אתגר הפסח של עוגיו.נט

CallMeCavanaugh

New member
אתגר הפסח של עוגיו.נט

אם התחקיתי נכון אחרי המתכון הזה, הוא התחיל אצל קונדיטור יפני שזכה איתו בפרס בינלאומי כלשהו. בלוגרית אמריקאית מצאה אותו בספר בצרפתית ושמה את הגרסה שלה בבלוג, שם מצאה אותו נטלי מ-oogio.net, עשתה לו התאמות לפסח והעלתה לאתר שלה. אני מקשר לפוסט, כי בכל זאת - היא עבדה קשה והתאימה אותו לפסח, לא נראה לי ראוי להעתיק אותו לכאן אפילו אם מותר (ואני ממש לא בטוח שמותר).

אז זאת העוגה שהכנתי לסדר, וכך היא נראתה לפני החיתוך. כמו שאפשר לראות - ויתרתי על הנוגטין בקישוט, ואת דפי השוקולד מסביב החלפתי במקרונס עם קקאו.

בזמן ההכנה היה חסר לי מעט מוס שוקולד והעוגה לא הגיעה עד קצה הרינג, מה שגרם לפנים שלה להיות מאוד לא חלקות. במקרה היה לי במקרר "מוס" שוקולד שהכנתי יום קודם בשביל לקשט מאפינס - הוא היה עשוי מגנאש שעבר הקצפה עם עוד שמנת. הבעיה הייתה שהוא לא הכיל גלטין, ולכן נמרח בזמן חיתוך העוגה. את התוצאה, שבעיני היא עגומה אבל לא הפריעה לאף אחד מהנוכחים במקום, תראו בהודעה הבאה.

למרות הפאשלה, כולם היו מרוצים, ואחרי שהראיתי תמונות מתהליך ההכנה אפילו האמינו לי שהעוגה לא קנויה. הייתה הצלחה גדולה, הבעיה היא שמעכשיו כל קינוח שאכין יאכזב, כי אין סיכוי שאני אכין עוגה ברמה הזאת לכל אירוע משפחתי.

CallMeCavanaugh

New member
וכך זה נראה אחרי החיתוך

במקום שיהיה ירוק יפה בפנים, הוא היה מרוח במוס

CallMeCavanaugh

New member
ואז נשארו לי מלא חלבונים

אז החלטתי שהגיע הזמן לנסות להכין מקרונס.

נראה שעל הכנת הבלילה הצלחתי להשתלט, אבל האפיה עדיין בעייתית. חלק יצאו אפויים מדי, חלק יצאו לא אפויים מספיק. גם נסחפתי קצת עם הצבע הירוק.

לא היה לי כל כך זמן להתעסק גם עם מילויים מקוריים, אז פשוט מילאתי בקרם פטיסייר בכמה טעמים - רגיל, נוגט ופיסטוק.

מקרונס בסיסיים:
100 גרם אבקת סוכר (הכנתי גם מקרונס קקאו בהם מחליפים 10 גרם אבקת סוכר ב-10 גרם קקאו, אותם אפשר לראות מקיפים את העוגה)
65 גרם אבקת שקדים
50 גרם חלבונים
קורט מלח
20 גרם סוכר

את אבקת השקדים קניתי בחנות התבלינים המקומית וביקשתי שיטחן אותם דק דק. כשהוא אמר שהם טחונים ממש דק אמרתי לו שימשיך עוד קצת. בעיקרון ממליצים לטחון את אבקת השקדים ביחד עם אבקת הסוכר - אני דילגתי על השלב הזה.
מנפים ביחד את אבקת השקדים ואבקת הסוכר במסננת. מה שלא עובר דרך הרשת - לא נכנס למקרונס.
מתחילים להקציף את החלבונים עם המלח, כשהם מתחילים להלבין מכניסים את הסוכר לקערה וממשיכים להקציף. הקצף צריך להיות יציב אבל לא נוקשה.
כשקצף המרנג מוכן עוצרים את המיקסר. מוסיפים אליו את אבקות השקדים והסוכר, מערבבים קצת בהתחלה ואז מקפלים. ממשיכים לקפל עד שהמרקם הוא כמו של טחינה סמיכה.
מכניסים את התערובת לשק זילוף עם צנתר מספר 9 או 10 (אני השתמשתי ב-9) ומזלפים עיגולים קטנים (אני כנראה זילפתי קצת גדולים מדי) במרווחים של 2-3 ס"מ אחד מהשני. משאירים לעמוד בחוץ כשעה ואז אופים 10-15 דקות בחום של 150 מעלות, עד שהמקרונס מצמיחים "רגל" נקבובית. מוציאים מהתנור, ממתינים שיתקררו לגמרי ואז מפרידים מנייר האפיה ומחלקים לזוגות כמה שיותר דומים בגודל.

קרם פטיסייר בטעמים:
300 גרם חלב
75 גרם סוכר
70 גרם חלמון
20 גרם קורנפלור
10 גרם פודר א פלאן
30 גרם חמאה קרה

מרתיחים את החלב עם 25 גרם סוכר. בינתיים טורפים חלמונים עם שאר הסוכר, מוסיפים קורנפלור ופודר א פלאן וממשיכים לערבב. כשהחלב רותח שופכים לתוך החלמונים תוך כדי ערבוב ואז מסננים, מחזירים לסיר וממשיכים לבשל תוך ערבוב ערני במטרפה כשתי דקות, עד שהקרם מתחיל להסמיך ולבעבע. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד שייגע בפני הקרם כדי למנוע היווצרות קרום. כשהוא מתקרר לאיזור ה-50 מעלות מכניסים לתוכו את החמאה ומערבבים עד שכולה נטמעת.
מחלקים את הקרם לשלוש קערות. אחת משאירים כמו שהיא, לשניה מוסיפים כף פודר א פלאן וטורפים היטב לקבלת קרם פטיסייר נוגט, לשלישית מוסיפים כף מחית פיסטוק וטורפים היטב לקבל פטיסייר פיסטוק.

מזלפים מהקרמים על חצי מהעוגיות - אני השתמשתי בשקיות זילוף חד פעמיות ללא צנתר עם חור קטן למדי, מדביקים את החצי השני ומאחסנים במקרר בקופסא אטומה. מוציאים כמה דקות לפני האכילה כדי שיתחממו לטמפרטורת החדר.

bali

New member
מנהל
ואווווו! סחטיין!

נראה מעולה, ומסובך ומושקע בטירוף.

עכשיו אני מבינה את ההערה שלך על כך שהטועמים נפלו ולא האמינו שהכנת בעצמך

iWrite

New member
משגע סחטיין, כיף להכין ולראות עוגות מושקעות

למעלה