אתאיזם

mandl

New member
אתאיזם

אני חדש בפורום קוראים לי מתן אני בן 15 וחצי המוטו שלי זה: "אלוהים ברא אותי אתאיסט מי אתה שתטיל ספק בגדולתו"(לההגיד לדתיים שמחזירים אותך בתשובה) למי שיש הודעות או דעות בנושא אתאיזם מוזמן לשלוח

Lu Tze

New member
יש בעיה אחת עם המוטו הזה

היו כל מיני קבוצות של אנשים שסירבו לקבל טיפול רפואי בגלל שהם האמינו שרפואה אמיתית יכולה לבוא רק מאלוהים, לבסוף שיכנעו אותם שניתן לראות הרופא, במידה מסויימת, "כלי של אלוהים" ככה גם המחב"תים (מחזירים בתשובה) רואים בעצם, בצורה הרבה יותר מילולית מהרופאים, "כלי של אלוהים" ותפקידם הוא להחזיר אותך בתשובה. אה, ברוך הבא BTW

לא קביל

הטיעון שלך לא קביל מבחינה דתית כיוון שעל פי הדת אלוהים לא ברא אותך אתאיסט אלא ברא אותך אדם בעל רצון חופשי ומחובתך היהודית לעבוד אותך.

mandl

New member
לך תחפש

מרובע תשתכלל לי מהפורום אתה כמו הדוסים עם התלבושת פינגווין אין בכלל אלוהים זה רק מראה כמה שאתם סוטרים את עצמכם תאמין בעצמך ויהייה טוב

מה קרה?

אני לא יודע מה בדברים שאמרתי גרר את התגובה האלימה הזאת שלך אבל אני מבטיח לך שבדברי לא הייתה כל סתירה.... אני חושב שהפורום הזה צריך להיות במה להדברות פתוחה בין דתיים לחילוניים. מקום להחליף בו רעיונות ולקבל חומר למחשבה. אני גם חושב שהתוקפנות שהפגנת היא שורש הבעייה בין דתיים לחילוניים. נ.ב. "זה שאתה יכול לדבר לא אומר שיש לך מה להגיד וזה שאתה יכול לצעוק לא אומר שמישהו יקשיב לך..."

מתן

אני מבין שבגילך דת היא דבר מאוד מפחיד. אתה לא מבין למה אנשים מסויימים בוחרים לחיות בדרך המשונה הזאת שרצופה ברעיונות שהם כל כך זרים לך. ועל כן אני מבין את התגובה האלימה שלך (מה שהפגנת בתגובתך הוא לא מאד רחוק מהומופוביה או שנאת שחורים). נורא קל לפתור כל מי ששונה ממך או חולק על דעתך כ"דוס" או "הומו" או "כושי", אכן נורא... אבל, אם ברצונך ללמוד על העולם במקום לשפוט אותו ולבקר אותו אני ממליץ לך לוותר על המגננות הפרימיטיביות האלה ולנסות לפתוח את האוזניים והראש. אם היית עושה את זה אולי היית מבין שאני לא מנסה להחזיר אותך בתשובה (מה שזה לא יהיה), אלא להראות לך למה הטיעון שלך לא קביל מבחינה דתית. ממש כמו במתמטיקה, הטענה שלך התעלמה מאקסיומה דתית בסיסית ועל כן אינה יכולה להיות נכונה. אני גם חושב שהעובדה שאף אדם דתי שהצגת בפניו את הפראדוקס ה"גאוני" הזה לא העמיד אותך על טעותך מצביעה על רמתם הנמוכה של האנשים ששוחחת עימם. מצד שני לנוכח האלימות שהפגנת בתגובתך אני לא מניח שאי פעם ניהלת שיחה רצינית עם אדם דתי, שלא הסתיימה בקללות. בברכה,

dar האחת

New member
אתה מבקש ממתן הצעיר לעשות משהו

שדתיים כלל לא עושים אותו והוא להשתחרר ממגננות!! אני עוד לא נתקלתי באדם דתי שהשתחרר ממגננות כי אם הוא היה עושה כך, הוא היה מפסיק מייד לקיים מצוות אך לא בהכרך מפסיק להאמין! דת זו מגננה במיוחד הדת היהודית!!

dar

אינני מבקש דבר... דברי למתן הם בגדר הצעה והיא תקפה הן לחילוניים והן לדתיים. בקשר לדברים האחרים שאמרת, מניסיוני את טועה. רוב האנשים מסתתרים מאחורי משהו. גם דתיים וגם חילוניים.

אחרי

האם את מתלוצצת? בעידן ה"ניו אייג´" שאנו חיים בו קשה לחשוב מאיפה להתחיל. האם אמונה בגילגול נשמות ומיסטיקה היא לא הסתתרות מהטראגיות שבמוות ומהשיממון של חיי היום יום. ומה עם מגוון ההתמכרויות, והטלביזיה. מה עם אנשים שבורחים מחייהם לתוך עבודה אן מערכות יחסים הרסניות. בריחה היא לא זכות השמורה לדתיים, הרבה אנשים חוטאים בזה.

mandl

New member
מרובע..משוכלל

אני מצטער אם תגובתי פגעה בך אני לא אוהב את הדתיים החרדים את החובשי כיפה אני אף מחבב אבל את הפינגווינים אני........מתעב?למה שלא ישלמו מיסים?למה שלא יתגייסו למולדת שלהם?שילחמו "לארץ ישראל השלמה" שלהם!אתם הולכים לומדים בישיבות שלכם חלקכם מתגייסים ואני מוריד את הכובע בפני מי שמתגייס אתם לא עובדים אתם מסתובבים ברחובות לוקחים כסף מאנשים לבתי כנסת אנשים ללא כסף שאין להם להאכיל ילדים משלמים מיסים שהולכים לישיבות שלכם....אם זו ארץ ישראל שלנו אז ישראל על הזין שלי כי זה יותר גרוע מעיראק

אז ככה...

שאלת הרבה שאלות, אבל כולן רטוריות. עד שלא תשאל שאלה כנה לא תתאפשר לך תשובה. אם ברצונך להבין- חקור, אך אם ברצונך להתהלם- אז המשך בדרכך המצערת. אתה כל כך ממהר ללהג קלישאות ולנופף באצבעך שאינך שם לב אף למי אתה מדבר. אינני חרדי ואפילו לא דתי, את דעתי על עניינים אלו אני אחלוק עם אנשי תבונה וטעם אשר טורחים לשייך האשמות למושאם ולא לעובר אורח הראשון הנקרה לדרכם.

dar האחת

New member
זהו שאין שום צורך להוריד שום

כובע. להתגייס במדינת ישראל זו חובה!

למעלה