אתגר/משחק לקראת מפגש החובבים

bshuval

New member
אתגר/משחק לקראת מפגש החובבים

שלום לכולם, אני רוצה להתחיל מסורת חדשה במפגשי החובבים של המרכז הישראלי. הנושא הוא כדלקמן: לפני המפגש יבחר נושא, שיפורסם כאן בפורום. כל חובב שמעוניין להשתתף (ואני מקווה שכולכם תרצו) נדרש ליצור קיפול מקורי שקשור לא נושא. הקיפול לא חייב להיות יפה או מסובך -- ניתן לעשות קיפולים פשוטים (ולמעשה עדיף!). לדוגמה, אם הנושא היה "כלי בית" היה ניתן ליצור מזלג, מגהץ, מטאטא, או כל כלי בית העולה על ראשכם. הנושא תמיד יהיה רחב מספיק כך שיאפשר לכולם לחשוב על משהו. מטרת המשחק הזה היא בעיקר לפנות לצד היצירתי שלכם -- להוציא ממכם רעיון מקורי. אני מדגיש שלא צריך להיות יוצר מומחה, או בכלל בעל נסיון ביצירת דגמי אוריגאמי, כדי להשתתף -- ולהנות -- במשחק. כמובן גם אני (וכל משתתף אחר בפורום שנבצר ממנו להגיע למפגשי החובבים ומעוניין) אשתתף במשחק. אתם תביאו את היצירות שלכם למפגש החובבים ואני מקווה שתעלו תמונות לפורום. אני גם אעלה את התמונה של מה שאני יוצר לפורום. בכדי להפיג את חששותיכם, אני מכיר לפחות שתי קבוצות המשחקות כזה משחק, ובאחת מהן אין אף יוצר, והקבוצות נהנות מאד. המטרה היא ליצור משהו במהירות, ולא יצירת מופת. זה בסך הכל כיף. במהלך המשחק תגלו, אני מבטיח, שיצירת אוריגאמי זה לא דבר כל כך קשה. אני אתן את הנושא למפגש שיתקיים ב-22 במאי. הנושא הוא: קיץ. אשמח לשמוע תגובות בפורום לגבי הרעיון. האם מישהו מעוניין להשתתף?

ycyclop

New member
רעיון מצוין

בתור אחד שמרגיש שהוא ממש לא יכול ליצור דגמים מקוריים, זה בהחלט עשוי לתת לי את המוטיבציה לנסות משהו פשוט ולראות לאן זה הולך. אני משער שזה יעבוד בתור זרז אם הדגמים הראשוניים שלי לא יהיו ממש זוועתיים לעומת האחרים. בהחלט שווה נסיון, והנושא של קיץ בהחלט רחב מספיק.

bshuval

New member
אני שמח לשמוע שאתה מצטרף

גם אני חשבתי כמוך, וממש הכריחו להשתתף במשחק שכזה. בהתחלה חשבתי שמה אני יוצר הוא מזעזע, אבל קיבלתי תגובות מעודדות מאנשים שאני מעריך, וזה שיפר לי את הבטחון העצמי בהרבה. אני עדיין לא מחשיב עצמי כיוצר, אבל אני בהחלט יכול לומר שיש לי כמה יצירות לא רעות (ואפילו אחת פורסמה במגזין האוריגאמי הבריטי!)

gaharoni

New member
יופי!

רעיון מעולה. ואפילו יש לי כבר משהו לתרום לנושא: ארטיקים! שני דברים שהיו חשובים לי ביצירת הדגם: שהמקל יהיה לבן, ושלא יהיו סימני קיפול על הצד החיצוני של הדגם (רק על השוקו-וניל יש). בתאבון! בעצם, עם שינוי קל, הדגם הזה יכול להפוך גם למטקה...

bshuval

New member
נהדר, גילה

מאד מאד קיוויתי שאת תקחי חלק בזה! אני משוכנע שתצליחי להכין משהו טוב. אני כבר הכנתי משהו, אבל אני שומר אותו בהפתעה עד ליום המפגש... אחת המטרות של המשחק / אתגר הזה היא לא לדעת מה האחרים עושים, כך שהרעיונות של כל אחד מקוריים לחלוטין. מעניין יהיה לראות גם על מה אנשים חושבים בתור "קיץ" (לדוגמה לחלוטין לא חשבתי על הארטיקים של גלעד!)

bshuval

New member
הוראות לקרטיב

ניתן למצוא באתר של גלעד אהרוני (בקישורים של הפורום)

matanbi

New member
אני מאד מחכה ליצור משהו

ואני חושב שזה לא יהיה קשה .כי הנושא מאד רחב.

bshuval

New member
נהדר!

בכוונה הנושא רחב. המטרה היא לא להיות משחק קשה... אלא משחק כיף!

למעלה