אתגר מורכב בזוגיות

jazz14

New member
אתגר מורכב בזוגיות

אני בן 42, נשוי 6 שנים +2
הזוגיות שלנו במשבר מתמשך..טיפול זוגי ארוך..טיפולים פרטניים שבמשך שנים לא הניבו כלום.
בחודשיים האחרונים הגעתי לפריצת דרך בטיפול והבנתי שאני מתקשה לקיים אינטימיות, קרבה..בעצם גיליתי שכל חיי הצבתי חומות רגשיות..אשתי מהצד השני באה לזוגיות ממקום של חוסר אמון בנישואים(גדלה בבית שהתפרק בצורה קשה מאוד)ועשתה מאמצים להתגבר.
לאורך השנים היא ניסתה בדרכה הבוטה לפרק את חומותיי תוך כדי שהיא מבטאת את מגרעותיה הטבועות(בעימותים, ביקורתיות, התפרצויות)..מן הסתם זה יצר מבחינתי ריחוק גדול יותר.
כאמור לאחרונה הטיפול שלי הביא אותי.להכיר בחולשותיי ואני מחפש את קרבתה כמו בתחילת הקשר..מרגיש שנולדתי מחדש.
בשנה האחרונה היא למעשה ויתרה על הזוגיות והתרחקה בעצמה. המצב כרגע שאני מאוד רוצה וחסרים לי הקרבה, המגע, התשוקה והיא מאוד מבולבלת..מצד אחד רוצה אך לא בטוחה שהיא בנויה לקשר בכלל ואיתי בפרט. אני יודע שלתת לזה זמן זה פתרון אבל זה קשה לי מאוד.
הבעיה שלי שהיא ממקמת אותי כיום כחלק מהבעיה (חיים לא מאושרים בתוך מסגרת)ולא כחלק מהפתרון (אהבה ותשוקה)ואיני יודע אם זה אפשרי בכלל מבחינתה.
ברור לי שאני בתהליך וייתכן שגם אני אבין בעתיד שאני,לא בנוי למסגרת או לא רוצה זוגיות איתה אבל מאמין שתשובה לכך אפשרת תוך כדי תנועה.
התנועה חסרה לי מאוד ואם קיימת היא מאוד איטית והססנית מבחינתה.
מתנצל על השיתוף הארוך

סיגלית 2014

New member
מנהל
סליחה, לא הבנתי אותך

אתה כותב שהגעת לתובנות תוך כדי טיפולים ארוכים, אז לא יכול להיות שהטיפולים לא הניבו כלום.

שנית, אתה כותב שאתה מחפש את הקרבה כמו בתחילת הקשר, ושהמצב כרגע הוא שאתה מאד רוצה אך היא מבולבלת כי שנים היא ניסתה להוריד לך את האסימון ורק עכשו ירד אצלך.
אם את מעוניין בזוגיות הזו, תלחם עליה!
מה מונע בעדך להשקיע בזוגיות ו"לרדוף אחריה"?
מה מונע בעדך לנסות לשקם את היחסים ביניכם ולהראות לה את השינוי שחל אצלך?
מה מונע בעדך לעסוק בדברים שיגרמו לה להתקרב אליך במקום להתרחק? היא הרי מבולבלת ועדיין לא החליטה.

סליחה מראש, אבל מה הכוונה "לתת לזה לזמן"? לחכות מהצד ולקוות שמשהו ישתנה או לקחת יוזמה?

מצד שני, אתה כותב, שאתה נמצא בתהליך וייתכן שתבין שאתה לא בנוי למסגרת או לזוגיות. איך תדע אם לא תנסה? (הכוונה כמובן, אם לא תנסה לשנות).

חומר למחשבה. יקירי, תפסיק להרהר ותתחיל לעשות מבלי להסס ועם המון סבלנות. תצליח, טוב. לא תצליח, לפחות ניסית.

בהצלחה.

למעלה