אשת החתולים שמסריחה את הבניין

דנדנה18

New member
אשת החתולים שמסריחה את הבניין

אני גרה בבניין דירות בגבעתיים ויש איזה אישה קצת לא בסדר שהפכה את הכניסה לבניין לעמדת האכלה מטונפת לחתולים. היא מפזרת אוכל לחתולים וקופסאות עם מים לאורך הרחוב בצמוד לבניין, ובגללה יש לנו בכניסה לבניין עשרות חתולים כל הזמן ומלא לכלוך וסירחון.

עם כל הכבוד לדאגה לחיות - אין איזה חוק נגד זה? כל אחד יכול לעשות מה שבא לו ברחוב? אולי אני אתחיל לפזר אוכל לכלבים ועצמות אז זה גם סבבה? את רוצה לטפל בחתולים תגדלי אותם בבית שלך! מישהו יודע אם יש איזה חוק נגד מה שהיא עושה?
נ.ב. - אני בכלל מעדיפה כלבים

דרורפפ

New member
שלום דנה!

דבר ראשון, אני מצטער לשמוע שנגרמת לך אי נעימות, אך אני חושב שעדיף להתמקד בבעיה לגופו של עניין, ולא לגופו של אדם. לפי דעתי התיאור של אותה האישה כ-"קצת לא בסדר" אינו מועיל.

עד כמה שאני יודע, באופן כללי מה שאת מתארת מנוגד להמלצות/הנחיות בנושא האכלת חתולים. העדיפות היא לא להאכיל אותם במיקומים כגון כניסה לבניין, וכמובן שלא להשאיר לכלוך. הפתרון כמובן הוא לפנות אליה, אולי עדיף דרך דמות יותר ייצוגית בבניין, ולבקש להעביר את פינת האכלה לאזור אחר בבניין, אני מניח שכל מקום שאינו הכניסה- יהיה שיפור משמעותי. וכמובן להדגיש את החשיבות להשתמש במזון יבש שאינו מלכלך, ולדאוג לאסוף את השאריות בסיום הארוחה.

אך למרות זאת- אני מקבל את הרושם שאת גם מתלוננת על כך שישנם כלי מים לאורך הרחוב, משמע לא בכניסה לבניין, וסביר להניח שכלי המים לא יוצרים לכלוך ופסולת. במקרה הזה אני חושב שאין דרך אחרת.

לגבי ההצעה שלך- שמי שרוצה לטפל בחתולים, שיגדל אותם בביתו. אז אני מסכים איתך שמי שמאמץ בעלי חיים- רצוי שידאג להם, ולא ינטוש אותם ברחוב. יש לי תחושה שאותה האישה היא ממש לא מסוג האנשים שנוטשים בעלי חיים ברחוב, והיא עושה במיטב יכולתה כדי לדאוג לאותם בעלי חיים שנטשו אותם ו/או נולדו בנסיבות הללו.

אז הכתובת הנכונה לתלונה הזו הם אותם האנשים שנטשו אותם ולא דאגו לחיות המחמד שלהם, ולא לאישה שעושה כמיטב יכולתה כדי לדאוג להם שלא ימותו מרעב ומקור.

חתולים

תגידי תודה שיש לך חתולים ליד הבית שמונעים כניסת עכברים וחולדות. הבנו שאת אוהבת כלבים ומתוך זה את נגד חתולים. רצוי שתדעי שחתול הוא יצור מאד נקי.

למה מפריע לך כלי מים ברחוב תמהני. כל הכבוד לאותה אשה שדואגת לחיות למים ואוכל כדי שלא יהיו צמאים / רעבים וכדי שלא יחטטו בפחי אשפה.

ניתן לבקש בצורה יפה מאותה אשה להעביר את פינת ההאכלה לאחורי הבנין.
את פשוט אנטי חתולים. זה הכל.

ארמורגם

New member
לדעתי הגישה צריכה להיות שונה

במקום לחפש עילה משפטית ולמרר לאישה המסכנה הזאת את החיים, אני מציע לגשת לבעיה בצורה חיובית. פנו אליה בצורה מנומסת, ותגידו לה שאתם בעד חתולים ואפילו תשמחו להקצות מקום האכלה מאחורי הבניין שלא יפריע לנכנסים ויוצאים ממנו. באותה הזדמנות תבררו אם היא דואגת לעקר ולסרס את החתולים שהיא מאכילה, כדי שלא יתרבו.

