אתגר במדבר יהודה- מערד למצדה, שאלות

• פותח הנושא nivj
  • פורסם בתאריך

nivj

New member
אתגר במדבר יהודה- מערד למצדה, שאלות

אני מתכנן לבצע את המסלול מערד למצדה בשבת, מס' שאלות: האם ניתן לרכב בשטח ללא יותר מדי בוץ יום לאחר הגשם. כמו כן חשבתי לקחת איתי את הכלב שלי, האם יש באזור זה בהרבה בדואים וכלבים משוטטים.

יורם חן

New member
לגבי המסלול הזה, כנס

אני מבין שאתה מתכוון למסלול שבקישור הזה. להערכתי לא תתקל בבעיות מיוחדות של בוץ. במידה ותלך על הגירסה הטכנית יותר (השחור) לא תהיה בעיה של בוץ בקטעים המסולעים והרבים יש לאמר, אולם יש כמה קטעי חול אליהם התייחסתי ומקסימום, שם קצת תלך ברגל. לגבי הכלב, בכניסה לנחל יעלים יש מאהל גדול ולא מעט כלבים, חיכוך כמעט ודאי בין הכלבים- קח בחשבון. בהמשך אין בעיה הכזו.

איתי נ

New member
כלב../images/Emo107.gif../images/Emo35.gif

לדעתי ממש לא לענין. אתה אולי יכול לעשות עם כלב סיבוב של כמה קילומטרים ליד הביית אבל אל תסחוב אותו ליותר מ 30 קילומטרים במדבר. אם בכל זאת אתה מחליט לקחת את הכלב (טעות חמורה לדעתי) סחוב בשבילו מיים ומזון לדרך. מיים שתמצא בשטח אינם ראויים לשתיה.

רמי לשם

New member
ועוד סיבה למה לא

סלעי המדבר הם הרבה יותר חדים ממה שהכלב שלך רגיל והוא די בקלות יכול להפצע בכפות הרגליים. לא מומלץ.

מניסיון (לא שלי)- מומלץ לא לטייל עם

כלב במדבר הסלעים החדים פוצעים להם את כפות הרגליים, והניסיון הרע הוא עם כלב חזק במיוחד (ריצ'בק) הכלב היחידי שראיתי רץ בהצלחה במדבר זה וויפט (סוג של סלוקי- שרגיל למדבר). בקיצור- ממש לא מומלץ

liorca

New member
אני מאוד מקווה שאתה לא מתכוון...

לרכב לבד. אני ממש לא ממליץ לרכב שם בפחות משלישיה, ראה את המקרה שלנו מיום חמישי האחרון..

nivj

New member
תודה לכולם על התגובות

לא אני לא מתכוון לרכב לבד, הכלב רגיל לטיולים בסד"ג של 30 ק"מ, ואני סוחב לו מים. בברכת רכיבה נעימה. ניב.

alonaski

New member
מצטרפת לקריאה הנרגשת של עקיבא...

רחם!!! רחם על הכלב!!!
לא יודעת באיזה גזע מדובר... אבל קח בחשבון שכלבים - הם חסרי קנה מידה ליכולת שלהם, בעיקר אם היא עומדת בתחרות ובמבחן לנאמנות לבעליהם... במילים אחרות - כלב יכול לרוץ אחרי הבעלים שלו עד... שיתמוטט מהתשת כוחות!! כבר שמעתי על כלבים שמתו מריצה אחרי הרכב של הבעלים שלהם - שלא ידעו לשים להם גבול!! (כח כחבים לא יודעים לבד - לשים גבול לעצמם!...) בהחלט נקודה חשובה שרמי העלה - הסלעים שיפצעו את עור כריות כפות הרגליים שלו...
מה תעשו אגב אם חו"ח הוא ישבור רגל או יחטוף עקיצת עקרב או נקישת נחש?... איך תסתדרו איתו אז?... ממליצה לכם בחום להרים טלפון לוטרינר לפני שאתם עושים צעד כזה...

צחי נ

New member
../images/Emo107.gifאין כל בעיה לקחת כלב לרכיבה

כל זמן ששומרים על כמה כללים בסיסים לכלב בוגר ובריא שאינו סובל מעודף משקל טיול בטווח של 20-30 ק"מ בהחלט אפשרי וכדאי. מניסיון עם כלבה מסוג וימרנר כל פעם שהיתי לוקח את האופנים היא מיד היתה מחכה ליד הדלת ומוכנה לטיול ,בשבתות שלא היתי לוקח אותה היא היתה ברוגז עם כל המשפחה יום שלם. כללים שיש לשים לב אליהם 1. לא לתת לכלב לאכול לפני שיוצאים לטיול 2.לקבוע קצב סביר ,כלב לא יחזיק מעמד ב30 ק"מש לאורך 30 ק"מ וירוץ עד מוות 3. כל 20 דקות לעשות הפסקת שתיה 4. בימי הקיץ החמים במיוחד (חמסינים) להמנע מלקחת את הכלב מניסיון שלי הכלב נהנה לא פחות ממך מהטיול ומצפה לטיול הבא דרך אגב אני היתי מתעייף הרבה לפניה חבר לרכיבה מביא לפעמים כלב מסוג ריג'בק וגם הגזע הנ"ל אין כל בעיה בטווח הזה

nivj

New member
האהבה לכלבים ש בליבכם מרגשת, אבל:

כפי שכבר ציינתי הכלב מורגל בטיולים באורך זה, תוך שמירה על הכללים שפורטו למעלה, במזג האוויר הנוכחי הוא נהנה מכל רגע, לגבי פציעת כפות הרגליים - אקח לתשומת ליבי ואוותר על חברתו בטיול זה. אם כי אתקשה לעמוד בפרצופו הנעלב כשאצא בבוקר.

alonaski

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo25.gif ../images/Emo99.gif תעשה מה

שאני עושה...
כל פעם כשאני חוזרת מיום שלם שהשארתי אותם בבית... = דבר ראשון אחרי החיבוקים והנשיקות - אני פותחת להם קופסת שימורי כלבים ומפנקת אותם!
= הם מאוווווווווווווווווד אוהבים את הפיצוי הזה!!!!

alonaski

New member
"חנונים"?!?!?! ../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif

אה!!!!
איזה צירוף מקרים...
= הם בדיוק שאלו את אותה השאלה עליך - כשהראתי להם את התמונה שלך....
בוא נראה אותך מגיע אלי ומעיז להרים עלי יד... (אם תצליח להכנס לחצר!
) ואז... תשקול מחדש את ההערכה האישיותית שלך לכלבים שלי!!!!

רמי לשם

New member
שימורי כלבים ../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo42.gif../images/Emo107.gif

מה זה? כלבים משומרים בקופסאות? ומה הכלבים שלך עושים איתם?

alonaski

New member
../images/Emo13.gif)))))))))) ../images/Emo8.gif

במקור.. השימורי כלבים זה למאכל לטאות!
הכלבים שלי... מדגירים אותם עד שבוקע מהם גורי כלבים מעורבים חמודים...

kerenofi

New member
רגע, רגע, יש פתרון......

לפני שבועיים עשו ידידי מספר מסלולים באיזור ערד מצדה. אגב, היה נפלא שם, את שני הכלבים המטופחים והאהובים הוחלט להשאיר אצל המארחים שלנו. כך שלמעשה כולם נהנו מהסידור הזה, במיוחד הכלבים והמארחים. ולמי שרוצה לישון טוב ולהנות מהאירוח אני יכולה להמליץ בכל לבי. קרן אופי [email protected]

למעלה