אש, להבה ומדורה

Justin Angel

New member
אש, להבה ומדורה

אש, אש, אש, אש, אש, אש, אש!!! זה פשוט רץ לי בראש במשך כמה ימים ורק יצא לי להרהר על הנושא הזה היום. אש? מי זה? אש הוא אל מצרי שאחראי על מדבר הסהרה (אם לדייק זה עד שסת' בתחילת השושלת השנייה קיבל את התואר "מלך המדבר"). אז מהי הסהרה אם לא דואליות? אש היה אחראי על הימים הלוהטים במדבר אבל גם היה אחראי על הלילות המקפיאים. הוא היה אחראי על דיונות החול המרתקות שבהן אין מים ואין דבר שחי בהן ביום, אך הוא גם היה אחראי על נווי-המדבר שבהם תושבי המדבר יכלו להתרענן. הוא אחראי על דישרית', הארץ-האדומה, הצחיחה שבה דבר לא גודל, אך בתוכה גם יש גם מקומות של מים וחיים. מים ואש, חיים ומוות, קור מקפיא בלילה וחום נוראי ביום. להבה מכלה הכל. שום דבר לא יכול על חום ועל אש. אם האש מספיק חזקה היא תוכל לכלות כל דבר. אבל אנו יודעים שאין דבר שנעלם לחלוטין, אלא רק משתנה, הופך לדבר חדש שזכרונו של הדבר הישן מוטבע בחשאי בחדש. זוהי דרכה של התבנית, דברים ישנים נמוגים לצללים וחדשים צצים מהם והתהליך חוזר על עצמו. הדבר היחיד שקבוע הוא קיומו של השינוי. ואש בהחלט משנה. מדורה גדולה הייתה מקור הבריאה. הכל התחיל בחום אינסופי שיצר תנאים ליקום לגדול ולהתפתח בעצמו. הכל התחיל מלהבת פלסמה, אשר עדיין בוערת במרכז חייננו והרי היא החמה. החמה אשר נתנה מעוצמתה וכוח החיים שלה לאמאנו, גאיה. ושניהן בתורן מקיימות אותנו. הכל התחיל באש, אש הקנתה לנו חיים ואש הכרחית להמשך קיום חיינו. וכשם שאותה להבת בריאה קדמונית נדלקה לפני כל-כך הרבה זמן ועומדת כיום במרכז מערכת השמש שלנו וממשיכה להזין אותנו, היא עומדת במרכז נשמתנו. "אש ישותי היא"* נאמר, ולא הייתי יכול ולא הייתי רוצה לנסח את זה יותר טוב. המילים האלו לכדו בדיוק את מרכז חיי - שינוי. אין דבר קבוע והמרכז הקדוש שלי הוא זה שגורם לשינויים להתרחש. להבה היא ניצוץ הבריאה המקורי, מדורה הכרחית לקיומנו, ואש היא זו אשר מולידה, משנה ומחשלת את הכל. זוהי התבנית של מרכז חיינו. טוב, אני חושב שדיברתי (או הקלדתי) מספיק ועכשיו כדי שאני אדע שאני לא סתם כותב כדי לקחת בייטים על השרת של תפוז ולשמוע את הצליל של המקלדת שאני כותב... מה איתך? מה התפקיד שאש לוקחת בחייך? תחשבו על זה, אנחנו בקושי רואים בימינו אש בעיינים שלנו, אבל אתם מרגישים אותה שם בעמקי נשמתכם ואתם יודעים שהיא חלק מהתבנית שהיא חיינו, שהיא נמצאת בטבע שמסבביננו, באלים שלנו ובמעמקי נשמתנו אנו. יאללה, אז מה דעתכם? מהי אש בשבילכם? איזה חלק היא לוקחת בחיים שלכם אם בכלל? האם היא נמצאת במרכז חייכם כשם שהיא במרכזה של גאיה או שאם היא רחוקה מהעין ולכן רחוקה מהלב? (* לקוח מהפואמה "Earth my body, Water my blood, Air my breath and FIRE my spirit".)

