אתגר למבינים

דורנילה

New member
אתגר למבינים

שלום, אני זקוקה לעזרה ממבינים... לפני כ- 7-10 שנים הייתה פרסומת לסלקום בטלוויזיה שבה רואים זמר אופרה שמאחר להופעה ומתחיל לשיר את הקטע שלו לטלפון הסלולרי כשהוא עוד במונית. באולם שמים את הטלפון ליד המיקרופון ומשמיעים אותו. מישהו זוכר במקרה מה הייה הקטע שהושמע שם?? הרבה תודה מראש! דורנילה

holst

New member
פרסומת מגניבה

פעם קראתי קצת על האריה הזו: זו יצירה שנכתבה על מלחין אלמוני בימינו, אם אני לא טועה, וזה אחד הקטעים המוכרים שלו, רק חבל ששכחתי את שמו. הנושא של האריה הוא "רכבל" Funicular. היצירה נכתבה לכבוד טקס חנוכה של רכבל באיזור דרום איטליה אם אני לא טועה, או בסציליה. אבל באמת שאני לא זוכר הרבה... אולי חיפוש בגוגל של Aria ו- Funicular יניב תוצאות.

דורנילה

New member
מצאתי ביו טיוב

אני מצרפת קישור. תודה רבה רבה! זה בדיוק מה שחיפשתי. דורנילה http://www.youtube.com/watch?v=siEpux48BYg

cut2

New member
ואוו,

זה ממש מטורף, הוידאו הזה. אופי הקהל והמופע, הכל מוגבר, חוסר אותנטיות טוטאלית (במובן הקלאסי והישן של המילה) שזועקת מכל פינה. תודה על שחלקת איתנו את הוידאו

cut2

New member
האמת היא שזה די מפתיע

זו נראית בחירה די מקורית לשיר "אופרה" באודישנים של אמריקן איידול (אבל מה זה האופרה הקיטשית הזו, לכל הרוחות?). במיוחד לאור העובדה שקשה לי להאמין שנתנו/ייתנו לו להמשיך בבחירות מוסיקליות מעיין זו לאורך העונה. מה, פתאום אחרי זה הוא עבר לשיר סטיבי וונדר ודם יזע ודמעות? אם זה היה מספיק מעניין או מלהיב הייתי בודק. בכל מקרה, אני עדיין חושב שהוידאו של פברוטי יותר מזעזע.

ItsikH

Member
אני רוצה לראות אריה של פוצ'יני בכוכב נולד ואחר כך נדבר. זה עבד כי הקהל מכיר את זה ואוהב את זה (בניגוד לארץ זבת). האופרה הקיטשית הזו היא של פוצ'יני, קיטש משובח, משהו כמו ליקר איכותי - לגימה קטנה זה נפלא, כוסית מעוררת בחילה.

cut2

New member
השאלה היא

אם כוֹסית כאן - הכוונה היא להאזנה להרבה פוצ'יני באופן כללי, או שמא התכוונת שכוֹסית משולה כאן לאופרה אחת בודדה
. סתם, האמת היא שאני ממש לא מכיר פוצ'יני, אז אין לי באמת זכות דיבור. ובכל זאת, אכן נראה שקיים פער בין אמריקן איידול וכוכב נולד (יותר נכון, בין אמריקה לישראל), ולמען האמת, נדמה לי שבאמריקן איידול פחות קיימת הרדיפה האובססיבית אחרי "סיפורים" שקיימים מאחורי המתמודדים, כמו שקיימת בכוכב נולד. אבל זה באמת לא מענייניו של הפורום הזה (וטוב שכך).

ItsikH

Member
כוסית - אריה אחת או שתיים מספיק לי הצעקה של טוסקה בביצוע הזה היא כל כך משכנעת. ה"מיקאדו" של גילברט וסאליבן הוא בין השאר פארודיה על "מאדאם בטרפליי".

hberlioz

New member
דומני שכדאי לדייק בפרטים...

כיצד האופרטה "המיקאדו" של גילברט וסאליבן שהוצגה לראשונה ב 1885 היא בין השאר פארודיה על "מאדאם בטרפליי" שהוצגה לראשונה ב 1904 ? האריה הנפלאה הזו מתוך "טוראנדוט" זה קיטש? נו טוב, יחי הקיטש !! יחד עם זאת, ממליץ להכיר את האריה בביצוע קצת יותר משובח ובקונטקסט שבו היא מופיעה ביצירה עצמה...

ItsikH

Member
צודק, טעות שלי זה מה שזכרתי מהשיעורים ב...אנגלית - כן, היה היה פעם, בשיעורי אנגלית שמענו גילברט וסאליבן. וכמו שאמרתי - קיטש זה סססבבה.

holst

New member
אגב בקשר לגילברט וסאליבן

הקישור לקוח מתוך סרט למי שלא יודע, Topsy Turvy, על גילברט וסאליבן. דיי מומלץ, בעיקר למוסיקאים :)

למעלה