אשר טועה לגבי ההלכה והבישול בשבת!

מיכל70123

New member
אשר טועה לגבי ההלכה והבישול בשבת!

אחרי בדיקה בקיצור שולחן ערוך (ספר הלכות) מתברר שמותר לאכול אוכל שבושל ע"י יהודי בשבת מיד כשיוצאת שבת. ככה ששפרה וצבר בכלל לא דפקו אותו. מותר לו לאכול את זה. קיצור שולחן ערוך פרק ע"ט, סעיף א: "ישראל שבישל בשבת במזיד (בכוונה), למוצאי שבת יאכל לאחרים". בקיצר, לא מספיק שהוא הסית את כולם נגדם, מתברר עכשיו שהוא גם טועה. וחבל שהם לא מוכיחים לו את זה (או לפחות לצופים בבית..).

אריאל5

New member
פתחת שרשור שקרי וחבל

את הספר עצמו שהוא לא קיצור שולחן ערוך אלא קיצור שולחן ערוך מקור חיים אין לי אבל: קיצור שולחן ערוך הרגיל, שמירת שבת כהלכתה. אומרים שאסור לאף אחד להנות ושיש שאלה אפילו לגבי הכלים. לעומת זאת רב מיקל שהובאה פסיקתו בשרשור הארוך טוען שאם זה מזיד חד פעמי אז למבשל (שפרה במקרה שלנו) אסור לאכול ואסור יותר להשתמש באותו כלי ולאחרים מותר במוצ"ש אם היא מבשלת באופן קבוע בשבת אז אסור לכולם גם במוצ"ש. אני לא הבנתי מה זה מזיד חד פעמי כי אם מישהו מבשל דוקא הסיכוי שזה חד פעמי הוא קטן.

מיכל70123

New member
שקרי? אתה חוצפן!

אין לך קיצור שולחן ערוך מקור חיים?? זה הרגיל. ואשר הולך לפיו. אין שום שאלה לגבי הכלים. צטט לי בבקשה אני הבאתי ציטוט. הציטוט שהבאת הא לגבי אדם שבישל לאחר, אז באמת אסור לאכול מזה. אבל היא מן הסתם לא בישלה לאשר. אז למה אסור לו? ולא נראה לי שאדם כמו אשר, שמצולם בשבת ומדבר במיקרופון בשבת, יכול להמציא הלכו כמו ההלכה הזו. ובפעם האלף, מדובר בחימום בחג ולא בישול בשבת, כך שלא יכולה להיות בעיה הלכתית. אבל עזוב, תמשיך להצדיק אדם שמתיימר לייצג את הדתיים, אין לו מושג למה יש ר"ה יומיים ואין בכלל מה לדבר איתו על ידע בסיסי בהלכה.

את אומרת שהיא בישלה בחג נכון?

לפי מה שהבנתי היא הדליקה את האש ולכן אי אפשר לאכול ממה שהיא בישלה אם היא היתה מעבירה את האש אז היה אפשר...

My Little Fairy

New member
תראי, לא מדובר פה בעניין הלכתי

זה יותר הקטע של הדווקא שאשר מרגיש ששפרה כל הזמן דוחקת אותו לקיר. היא עושה המון דברים שמפריעים לו אישית, כמו לישון ולהתפשט בחדר הבנים ובכך למנוע ממנו לישון בחדר. אמנם הוא נמצא בבריכה עם נשיפם בביקיני, אבל יש הבדל בין בחורה בבגד ים הנמצאת בבריכה, לבין בחורה מתפשטת בחדר שינה. כשאת בבריכה עם הביקיני, לא יהיה אכפת לך כמה אנשים רואים אותך, אבל אם את בחדר השינה מתפשטת, זה כבר סיפור אחר. אח"כ היה את הסיפור עם הקידוש שהיא פתחה בנושא אבל לא רצתה להשאר לדון בו, כאומרת שהוא טיפש מכדי לדבר איתו בכלל. ועכשיו זה האוכל בחג שיכלו לחמם אותו על האש בצורה מותרת בקלות, אך בחרו להדליק את האש. זה סיפור מצטבר. אשר לא ילד קטן שבוכה על האוכל של אמא שלו שעכשיו הרוס לו. הוא מרגיש דחוק לקיר כבר הרבה זמן וכשזה הגיע לזלזול במאמצים של אמא שלו שטרחה כל כך לבשל כשר והם במחי יד חיללו את המזון, כאן הוא התפרץ. אי אפשר להאשים אותו בכלל.

