אתאיזם עבור מאמין זה כמו צבע כתום

אתאיזם עבור מאמין זה כמו צבע כתום

עבור עוור (כפראפרזה על המשפט ההופכי כמובן...) למה תמיד הדתיים טוענים ש"אי אמונה באלוהים" שווה ל"אמונה שאין אלוהים" אחינו המסכנים - צאו מזה!

אפרת1967

New member
למה אתה מתכוון? להבדל

בין אדם שמאמין שהאל אינו קיים, לבין אדם שאינו מאמין בו? שאינו מאמין באל ה-קיים? ואם כך אולי... באל שאינו קיים? זה ילדותי.

אפרת1967

New member
לזה התכוונתי

כשאמרתי - ילדותי. כל ילד שהמיתוס שלו על הוריו התנפץ, מפתח באותה שניה פנזיה על ההורים המושלמים... אלו שגרים באמריקה ויש להם כלב ואו-טו-טו יגיעו ויקחו אותו מכל זה. אני מניחה שחלק ממי שמגדירים עצמם כחילונים "חוטא" בכך, אבל יש גם מי שלא מאמין. נקודה.

ואני חשבתי שההשוואה מוכרת יותר

בד"כ נוהגים "לתקוף" חילונים כי אינם מבינים או יכולים להבין את משמעות הקדושה, כמו שעוור מלידה לא יכול להבין מה זה צבע כתום. מכל הווכוחים העולים כאן נראה לי כי המאמינים לא יכולים להבין מה זה חוסר אמונה (ולא נקרא לזה אתיאיזם כי גם למלה הזו כבר יש פרושים שונים) אני לא מאמין כי קיים אלוהים. (נקודה). כנראה שיש להרבה אנשים בעייה עם זה.

Sern

New member
בוא ואנסה להסביר,

בפילוסופיה של המאה ה-19 (ותחילת המאה ה-20) קיים מושג שנקרא "פנומינולוגיה", שהוא חלק מה "אקזיסטנציאליזם". חלק מהפנומינולוגיה היא ההבנה ששום דבר, בעצם, לא אמיתי. כי אין לנו הוכחה מוצקה שהוא אמיתי. ההוכחה היחידה שיש לך, למשל, שהשוחלן שמולך נמצא שם היא שאתה רואה אותו (=קרני אור שהעיניים שלך מפרשות בצורה מסויימת). אתה יכול גם לגעת בו ולהרגיש שהוא שם (=אלקטרודות שהמוח שלך מפרש בצורה מסויימת, שבמקרה תואמת את הצורה בה העיניים שלך מפרשות מסרים אחרים). אין לך בעצם הוכחה מוצקה שהשולחן שם. יש לך פרשנות מסויימת של האירועים כפי שחלקים מסויימים של הגוף שלך מרגישים אותם. מאיפה לך שלבני-האדם אין פגם רציני בייצור? שהמסרים האלה לא נכונים, ושזה בעצם מה שאתה היית מגדיר כחתול, ולא כשולחן? מה הקשר של האלוהים לפנומנולוגיה? פשוט מאוד. אין לך הוכחה חד משמעית שאלוהים קיים. אבל גם אין לך הוכחה חד משמעית שאלוהים לא קיים. לפיכך, אתה מאמין שאלוהים לא קיים, כי זו לפי דעתך האמת. אני למשל מסתכל מהצד, אז מאוד קל לי לראות שהאתאיזם היא אכן דת. אני לא מאמין באלוהים, אבל אני גם לא אתאיסט. אז מצד אחד אני רואה את המטיפים הנוצרים (או היהודים) אומרים שצריך להאמין ולסגוד לאלוהים ולתנ"ך, כי ברור שזו הדרך הנכונה והיחידה. ומצד שני אני רואה את המטיפים האתאיסטים (שאומנם לא מאורגנים כמו האתאיסטים הדתיים, אבל אפשר לראות אותם פה ושם. מציקים למטיפים חרדים ברחוב, וכו´) עושים את אותו הדבר מהצד השני. קשה להסביר, אני יודע. בייחוד לאנשים שתפיסת החיים שלהם בנוייה אחרת. מצידי, תאמין מה שאתה רוצה. מצידי, תאמין שאתה לא דתי. תשנה את ההגדרה של דת כדי שתתאים לתפיסת עולמך מצידי. אבל, מאיפה שאני יושב, אתאיזם היא דת, ואחת מהקיצוניות והחזקות בדתות. ארם.

סליחה, אפשר לשאול אותך שאלה

אחת, מאוד מאוד לא מקורית, שנשאלה כבר הרבה פעמים בפורום הזה? אם כן, אז השאלה היא: על מה אתה מדבר? במה מאמין או לא מאמין זה שמאמין או זה שאינו מאמין? מה זה "אלוהים"?

Sern

New member
רק השתמשתי באלוהים כדוגמה

שמתאימה לוויכוח הנוכחי. אפשר לייסם את זה על כל עקרון. היה לי נוח להשתמש באלוהים, כי רוב האנשים כאן מכירים את עקרונות הדתות המונותאיסטיות-תאיסטיות (כמו היהדות או הנצרות). בקשר לשאלה מהו אלוהים? האמונה שלי אישית לא כוללת אותו בצורה שאתה מכיר בו, אז זה יהיה בעייתי לנהל וויכוח. ארם.

L7

New member
שורת המחץ האחרונה- מסקרנת

אני מחפש בנרות תצורות חדשות לאלוהים.

zzz1

New member
שעשוע נחמד אבל לא רציני

אם אתה לא "יודע" שיש לפניך שולחן אז אתה לא יכול לדעת דבר על שום דבר. ולמרות זאת בחיי יום יום אתה מתנהג כאילו אתה כן סומך על החושים - אחרת היית לדוגמא נדרס. אם אתה עומד מהצד בקשר לאלוהים ותופס עמדה פטרונית כלפי כל "המאמינים" תצטרך לקבל כל דבר שאי אפשר לסתור: תצטרך להתייחס במידה שווה של רצינות לטענה שקיימים דרקונים, פיות וכו´ כמו לטענה שקיים אלוהים.

dar האחת

New member
אני מאמינה באותה מידה

שיש אלוהים ויש דרקונים ויש פיות ..... בעולם האשליות שלי אלוהים מרחם על ילדי הגן, לא נותן לאנשים לפתח נשק להשמדה המונית וזורע רק אהבה בין הבריות.....

Sern

New member
למה לא?

אני בהחלט מתייחס לדבים האלה ברצינות. באותה רצינות שאני מתייחס לאנשים שאומרים שאלוהים קיים. אין סיבה להתנשא מעל אף-אחד. ארם.

zzz1

New member
אז אנחנו מסכימים

אם אתה מתייחס לטענה שיש אלוהים באותה מידה של רצינות כמו לטענה שיש דרקונים ופיות - אז אין בינינו ויכוח. יש אולי ויכוח על מידת הרצינות שצריך לייחס לטענות אלה.

dar האחת

New member
דת - אמונה..חוקי אמונה ומצוותיה

זאת על פי אבן שושן אז לא רק אני טוענת. מהן אוסף מצוות האתאיסט. לצחצח שיניים כל בוקר או אולי לברך בוקר טוב כשהוא נפגש עם מכרים.

Sern

New member
כמה מהודעותי בעץ למעלה,

מציגות מספר דתות שאין להן מצוות. בפרט אני אזכיר כאן את הוויקה, שדוגלת ב "תעשה מה שאתה רוצה, כל עוד אתה לא פוגע באף אחד". את יכולה לטעון שזוהי מצווה, אבל אני לא אסכים איתך. ארם.

למעלה