אתגר (בעיקר לחברותנו וחברינו מהשמאל ו/או הרל"ב)

Harrington

Well-known member
מנהל
שוב ושוב אנו שומעים וקוראים, גם כאן בקומונה וגם במדינה בכלל, שפעולות שונות של נתניהו (כמו למשל התעקשות על תקציב 2020 קודם) נובעות מאינטרס אישי שלו ועל-מנת מה שהם מגדירים "להימלט מהדין".

ואני שואל במלוא הרצינות: מה הקשר בין הדברים? כיצד התעקשות על התקציב קשורה להימלטות דמיונית כלשהי מהדין? הרי גם אם בעקבות ההתעקשות (בעיני המוצדקת) הזאת נלך לבחירות, תתקיימנה בחירות וללא כל קשר לכך נתניהו יעמוד לדין בדיוק במועד שנקבע. לא רק שאין לו דרך לשנות זאת, גם אין לו אינטרס ממשי לשנות זאת.

אז כסיסמה זה אחלה. אפשר לצעוק את זה. זה טוב לבאנרים בהפגנות. זה נהדר ככותרת בראיונות. אבל תכל'ס, מה הקשר? כיצד יכול להיות קשר? האם מישהו כאן יודע להצביע על קשר? על מסלול מסוים בו נתניהו 'נמלט מהדין' בתכל'ס בכך שהוא תומך בהעברת מענק, מתעקש על תקציב, לא נותן לגנץ לנהל את הממשלה/מדינה עדיין, בדבר כלשהו שהוא עושה?

למישהו יש רעיון? אבל אמיתי כזה, שיכול לעמוד במבחן המציאות?

שמלת תחרה1

Well-known member
שוב ושוב אנו שומעים וקוראים, גם כאן בקומונה וגם במדינה בכלל, שפעולות שונות של נתניהו (כמו למשל התעקשות על תקציב 2020 קודם) נובעות מאינטרס אישי שלו ועל-מנת מה שהם מגדירים "להימלט מהדין".

ואני שואל במלוא הרצינות: מה הקשר בין הדברים? כיצד התעקשות על התקציב קשורה להימלטות דמיונית כלשהי מהדין? הרי גם אם בעקבות ההתעקשות (בעיני המוצדקת) הזאת נלך לבחירות, תתקיימנה בחירות וללא כל קשר לכך נתניהו יעמוד לדין בדיוק במועד שנקבע. לא רק שאין לו דרך לשנות זאת, גם אין לו אינטרס ממשי לשנות זאת.

אז כסיסמה זה אחלה. אפשר לצעוק את זה. זה טוב לבאנרים בהפגנות. זה נהדר ככותרת בראיונות. אבל תכל'ס, מה הקשר? כיצד יכול להיות קשר? האם מישהו כאן יודע להצביע על קשר? על מסלול מסוים בו נתניהו 'נמלט מהדין' בתכל'ס בכך שהוא תומך בהעברת מענק, מתעקש על תקציב, לא נותן לגנץ לנהל את הממשלה/מדינה עדיין, בדבר כלשהו שהוא עושה?

למישהו יש רעיון? אבל אמיתי כזה, שיכול לעמוד במבחן המציאות?
כנראה שהצלחת להסביר היטב את המצב לשמאל הנאור.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
כנראה שהצלחת להסביר היטב את המצב לשמאל הנאור.
את באמת חושבת שהוא הסביר משהו ? תרשי לי להתפלא. אבל אני מניח שנוח לך לחשוב כך וזה עצוב כפליים.

הסבירו יותר מפעם אחת איך כל אחד מהקשיים שביבי מעלה קשורים למשפט שלו.
נכון, ההסבר היה ב TV וגם בעיתונות.
זו המדיה שמר הרינגטון לא משתמש בה ולכן אינו מבין את הדרכים העקלקלות שביבי נוהג לפיהם. זו בעיה שלו.
הרינגטון יכול לכל היותר להביע את דעתו שאינה מבוססת על מה שקורה בשטח מפני שאיננו יודע מה קורה באמת.
אני לא מתכוון להתחיל להסביר לו למה ואיך את מה שכולם כבר מבינים ויודעים - כל פעולתיו של ביבי מכוונות להגיע למשפט כראש ממשלה.
המצב הכלכלי, המלחמה בקורונה, המובטלים, הגירעון הענק, והתקציב מענינים אותו כשלג דאשתקד.

Harrington

Well-known member
מנהל
הסבירו יותר מפעם אחת איך כל אחד מהקשיים שביבי מעלה קשורים למשפט שלו.
....
אני לא מתכוון להתחיל להסביר לו למה ואיך את מה שכולם כבר מבינים ויודעים - כל פעולתיו של ביבי מכוונות להגיע למשפט כראש ממשלה.
במקום לענות על השאלה ב'הכל ברור וכולם יודעים', מדוע לא להשיב בפשטות על השאלה? הרי אם הדברים כל כך ברורים, זה צריך להיות קל מאוד לביצוע ויכול להיעשות ברגעים ספורים.