TheBlueOne

New member
ובנימה זו ../images/Emo9.gif

אחרי הפצרות חוזרות ואיומים מצד ג'סטין- אני מגיב
לפני שאגיב, אומר שלום לכולם, ומה שלומכם? נכון שנעלמתי, אבל רק נהייתי פאסיבי בפורום, אני חייב לציין את איילה וג'סטין וכל שאר המגוייסים ואפילו ארי-אל (שכרגע אני מזדהה איתו, לא קל להיות סטודנט בישראל, ארי-אל, אני איתך! )ף כל הכבוד לכם על ההתמדה וההשקעה בפורום (כמובן גם לגרסיאלה ולאלון על המפגשים...)
. ולכל החדשים, שלום , Merry Meet וברוכים הנמצאים
ועכשיו לתגובה... האמת שהאש היא בין היסודות שאני פחות קשור אליהם בעבודתי (היסוד השלט אצלי הוא האויר) , אך אני חייב לחזק את דבריו של ג'סטין. במחשבה מעמיקה, אכן איפה היינו היום לולא גילוי האש? האם החיים היו כמו שהם נראים? אין זאת מקריות שהאש תופסת מקום כה נרחב במיתוסי בריאה ופנתיאונים שונים על צורותיה השונות בדתות ועמים השונים. כמו כן, שימו לב שמדברים במדע על "הענק הגדול" - תקופה בה השמש, "מקור החיים" (או לפחות אחת מהם) תתכלה , וכאשר זה יקרה, יחדל גזע האדם מלהתקיים. אז מה נעשה כאשר תעבור האש מהעולם? לא מזמן קראתי סיפור נחמד אשר המחשבה על האש הזכירה לי אותו, בסיפור, בני האדם, עם כל הטכנולוגיה המפותחת הפכו עצמם לאנרגיות טוהורות חסרות גוף ותלות במשתנים אחרים, ביניהם השמש וכוכב לכת חמים מספיק. אולי באמת יגיע יום שבו כבר לא נהיה תלויים באש, אך כשזה יקרה, מה יהיה על האש? על מהותה? על הסמל שהיא ייצגה/מייצגת ? מעניין...

Raidho

New member
...

"הדיונות משתנות עם הרוח, אבל המדבר לא משתנה לעולם" - האלכימאי. דווקא יוצא לי לא מעט (יחסית) לשבת ליד מדורה. לדעתי זה עניין של הלחטה, לראות אש חיה על בסיס קבע, אבל אל תקחו אותי כשופט עליכם... יש באש משהו עילאי, תמיד הוקסמתי מלהיסתכל במדורה... בשם האלים, צריך לפתוח פורום פירומנים בחור הזה, הרי יש פורומים למגלומניה ואפילו לשוקולד!...

suki da yo

New member
חחח...

שאלון 300 שואלים האם את מוצאת את האש מרתקת. תשובה הנכונה הא לא, כי לא משנה מה האמת, כן אומר שיש לי דחף הרסני. :) ארני דוקא אוהבת אש, אבל הזהירו אותי מראש..

suki da yo

New member
שאלון 300 הוא שאלון של מודיעין בד"כ

אבל עושים אותו , מסתבר, גם במבדקי הקצונה.. בכל מקרה, יש בו 300 הצהרות כלשהן ואתה צריך לסמן אם הן כן או לא נכונות כלפיך. הבעיה הא כשהם שואלים את אותה שאלה בתור הראשונה והאחרונה, ואתה לא בטוח מה רשמת- זה לא טוב, כי צריך להראות שאתה עקבי... בכל מקרה, זה דבר נחמד..

אחרי שקראתי את זה

אש... אש היא חלק גדול מחיי... יש לי מזל בסימן אש, אני מתנדבת במכבי אש.. ואש היא דבר מאוד חביב שהיא מחממת.. אש ברוח האדם היא דבר חובה, אצלי היא מופיעה גם בעיניים.. לכן צירפתי תמונה של העין שלי

Emilio Exavier

New member
אש...

בשבילי אש היא מקור החיים, והמוות (יש לי גם צלקת לא קטנה על כתף שמאל בזכות אותה אש). אני מאוד אוהב לשחק עם האש, אני קצת... איך קוראים לזה... אה! פירומן. אני מעריץ את האש, וכמו שג'סטין כבר אמר, אנו חבים את חיינו לאש.

Nizzan Cohen

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo16.gif

אש.... להט. זה כוח ממכר... "מי-אש" הם האלכוהול. הוא מעניק מצד אחד ולוקח מהצד השני... כמה נעימה יכולה להיות להבת נר ומצד שני כמה הרסנית... היא מעיין ריקוד חושני ומחמם. מסוכן. האש היא תשוקה. יש בה דברים טובים כל עוד היא מבוקרת. כל עוד היא בשליטה. ולמרות זאת יש לה נטיה להתפרץ, להתפשט בלי בקרה.

למעלה