אשתו ובתו של מיכל גרוס, מחללי פרעות תר"ף בירושלים?

דב הכהן

New member
שלום רב,
אני מנסה לעזור לידיד, שביקש לפרסם את השאלה הבאה:

מיכל בן מתתיהו גרוס הי"ד, הוא אחד מחללי פרעות פסח תר"ף (אפריל 1920) בעיר העתיקה בירושלים.
היה כבן 40 שנה במותו.

הוא הניח אחריו:
אמו, מנוחה לאה בת אליעזר גולדשמידט;
אשתו, ממשפחת הרכבי;
בתו, פסיה, ככל הנראה ילידת 1912.

מבקשים עזרה בשאלות הבאות:

1. לגבי אשתו:
מה היה שמה?
בת מי הייתה?
מה עלה בגורלה?

2. לגבי בתו, פסיה:
מה עלה בגורלה?
האם היו לה צאצאים והיכן הם חיו/חיים?

הבדיקות שנעשו עד כה:
אתר ההנצחה של ביטוח לאומי;
עיתונות התקופה (כגון "הארץ", "דואר היום" כו');
"חברא קדישא פרושים" בירושלים, שם מיכל גרוס קבור;
אתר מיי הריטייג'.

אודה לרעיונות רלוונטיים נוספים
תודה רבה

חוה3

Member
דרך מסובכת אם לא יהיו מקורות נוספים - תמצית רישום, אך נדרש צו בית משפט או ייפוי כוח מעורך דין (אם הוא לא קרוב מדרגה ראשונה).

דב הכהן

New member
דרך מסובכת אם לא יהיו מקורות נוספים - תמצית רישום, אך נדרש צו בית משפט או ייפוי כוח מעורך דין (אם הוא לא קרוב מדרגה ראשונה).
תמצית רישום לא בטוח שקיים או שאפשר לאתר: האב נפטר כבר לפני כ-100 שנה ולבת אין לנו את שמה לאחר נישואיה (אם אכן נישאה).
תודה

mallilg

Member
מה עם האתר של העמותה למחקר גנאולוגי בישראל? והאתר של העמותה השניה ששכחתי את שמה.

נערך לאחרונה ב:

mallilg

Member
אני חושבת שגם קיימים מפקדי אוכלוסין מתקופות העותמנים והבריטים. אם ידוע איפה הם גרו בירושלים אולי יהיה קל למצוא.

שרי סילבר

Active member
כדאי לנסות לברר בארכיון העיר ירושלים (בעיריית ירושלים). יש להם לא מעט פנקסים, רשומות שונות וכו'.

בנוסף, כדאי לברר גם עם מוזיאון חצר-הישוב הישן ע"ש קפלן שבעיר העתיקה. לצד חפצים שונים, ממה שהבנתי בזמנו יש גם ברשותם כל מיני פנקסים ומסמכים ישנים. אין מה להפסיד.

בהצלחה!
שרי

דב הכהן

New member
כדאי לנסות לברר בארכיון העיר ירושלים (בעיריית ירושלים). יש להם לא מעט פנקסים, רשומות שונות וכו'.

בנוסף, כדאי לברר גם עם מוזיאון חצר-הישוב הישן ע"ש קפלן שבעיר העתיקה. לצד חפצים שונים, ממה שהבנתי בזמנו יש גם ברשותם כל מיני פנקסים ומסמכים ישנים. אין מה להפסיד.

בהצלחה!
שרי

שלום שרי,
נדמה לי שכבר פנו לארכיון ודברו עם ידידי אפרים לוי. שכחתי לציין זאת.
אפנה אותם למוזיאון חצר הישוב. רעיון טוב.
תודה!
דב

שרי סילבר

Active member
שלום דב,

רק לידיעה כללית: למיטב ידיעתי אפרים לוי היקר, שעושה הכול ע"מ לסייע, אחראי על הארכיון של העדה הספרדית. האם הוא גם עוסק/מתמצא בחיפוש במצאי שאינו קשור בעדה הספרדית?

שרי

דב הכהן

New member
שלום דב,

רק לידיעה כללית: למיטב ידיעתי אפרים לוי היקר, שעושה הכול ע"מ לסייע, אחראי על הארכיון של העדה הספרדית. האם הוא גם עוסק/מתמצא בחיפוש במצאי שאינו קשור בעדה הספרדית?

שרי
שלום שרי,
לומר את האמת - אינני יודע. אולם כידוע האיש מאוד בקי בכלל החומרים הארכיוניים ובידו לכווין למקומות הטובים.

שרי סילבר

Active member
אני רואה שבארכיון הציוני קיימים חומרים העוסקים בפרעות 1920. בין התיקים אני רואה שיש גם תיק שמכיל עדויות ורשימה שמית של נפגעים. מנסה לקשר ישירות למידע אודות התיק הספציפי. כדאי לעבור על התוצאות כולן, אולי יצוץ עוד משהו. הנה הקישור:

לתשומת ליבכם: הארכיון הציוני חזר לפעול במשכן זמני חדש בבנייני-האומה, אולם במידה שמעוניינים להגיע, יש לתאם ביקור מראש.

דב הכהן

New member
אני רואה שבארכיון הציוני קיימים חומרים העוסקים בפרעות 1920. בין התיקים אני רואה שיש גם תיק שמכיל עדויות ורשימה שמית של נפגעים. מנסה לקשר ישירות למידע אודות התיק הספציפי. כדאי לעבור על התוצאות כולן, אולי יצוץ עוד משהו. הנה הקישור:

לתשומת ליבכם: הארכיון הציוני חזר לפעול במשכן זמני חדש בבנייני-האומה, אולם במידה שמעוניינים להגיע, יש לתאם ביקור מראש.
נפלא! תודה רבה

למעלה