הימנעותך מלעשות זאת, צר לי לומר, די מרמזת על כך שגם לך אין שמץ של מושג.

אין אם כן אלא להסיק ש-לפחות עד לקבלת מענה ענייני-מדובר בסיסמה נבובה שאין מאחוריה מאומה. חשדתי כך, אבל תודה על אישור הדברים.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
במקום לענות על השאלה ב'הכל ברור וכולם יודעים', מדוע לא להשיב בפשטות על השאלה? הרי אם הדברים כל כך ברורים, זה צריך להיות קל מאוד לביצוע ויכול להיעשות ברגעים ספורים.

הימנעותך מלעשות זאת, צר לי לומר, די מרמזת על כך שגם לך אין שמץ של מושג.

אין אם כן אלא להסיק ש-לפחות עד לקבלת מענה ענייני-מדובר בסיסמה נבובה שאין מאחוריה מאומה. חשדתי כך, אבל תודה על אישור הדברים.
הרינגטון ידידי היקר.
אתה תמשיך להאמין שהתקשורת משקרת, שהעיתונות משקרת.
אתה גם מוזמן להמשיך להיות חוכמולוג. אני מאמין שיש כאן כאלו שאוהבים את זה.

אני אמשיך לקבוע שאתה פשוט אינך מבין מה קורה סביבך.
המוכנות שלך לשכב על הגדר עבור ביבי וחבר מרעיו אינה נובעת מטיפשות.
היא מעידה על שטיפת מוח מוצלחת של "הקוסם מבלפור".

כל הפעילות של ביבי כעת מתרכזת סביב שליטה במינויים שקשורים ישירות במשפט שלו.
ההסכם עם גנץ מחייב הסכמה של שניהם על כל מינוי.
החלטה של ביבי על המשך/פירוק הממשלה תלויה אך ורק בכך.
והכל במטרה להגיע לבית המשפט כראש ממשלה.

לא מעניין אותו, תקציב, גירעון ענק, מובטלים, כלכלה קורסת, קורונה או חינוך.

ברגע שתיתן למוחך לחשוב באופן עצמוני, גם אתה תגיע למסקנה הזו.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
קונה כל תואר בכיף, אבל אוהב דיונים ענייניים. חבל שלא ניתן להגיע איתך לזה, אבל זה מה יש.

לכשתסבור שבכוחך להנפיק בכל זאת תשובה עניינית לשאלת השרשור, אשמח להתעדכן.
אם ציפית שהתשובה לשאלתך "מה הקשר..................."
תהיה לדוגמא : "קשר גורדי" או "קשר מוט", אזי אתה רק מחזק את טענתי שאינך מבין מה קורה סביבך.
נתניהו פוחד מיום הדין. [אף אחד לא טען שלא יתקיים משפט].
נכון להיום, כל פעולותיו מופנות רק לדבר אחד - שבבוא אותו יום הוא ישלוט בכל המערכות שמשפיעות על המשפט , קרי, המשטרה, הפרקליטות וכן , גם על השופטים וזאת כראש ממשלה. כל השאר פשוט לא מעניין אותו !
אם את זה לא הבנת , אזי אני לא יכול להיות אחראי על רמת ההבנה שלך.
כל פעולה שלו או של שליחיו, החל בסיפור המגוחך על הפרקליטה שאחראית על תיקי נתניהו ,ליאת בן ארי .
וכלה בניסיונות לגייס עריקים והכל בכדי לאפשר לו להחליט בבוא העת , מה הכי טוב לו המשך/פירוק הממשלה.
נסה להגיב לעיניין ולא כחוכמולוג מצוי. את זה בכר ראיתי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם ציפית שהתשובה לשאלתך "מה הקשר..................."
תהיה לדוגמא : "קשר גורדי" או "קשר מוט", אזי אתה רק מחזק את טענתי שאינך מבין מה קורה סביבך.
נתניהו פוחד מיום הדין. [אף אחד לא טען שלא יתקיים משפט].
נכון להיום, כל פעולותיו מופנות רק לדבר אחד - שבבוא אותו יום הוא ישלוט בכל המערכות שמשפיעות על המשפט , קרי, המשטרה, הפרקליטות וכן , גם על השופטים וזאת כראש ממשלה. כל השאר פשוט לא מעניין אותו !
אם את זה לא הבנת , אזי אני לא יכול להיות אחראי על רמת ההבנה שלך.
כל פעולה שלו או של שליחיו, החל בסיפור המגוחך על הפרקליטה שאחראית על תיקי נתניהו ,ליאת בן ארי .
וכלה בניסיונות לגייס עריקים והכל בכדי לאפשר לו להחליט בבוא העת , מה הכי טוב לו המשך/פירוק הממשלה.
נסה להגיב לעיניין ולא כחוכמולוג מצוי. את זה בכר ראיתי.
אוקיי, חזרת יפה על הסיסמה. שאפו.
הסבר כלשהו כיצד פעולות נתניהו בעניינים השונים יכולים בכלל להשפיע על המשפט? לא מצאתי בדבריך. אז למקרה שזה לא מובן משאלת הנושא בשרשור11, הסיסמה מוכרת וידועה. אפשר כמובן לחזור עליה אם זה עושה לך טוב, אבל תכל'ס זה די מיותר.
תשובה לעומת זאת על השאלה שנשאלה, תהיה הרבה יותר מעניינת.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
אוקיי, חזרת יפה על הסיסמה. שאפו.
הסבר כלשהו כיצד פעולות נתניהו בעניינים השונים יכולים בכלל להשפיע על המשפט? לא מצאתי בדבריך. אז למקרה שזה לא מובן משאלת הנושא בשרשור11, הסיסמה מוכרת וידועה. אפשר כמובן לחזור עליה אם זה עושה לך טוב, אבל תכל'ס זה די מיותר.
תשובה לעומת זאת על השאלה שנשאלה, תהיה הרבה יותר מעניינת.
אלוהים אדירים , אתה באמת לא מבין ?
לנסות להפחיד/ליצור דעת קהל נגד הפרקליטה האחראית על התיקים - זו סיסמה ?
לדאוג שהשופטים יהיו נוחים לנתניהו - זו סיסמה ?
ליצור דעת קהל שתפרוץ מלחמת אחים אם "הקוסם מבלפור" ימצא אשם - זו סיסמה ?
אני מצטער אבל עברת מחוכמולוגיה לבורות או לעוורון .

