה רואה במרוכז את המקרים הבעייתיים. זה כמו שרופא יראה 2 אנשים עם נזלת ויגיד "מתוך 50 שבאו אלי, ל2 יש נזלת, המצב לא טוב".

אבל מצד שני החוש השישי של פקיד ההגירה

עובד בדיוק כלפי מקרים כמו של רגב....שים לב לשאלה שלו. הרי זה ברור שהוא בא כתייר במטרה להצמיח מזה רשיון עבודה. זה לגיטימי, אבל בלי התנהגות "אחרת" אצל פקיד ההגירה רב הסיכוי שיקבל היתר לחודש בלבד....

טלד

New member
שאלה על אשרות כניסה

בשבוע שעברנסעתי לקנדה לראיון עבודה. בכניסה תחקר אותי פקיד הביקורת מספר דקות - כמובן שציינתי שהגעתי למספר ימים לראיון, ושאין לי כל כוונה לעבוד ללא אישור. זה כנראה הניח את דעתו והוא החתים לי את הדרכון בחותמת - אבל על החותמת אין שום ציון של תוקף אלא המספר 230 למעלה, מתחתיו תאריך הכניסה, מתחת לזה הכיתוב VIA/VAI ומתחת לזההמספר 821. מישהו יודע מה זה אומר? אגב, לאחר מכן בעודי מחכה למזוודה נעתרתי על ידי שני פקידי ביקורת נוספים, שהעבירו אותי תחקיר דומה ובסופו החתימו לי שוב את הנייר עם הצהרת הכניסה ושלחו אותי לדרכי. זה נוהל קבוע?

VIA = Vancouver International Airport

821 זה המכס של נמל תעופה וונקובר (497 זה פירסון, הרשימה המלאה כאן: http://www.cbsa.gc.ca/E/pub/cm/d17-1-10/d17-1-10-08-e.html ) ניחוש שלי ש230 זה איזה זיהוי של הפקיד שהחתים לך את הדרכון. אם לא כתבו מגבלת זמן על החותמת שלך, אז אתה יכול להיות שם 6 חודשים. בהצלחה.

למעלה