דרורפפ

New member
האם ידוע לך מה בדיוק ביקשו ממנה כשפנו אליה?

ציינת שתגובתה הסתכמה בצרחות, האם יכול להיות שפנו אליה בדרישה להפסיק להאכיל את החתולים, ולא בבקשה להאכיל את החתולים במקום אחר שיוקצה בבניין?

אם אכן הבקשה היתה לגיטימית והסתכמה בלהעביר את פינת האכלה למקום אחר בבניין, ניתן לפנות לעירייה.

ארמורגם

New member
שוב, הייתי נוקט בדרך אחרת

במקום לפנות לעירייה שתטפל בה בדרך שתפגע בחתולים, הייתי דווקא פונה לתנו לחיות לחיות כדי שנציג שלהם, שרווחת החתולים בראש מעייניו, יסביר לגברת כיצד ניתן להמשיך להאכיל אותם בלי להסתבך עם השכנים. יש להם ניסיון עם תלונות כאלה, והם מכירים את החוק ויודעים למצוא את דרך המלך.

שינוי גישה יכול לעזור

כמ שציינו כבר אחרים - שימוש באמצעי איום והפחדה משפטיים או כל גישה אגרסיבית אחרת לא ממש יסיעו כאן.
אנשים מאכילים חתולים מתוך דחף לעזור. גם אני מאכילה חתולים, ויודעת בדיוק מאיפה זה מגיע. לאף אחד אין רצון או אינטרנס לזהם את הכניסה או להפוך את עניין ההאכלה למטרד. אבל אם באים אליה בגישה תוקפנית ( את יכולה לאשר שלא עשו את זה) במקום בגישה קואפרטיבית, פנייה כזו אכן תתיפס כתקיפה ותתסיים בצעקות.
נסי להציע לה אלטרנטיבות: "הינה, אפשר להאכיל כאן, ככה את גם עוזרת לחתולים וגם לא פוגעת בשכנים."
אם תבואי אליה בגישה כזו, קשה לי להאמין שהיא לא תנסה לפחות לשתף פעולה. אבל אם תגידי לה "תפסיקי להאכיל חתולים" נקודה, אז את פה תתפסי כאגרסיבית, וככה היא תגיב.
אגב, אם מישהו היה מאכיל כלבים בחדר מדרגות, האם היית מגיבה בצורה דומה?

Bogen2

New member
יש כאלה שמעדיפים חולדות ונחשים בכניסה לבניין...גם אחלה חיות!

shlang

New member
רק שאלה , האם את פסיכיאטרית? השאלה היא מתוך סקרנות

על פי מה נתת אבחנה שהיא קצת לא בסדר (אם את לא פסיכיאטרית, יש כאן הוצאת דיבה ולשון הרע, אין בעיה לאתר אותך)

דנדנה18

New member
אני לא פסיכיאטרית. איזה הגזמה

ולא צריך לקחת כל דבר בקיצוניות...זה לא הוצאת דיבה ולא שום דבר, לא ציינתי את השם שלה והתמונה שלה ואפילו לא את כתובת הבניין.

Surrealistical

New member
באמת הגזמת

אין שום הוצאת דיבה כאשר אין לא שם ולא תמונה ושום מידע. אפילו אם מישהו אנונימי יפנה אליך באינטרנט באופן אישי ויגיד לך שאתה לא בסדר, לך תנסה לתבוע אותו על הוצאת דיבה.

STRONGIT

New member
דווקא בגלל שיש פה אוהבי חתולים

ובטח אנשים פה מבינה לליבה של אותה שכנה- אולי יוכלו לשתף בפתרונות נקיים יותר ומסודרים יותר מאיך שהיא פועלת. דווקא זה כן מקום טוב בעיניי לכתוב בו בעייה כזאת...

dimitrygo

Active member
מנהל
ממש לא נכון. בסופו של דבר מי שעלול להפגע זה החתולים כך שעדיף

שכל הצדדים יהיו מרוצים. אין סיבה לא לשנות צורה ומיקום של ההאכלה כדי לא להפריע לשכנים.

שנאת חתולים. שנאת בעלי חיים.

" אין סיבה לא לשנות צורה ומיקום של האכלה כדי לא להפריע לשכנים ".
&nbsp
אדם שרואה יצור חי אוכל וזה מפריע לו אז אני לא רוצה להשתמש במילה שעולה לי לראש כדי לתאר את אותו האדם !
&nbsp
כן, אפשר לשנות קצת את מיקום ההאכלה אבל אם לשנות אז רק למען החתולים ולא למען מפלצת שגרה בביניין !