דיברגנט חדש

Well-known member
לנסות להפחיד/ליצור דעת קהל נגד הפרקליטה האחראית על התיקים - זו סיסמה ?
לדאוג שהשופטים יהיו נוחים לנתניהו - זו סיסמה ?
ליצור דעת קהל שתפרוץ מלחמת אחים אם "הקוסם מבלפור" ימצא אשם - זו סיסמה ?
אני מצטער אבל עברת מחוכמולוגיה לבורות או לעוורון .
אתרגם לך את שאלתו, הוא לא מתכוון לפעולות בנוגע למשפט, אלא לפעולות בנושא הקורונה, תקציב, סיפוח (כבר לא רלוונטי) ועוד ...

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה פשוט לא עונה על השאלה, מה לעשות :).

כן, מה שכתבת אלו סיסמאות (אם כי התקדמת בתגובה האחרונה). מה שאתה בעצם כותב זה (לצורך הדוגמה בלבד): 'נתניהו מטיל סגר רק כדי שיהיו לו שופטים נוחים במשפטו'. אלו 2 סיסמאות. קודם מצד א' ולאחר מכן מצד ב'. מה שאני מחפש זה לא את הצדדים, אלא את הקשר ביניהם. בדוגמה הזאת למשל, כיצד סגר כזה ישפיע על זהות השופטים, או כיצד נתניהו בכלל יודע איזה שופט אמור להיות נוח מבחינתו וכיצד זה קשור לסגר, וכדו'.

לא באמת מסובך, האמן לי :).

דיברגנט חדש

Well-known member
אתה פשוט לא עונה על השאלה, מה לעשות :).

כן, מה שכתבת אלו סיסמאות (אם כי התקדמת בתגובה האחרונה). מה שאתה בעצם כותב זה (לצורך הדוגמה בלבד): 'נתניהו מטיל סגר רק כדי שיהיו לו שופטים נוחים במשפטו'. אלו 2 סיסמאות. קודם מצד א' ולאחר מכן מצד ב'. מה שאני מחפש זה לא את הצדדים, אלא את הקשר ביניהם. בדוגמה הזאת למשל, כיצד סגר כזה ישפיע על זהות השופטים, או כיצד נתניהו בכלל יודע איזה שופט אמור להיות נוח מבחינתו וכיצד זה קשור לסגר, וכדו'.

לא באמת מסובך, האמן לי :).
דווקא, הטיעון של הסגר נטען ע"י הרל"ב, שנעשה ע"מ שמשפטו לא יוכל להתקיים כתוצאה מהסגר ויאלץ להידחות ...

Harrington

Well-known member
מנהל
דווקא, הטיעון של הסגר נטען ע"י הרל"ב, שנעשה ע"מ שמשפטו לא יוכל להתקיים כתוצאה מהסגר ויאלץ להידחות ...
זה היה מזמן. לא קשור לסגר הנוכחי שמדברים עליו (והרל"ב שוב טוען זאת), כאשר שר המשפטים כבר הודיע שהוא לא יחול על מערכת המשפט ובכל מקרה ברור שזה לא רלוונטי לינואר 2021.
לגבי הסיבוב הקודם, הייתה דחיה של שבועות בודדים שלא נתנה לנתניהו מאומה, כך שהטיעון אולי הוסבר שם, אבל לא ממש רלוונטי.

