אתגר הלביבות

r5566

New member
אתגר הלביבות

אני רוצה להכין לביבות כלשהן ללא גלוטן עדיף אפויות או טיגון קל על מחבת טפלון.
רק לא עם כרובית/ברוקולי/תירס
יש רעיונות?
תודה מראש
 
לביבות ירק אפויות

לביבות ירק אפויות:
רק מעט ספריי שמן, ללא גלוטן ובכל זאת טעימות ועסיסיות. מוגשות עם רוטב יוגורט.
המצרכים:
2 קישואים בינוניים
2 גזרים בינוניים
1 תפוח אדמה גדול או 2 בינוניים
1 בצל בינוני
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 עד 3/4 כוס קמח חומוס
2 ביצים L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
ההכנה:
לקלף קישואים, גזר , תפוחי אדמה ובצל ולגרד על פומפיה או במעבד מזון. להניח את הירקות המגוררים על מסננת גדולה ולסנן היטב (רצוי גם לסחוט מכל הנוזלים העודפים). להניח את הירקות המסוננים בקערה. להוסיף פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, קמח חומוס וביצים ולערבב היטב. (להתחיל עם חצי כוס קמח חומוס ולהוסיף עוד רבע כוס אם התערובת נראית דלילה מדי). לחמם תנור ל 180 מ"צ. לשמן בספריי שמן תבנית מאפינס או תבניות קטנות ח"פ להניח כף גדושה מהתערובת בכל שקע וליישר היטב. לרסס מעט שמן גם מלמעלה ולהכניס לתנור החם ל 30 -35 דקות עד שהלביבות מזהיבות ומשחימות בשוליים. להגיש עם רוטב יוגורט או רוטב טחינה

 

r5566

New member
תודה רבה. אני אכין את זה. יש לך רעיון במה

אפשר להחליף את הקמח חומוס?
 

yair_bar

New member
מנהל
אני גם שוקל לנסות השנה "לביבות" אפויות בתבנית מאפינס

 

r5566

New member
אני גם חושבת להכין אותן בתבניות קטנות

כדי שישמור על הצורה וגם שיהיה יפה.
 

shron17

New member
יש מתכון מוצלח ל"סופגניות" אפויות ,בתבניות מאפינס,,,

בשנה שעברה הכנתי (מתכון נפלא של דליה -פירגה),
ויצאו מעולות ולא שומניות: את המאפינס האלה אוכלים כשהם חמימים .
&nbsp
ראשית:
יש לחמם מראש את התנור לחום בינוני.( 175 מעלות).
&nbsp
המצרכים וההכנה ל- 8 יחידות "מאפינס סופגניות":
&nbsp
מערבבים בקערה:
1/4 כוס שמן קנולה
קופסת אחת גבינה לבנה רכה 5%, (250 גרם).
2 ביצים טרופות היטב במזלג.
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
6 כפות מלאות קמח רגיל
כף סולת .(ליצירת מרקם של סופגניה.)
כפית אבקת -אפיה
כפית ריבה סמיכה או קונפיטורה או כפית מייפל.
ההכנה:
לערבב הכול ביחד בכף ,לקבלת בלילה דלילה, (לא להוסיף עוד קמח).
לצקת לתבניות -מאפינס משומנות, (למלא רק 3/4 מגובה של תבנית המאפינס,)
להניח כפית אחת ריבה באמצע כול מאפינס,
לנער קלות את התבנית,
ולאפות בחום בינוני כ-30 דקות ,עד שמשחים.
&nbsp
חשוב מאוד: יש ל צ נ ן היטב את המאפינס, לפני ששולפים מהתבניות.
לשחרר בעדינות מסביב למאפינס בעזרת סכין ורק אז לשלוף מלמטה.
ניתן להכין ,לצנן ואח"כ להקפיא ,וכשרוצים להגיש,אפשר לחמם קלות במיקרו.
או בתנור 50 מעלות חום רבע שעה וזה מופשר.
&nbsp
לפני ההגשה אפשר לפזר במסננת קטנה,אבקת סוכר ,
או סוכר ומעט קינמון .
יוצא מעולה.
&nbsp
המלצה שלי:
הכי נוח וקל להכין בתבנית -מאפינס -מסיליקון ,כי אז המאפינס נשלפים בקלות רבה.
(וזאת לאחר 5 דקות של צינון מחוץ לתנור.)
&nbsp
 

ybo4

New member
התבניות בהחלט רעיון

אנסה להכין בהן בפעם הבאה.
הכנתי עם קמח רגיל ובתבנית בתנור משהו דומה - יצא טעים למדי כשחם. אך בחימום נוסף (מספר שעות מאוחר יותר, לקראת הארוחה), יבש מאוד.
 

shron17

New member
לשמירת הרכות ,כדאי לאכול בעודם חמימים, ואם נשאר,,

אז כדאי להקפיא בכלי אטום בפריזר,ואחרי יום או יומיים , לחמם בתנור בחום 50 מעלות,
וזה חוזר להיות טרי וטעים.
 

TCHM

New member
גם זה...


אגב, הקישור שלך להכנת פיתה עיראקית אינו נכון והטעות בכותרת
הסרטון, זאץ פתיחה בצק יופקה - בצק הפילו התורכי.

 
למעלה