תגובה לאותה גברת -

שלום לכולם .
אני גם מאכילה שנים את החברים על ארבעה , ולמרות שאני מקפידה על נקיון ומקום מוגדר לפי חוק ( ליד הפח ) -
אני גם סופגת כמעט כל יום הטרדה מילולית מאחד השכנות שלי בבניין .

לכל אלה שמגיבים פה לאותה גברת - אין טעם לבזבזב את האויר שלכם ואת הזמן שלכם - היא לא תבין לעולם מה לעשות - כי היא מכירה רק דרך של כעס וקללות לדבר עם אותה מאכילה מסכינה שסופגת ממנה .

אני מקבלת הברקות כאלה - כמו :"תפסיקי לאכיל אותם " ,וגם "קחי אותם הביתה "
אותה שכנה שלי - הגאונית - חושבת שאם אני הפסיק לאכיל אותם , אז הם לא יעמדו בכניסה לבניין ויחכו עם קבוצה שלהם , וגם באמת יתחילו לקפוץ על האנשים
כי חתול רעב לא חושב הרבה על מעשיו .

אותם אנשים כמו הגברת הזאת לא מבינה - שזה יצורים חיים.
היא אך פעם לא תבין לזכותם הלגיטימית לחיות ואם אנו בני אדם ולו במיקצת יכולים להקל אליהם את הסבל לחיות חיי רחוב ולחפש אוכל בפחים , ואם אנו בני אדם - יחד עם האכלה שלהם גם דואגים להם כאשר יש להם שיניים רקובות והם צריכים לעקור אותם , או אם הם מתעתשים וצריך לתת להם כל יום כדורים ,
אז חתולים פשוט הרוויחו - ששי להם אותנו .

אנשים כמהו - אף לא יהיו מרוצים .
אני מאיכלה ליד הפח , רחוק מהבניין , אבל עדיין כל יום כמעט מקבלת קללות וצעקות - אני היא "חרה" ואני היא "לא מבינה " ואני היא "המטומטמת "

וגם לי השכנה אמרה - שצריך להרוג אותם ( את החתולים ) יחד איתך ( איתי)

וזה אך על פי - שאני מקפידה על נקיון , ולאכיל רחוק מבניין , ומים כל יום לנקות את הקופסת מים .

גברת , הכותבת - את מעדיפה כלבים - זכותך !
את שונאת חתולים - גם זה זכותך !
רק אסור לך בשום אופן לפגוע בהם בצורה כל שהיא .

באמת, הדרך הטובה ביותר זה לקרוא לאותה אישה , ופשוט להסביר לה - שלא תאכיל בכניסה לבניין .
אבל את כותבת ש"היא לא בסדר " , זה עוד שנוי במחקולת מי לא בסדר .
אבל כדי שהיא לא תפחד ממך , לפחות תדברי איתה יפה - כדי שהיא תקשיב לך ברוגע , בלי חרדות ופחד מצידה .
באמת , ברגע שתקבלי אותה כשווה , יהיה לך יותר קל לדבר איתה ולהסביר לה את חוסר נוחות - כדי להגיע להבהנה וככה שני הצדדים יחיו בשלווה .

מקווה באמת שעזרתי.
אם את אוהבת כלבים , זה אומר שאת אוהבת בעלי חיים , ומכירה בזכותם הלגיטימית לחיות .
באמת , תבואי ממקום של שלום - לא של כעס .
האישה שמאכילה , פשוט צריכה למצוא מקום יותר רחוק , מבודד , וככה יהיה טוב לכולם . היא לא תדבר איתך - אם תבואי ממקום של כאסח .

בבקשה תנסי , תראי שזה יצליח וככה ירוויחו כולם !

בהצלחה ..!!!

רוב הזמן נח

Well-known member
אז תעזרי לה.

תדאגי לכלי מים ותחליפי שם מים כל יום. שימי את כלי המים וכלי האוכל מאחורי הבניין בצמוד לו (או בצידי הבניין אם יש מקום)
ככה החתולים לא יתרכזו בכניסה לבניין.
&nbsp
בדרך כלל מאכלי חתולים נותנים אוכל בבוקר ובלילה. ואז יש ריכוז של חתולים בדקות האלה. אבל לאחר מכן הם מתפזרים.
&nbsp

למעלה