מלאכת מחשבת1

Well-known member

זה היה מזמן. לא קשור לסגר הנוכחי שמדברים עליו (והרל"ב שוב טוען זאת), כאשר שר המשפטים כבר הודיע שהוא לא יחול על מערכת המשפט ובכל מקרה ברור שזה לא רלוונטי לינואר 2021.
לגבי הסיבוב הקודם, הייתה דחיה של שבועות בודדים שלא נתנה לנתניהו מאומה, כך שהטיעון אולי הוסבר שם, אבל לא ממש רלוונטי.
אני שמח שדיב' הצטרף בכדי להסביר לי מה התכוון המשורר. תודה, אבל אין צורך בכך.
מר הרינגטון טוען שהוא לא מבין את איך זה....
שפעולות שונות של נתניהו נובעות מאינטרס אישי שלו ועל-מנת מה שהם מגדירים "להימלט מהדין".
אני אחזור בקצרה את מה שאנשים נורמטיבים, שניזונים מהתקשורת והמדיה הכתובה ויודעים לסנן את המוץ מהתבן חושבים :
את נתניהו מעניין רק "נתניהו ובני ביתו ואיך לצאת הכי בזול מהמשפט שתלוי נגדו" , [נכון, אתה יכול לקרא לזה סיסמה, אבל זו האמת-תפנים].
לא מעניין אותו קורונה, כלכלה, אבטלה, חיזבאללה. גם ההסכם עם איחוד האמריות [שהוא נהדר מבחינתי] ישמש אותו להסחת הדעת מכשלונו בטיךול בקורונה.
ולכן המשך קיומה של הממשלה הנוכחית או פיזורה הוא רק באחריות נתניהו. כל החלטה שתיפול תהיה מה הוא חושב שיהיה לטובתו. [ממצידי הלוואי ויטעה....:)]
אני חושב שהנושא מוצה.
אני מקווה שעם צאת השבת הרינגטון יחזור להיות הרינגטון שהיכרתי והערכתי ולא הרינגטון החוכמולוג.
אינשאלללה.

Harrington

Well-known member
מנהל
תודה, אבל אין צורך בכך.
זאת דווקא הייתה הפעם הראשונה בשרשור הזה בה התקבלה תשובה לשאלה שנשאלה בראשיתו. בהחלט תוספת מבורכת של דיברגנט.

אני אחזור בקצרה את מה שאנשים נורמטיבים, שניזונים מהתקשורת והמדיה הכתובה ויודעים לסנן את המוץ מהתבן חושבים :
על זה אנחנו בהחלט מסכימים.

את נתניהו מעניין רק "נתניהו ובני ביתו ואיך לצאת הכי בזול מהמשפט שתלוי נגדו" , [נכון, אתה יכול לקרא לזה סיסמה, אבל זו האמת-תפנים].
לא מעניין אותו קורונה, כלכלה, אבטלה, חיזבאללה. גם ההסכם עם איחוד האמריות [שהוא נהדר מבחינתי] ישמש אותו להסחת הדעת מכשלונו בטיךול בקורונה.
ולכן המשך קיומה של הממשלה הנוכחית או פיזורה הוא רק באחריות נתניהו. כל החלטה שתיפול תהיה מה הוא חושב שיהיה לטובתו. [ממצידי הלוואי ויטעה....:)]
ואילו כאן, לצערי, שוב רשימת סיסמאות עם בדיוק 0% תשובה לשאלה. חבל.

אני חושב שהנושא מוצה.
אני דווקא חושב שלא. אלא אם כן המיצוי מתבטא בכך שאת, כרגע על תקן נציגת אלו שטוענים את הטענות הנ"ל, מקבלת את העובדה שאת פשוט לא מצליחה (או לא רוצה) לענות על השאלה ורק חוזרת שוב ושוב על אותן סיסמאות ריקות מתוכן (עד שיוכח אחרת).
אם וכאשר תחליטי לענות על השאלה, ניתן יהיה להתחיל לדבר על מיצוי (או לדון בעניין).

אני מקווה שעם צאת השבת הרינגטון יחזור להיות הרינגטון שהיכרתי והערכתי ולא הרינגטון החוכמולוג.
אינשאלללה.
בינתיים מי שמתנהג כחוכמולוג זה לא אני. אמנם מנהג שמאל ידוע הוא להתנהג בדרך מסוימת ואז לזעוק שהצד השני עושה זאת. אבל זה כבר שחוק מדי.

למעלה