יש מתכון מוצלח ל"סופגניות" אפויות ,בתבניות מאפינס,,,
בשנה שעברה הכנתי (מתכון נפלא של דליה -פירגה),
ויצאו מעולות ולא שומניות: את המאפינס האלה אוכלים כשהם חמימים .
 
ראשית:
יש לחמם מראש את התנור לחום בינוני.( 175 מעלות).
 
המצרכים וההכנה ל- 8 יחידות "מאפינס סופגניות":
 
מערבבים בקערה:
1/4 כוס שמן קנולה
קופסת אחת גבינה לבנה רכה 5%, (250 גרם).
2 ביצים טרופות היטב במזלג.
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
6 כפות מלאות קמח רגיל
כף סולת .(ליצירת מרקם של סופגניה.)
כפית אבקת -אפיה
כפית ריבה סמיכה או קונפיטורה או כפית מייפל.
ההכנה:
לערבב הכול ביחד בכף ,לקבלת בלילה דלילה, (לא להוסיף עוד קמח).
לצקת לתבניות -מאפינס משומנות, (למלא רק 3/4 מגובה של תבנית המאפינס,)
להניח כפית אחת ריבה באמצע כול מאפינס,
לנער קלות את התבנית,
ולאפות בחום בינוני כ-30 דקות ,עד שמשחים.
 
חשוב מאוד: יש ל צ נ ן היטב את המאפינס, לפני ששולפים מהתבניות.
לשחרר בעדינות מסביב למאפינס בעזרת סכין ורק אז לשלוף מלמטה.
ניתן להכין ,לצנן ואח"כ להקפיא ,וכשרוצים להגיש,אפשר לחמם קלות במיקרו.
או בתנור 50 מעלות חום רבע שעה וזה מופשר.
 
לפני ההגשה אפשר לפזר במסננת קטנה,אבקת סוכר ,
או סוכר ומעט קינמון .
יוצא מעולה.
 
המלצה שלי:
הכי נוח וקל להכין בתבנית -מאפינס -מסיליקון ,כי אז המאפינס נשלפים בקלות רבה.
(וזאת לאחר 5 דקות של צינון מחוץ לתנור.)