אתאיזם כנקודת מוצא להתרסה כנגד הדת?

liran lev

New member
אתאיזם כנקודת מוצא להתרסה כנגד הדת?

האם לפי דעתכם מקור האמונה של כל אותם האנשים הדוגלים באתיאיזם מונעת בעצם מרצון להביע התנגדות (ואולי התנגדות הכי חריפה במקרה זה) לדת? אני, כאדם שלא פעם מעיד על עצמו שהוא אתאיסט מתחבט לא פעם בשאלה זו. הביקורתיות שלי כנגד הדת איננה חסרת פניות ולכן לפי דעתי מהווה שיקול המטה את הכף לטובת האתאיזם, לאחר מכן ההתחבטות בשאלת מהות היקום או בלשון אחרת "מי ברא?!" גורמת לי לחשוב שאולי ישנו "כח" - נגיד "אלוהים" שברא את הכל ועל כן יש בסיס לטענות רבות. מה אתם אומרים ?!

גאיוס

New member
אגנוסטי- "מי שאינו יודע"

תומס הנרי הקסלי טבע את המונח "אגנוסטי" . אולי מתאים לך. אפשר לבצע הערכת מצב אודות סבירות האלוהות . לבחור באי סבירות ולהסתפק בכך. אפשר גם לראות את הנזק שגורם מושג האלוהות בהיותו תשתית לתופעה הדתית המזיקה לאדם לחברה ולטבע.

למה אתה מתכוון "ברא את הכל"?

מה זה הכל? למשל: מישהו עשה את המחשב ואת המקלדת, מישהו לחץ על מקש, מה שהביא להופעת תו מסויים במקום מסויים על הצג. במקום אחר בעולם ארעה רעידת אדמה, או סתם ירד גשם. מה המכנה המשותף בין שני סיפורים אלה? מדוע "מישהו אחד" היה אמוּר "לברוא" את זה וגם את זה?

Laila18

New member
אתאיזם לא אומר דווקא התנגדות לדת.

אני אתאיסטית אבל אין לי התנגדות לכך שאדם אחר דתי. בני דודים שלי דתיים וזה כלל לא מפריע לי. הכל עניין של בחירה או של נוחות או של דרך החשיבה של כל אדם.

kelebrin

New member
טוב...

אני הפכתי לאתאיסט קודם כל בשביל עצמי, וזה טיפשי לשנות את כל אורח חייך רק בשביל לעשות "דווקא". אבל, עדיין יש בי תסכול וכעס כלפי לא רק הכפייה הדתית, אלא גם כלפי הדת עצמה ומאמיניה. אני מאמין שכל אדם יכול לחיות באיזה אמונה שבא לו, אבל זה לא אומר שלא יכול להיות דו שיח. ולכן, אני מנסה תמיד "לעזור" (שחצנות לא נורמלית, אני יודע) לאדם הדתי לצאת מהדת ולהפוך חופשי.

tevagil

New member
מה זה משנה ?

זה שמאמין לא ראה את אלוהים וזה שלא מאמין גם לא ראה את אלוהים. אז במה הם נבדלים? לפחות זה שלא ראה חכם יותר. הוא לא מאמין במה שהוא לא רואה. המאמין למעשה לא מאמין שיש אלוהים, הוא מאמין לאלו שאמרו לו שיש אלוהים, נכון ? אבל אם גם הם לא ראו את אלוהים, אז הוא מאמין למישהו שאולי משקר, נכון ? מכאן שאם אתה לא מאמין שיש אלוהים, אתה חכם יותר ממי שמאמין שיש, אבל לא ראה. הוא מאמין במשהו, אבל מכיון שהוא לא ראה אותו הוא לא יודע מהו אותו דבר. הוא לא יכול לתאר אותו כי הוא לא ראה אותו, אז הוא בעצם מדמיין אותו. אתה שלא מאמין לפחות לא מדמיין.

למעלה