צאי מהסרט-אני דתי ואני אומר לך שאם את יהודיה

ובישלת לי בשבת אז אני לא יכול לאכול את זה לא בשבת וכל שכן אסור לאכול במוצ"ש. את מוזמנת לשאול את הרב: אבינר/עובדיה/הגר"א אליישיב/אליהו- אם מותר לאכול.. שתהיה לך ולכל בית ישראל שנה טובה וגמר חתימה טובה:)

מיכל70123

New member
שפרה בישלה לאשר בשבת?!?!

היא בישלה לעצמה! אם היא באמת שפרה הייתה מבשלת בשביל אשר היה אסור לו לאכול מזה. אבל היא בישלה לעצמה. וכתוב שחור על גבי לבן בקיצור שלוחן ערוך (שאגב אף רב לא יחלוק עליו) שאם יהודי ביצע מלאכה בשבת בשביל עצמו במזיד אסור לו להנות מהמלאכה אף פעם אבל ליהודי אחר מותר. בנוסף מביא הקיצור שולחן ערוך דוגמא שמדברת בדיוק על בישול בשבת, בבקשה הנה שוב: קיצור שולחן ערוך מקור חיים, פרק ע"ט מלאכת שבת, סעיף א' "ישראל שעשה מלאכה בשבת, אם עבר ועשה בזדון אסור לו להינות מאותה מלאכה לעולם, ושאר אדם מותר ליהנות בה למוצאי שבת מיד. כיצד? ישראל שבישל בשבת במזיד, למוצאי שבת יאכל לאחרים, אבל לו לא יאכל עולמית." אם אתה לא מאמין אתה מוזמן לפתוח בעצמך קיצור שולחן ערוך ולא להגיד ישר רק מה שנראה לך בלי לבדוק..

אריאל5

New member
אתה מתכוין שזו עבירה...

ואכן בתוכנית דובר על לאכול גם בשבת. דבר שני זו דעת מיעוט רוב הדעות אומרות שאסור דבר שלישי הביאו פה מקור שאומר שאם אותו אדם הכין יותר מרק לעצמו אז אסור שפרה הכינה את כל הסיר כך שזה יהיה אסור בראשון.

אריאל5

New member
קישור מצוין

אם את חייבת לאכול!!! דבר שני וזה אני לא מבין היא בישלה שעתיים לפני צאת שבת והם אכלו בשבת ולכן כל הדיונים האם מותר לו לאכול או לא לא קלוונטי כי מדובר על שבת ועל אכילה בשבת.

michaly2003

New member
בשורה תחתונה - אשר נפל בגדול מכוון

שדרך ארץ קדמה לתורה - וה' ישפוט אותו לא אנחנו.

My Little Fairy

New member
ה' לא שופט אף אחד.

לא נבראנו כדי לשמש נאשמים בבית משפט שמיימי. נבראנו כדי ללמוד להיות הכי טובים שאנו יכולים. אשר ושפרה צריכים ללמוד לגשר על הפערים הדתיים, ובכך ללמוד להפסיק לשנוא ללא קשר לאמונתם. לשפרה יש עוד המון מה ללמוד. היא צריכה ללמוד שהיא לא נוקמת באף אחד ע"י הכפירה שלה. היא רק פוגעת בעצמה עם המוחצנות שלה שמאפיינת יוצאים בשאלה שמנסים להוכיח לעולם שהם יותר חילונים מחילונים.

שפרה איבדה כל קשר למציאות.

מרחפת בחלל הפרטי שלה, ומזמזת שירים "סתומים". שמתם לב שכל שיר שהיא שרה נשמע בדיוק אותו דבר?

My Little Fairy

New member
אני קצת פחות מרוכזת בעצמי

אבל לא שונה הרבה. יש אפילו דמיון קל במראה חיצוני. השיער השחור חלק (רק ששלי ארוך מאוד) העור החיוור, ובמיוחד הצורה של הגבות. אני אפילו חרדית לשעבר. בהתחלה אהבתי אותה, אבל אני לא סובלת את ההתנהגות המתריסה. היא צריכה טיפול כנגד משקעי עבר, ואז היא תהיה אדם נהדר.

למעלה