אתגר למחר בצהריים

אתגר למחר בצהריים

זקוקה לעזרתכם עם רעיון לארוחת צהריים למחר (עבור 3 ילדים ואני). המרכיבים:
1. פחממה (פסטה/ פתיתים/ אורז)
2. קטניה (גרגרי חומוס/ שעועית אדומה/ עדשים שחורות)
3. ירק (סלק/ כרובית/ ברוקולי)

חשוב שההכנה תהיה זריזה ולא תכלול קציצות

תודה לעונים לאתגר

Gidi Shemer

New member
הכי מהיר בעולם

ברוקולי וכרובית- עם מעט מים במיקרו ל- דקות. להוציא, לפלטר את המים החוצה ולהוסיף מעט שמן זית ומלח. להכניס מחדש למיקרו לעוד 5 דקות.

חומוס- תשרי הלילה.
תבשלי מחר במים (את המלח תוסיפי רק בסוף) עד לרכות, אבל עדיין אל-דנטה, לא לגמרי רך.
תסנני את המים. שימי את הסיר על האש בלי כלום, תני לנוזלים להתייבש קצת. תוסיפי את החומוס המסונן, שום קצוץ דק, מיץ מחצי לימון, כמון, ושמן זית. תערבבי ותתני לזה להיות קצת על האש. תגישי.

על הפחמימות אני אוותר. אגב, גם הקטניות והירק מכילים פחמימות.

מה שגידי אמר על הירוקים

ומג'דרה אורז עם עדשים שחורים שאם תשרי אותם לילה הם יתבשלו בכלום זמן

מג'דרה מאורז ועדשים שחורות + סלט סלק חי

מקלובה מאורז, כרובית וחומוס (ארוחה בסיר אחד... יאמי)
תבשיל ברוקולי ושעועית אדומה עם עגבניות וקארי על פסטה

אם מאוחר מדי בשבילך... אשמור לעצמי לרעיונות להמשך השבוע!

ladybug6

New member
ועוד רעיונות

תבשיל פתיתים/פסטה ברוטב עגבניות ועדשים כתומות (אפשר גם גרגרי חומוס או אפונה במקום)
כרובית וברוקולי חלוטים קלות (אם הם טריים ולא קפואים) ומוקרמים בתנור ברוטב לבן על בסיס קשיו טחון/שמנת סויה וקצת קורנפלור ותבלינים.
וסלק מבושל ופרוס דק דק דק ועליו קצת שמן זית ומלח גס

סלק

שוטפים היטב, מורידים בסכין חד את החלק של הגבעולים, מניחים בקליפתו על נייר אפיה בתבנית ולתנור, כעבור כ-40, 45 דקות בהינעץ מזלג, מוכן. מוציאים אפשר לצנן במי ברז, מקלפים בקלות, פורסים דק ומגישים או שזולפים רוטב פשוט- מיצלימון, שמן זית, מלח, אפשר טיפטיפה סילן או מייפל אפשר להוסיף פלפל שחור גרוס

marx04

New member
תבשיל מנגולד וחומוס.

שלום לך,

הכיוון שלי הוא קצת אחר - אני ממליץ בחום על תבשיל מנגולד וחומוס, שהולך מצויין עם אורז.
אין בזה שום דבר מתוק (כמו סלק או סילאן), ואין בזה כרובית או שעועית שעשויים להיות בעייתיים בבטן (משום מה אין לבטן שלי שום בעיה עם חומוס).

הנה קישור למתכון, אבל אפשר לשנות.
והנה מתכון קצת אחר (אגב, אפשר להשתמש בחומוס קפוא).

בתיאבון,

אורי.

בסוף הכנתי פסטה

לילדים סלט פסטה עם אפונה, ברוקולי, כרובית בתנור וזיתים, הילדים היו מאושרים! ותכלס גם אני :)
לי הכנתי לפסטה רוטב עגבניות עם אפונה (מסתבר שהמכשיר הקוצץ הזה ממש יעיל לרוטב עגבניות...)

האמת שאין לי ממש מושג מה יש לי....

הוא שכב אצלי חודשים בארון ללא כל שימוש, ולפני שבועיים פתאום נכרתי בו והתחלתי להשתמש, אנחנו עושים איתו סלט קצוץ, קיצוץ בצל לתבשילים ורוטב עגבניות. זה בינתיים מה שעשיתי אותו ויצא סבבה לגמרי, לא יודעת כמה זה עולה (קיבלנו מתנה) אז אני לא יודעת אם שווה את המחיר שלו.
מה שכן, צריך לשתוף בסוף הסלט חוץ מסכין וקרש, גם סכינים וקערה....אני לא אוהבת לשטוף כלים ולכן שכב עד כה בארון

למעלה