אתגר קטן ליותר מנוסים שבפורום

osprey

New member
אתגר קטן ליותר מנוסים שבפורום

לא ממש חידה ובכל זאת מה דעתכם על הסבכי הבא? מי שמכיר את הצילומים מתבקש לשמור על זכות השתיקה, ומי שלא מכיר אותם מוזמן לפתוח את פיו ולשכנע את יושבי הפורום בצדקתו. מגדיר רגיל לא יעזור במקרה הזה. דרך אגב, הצילומים אינם שלי. מבטיח לתת קרדיטים לצלם בסוף.

netbird

New member
זכר של צופית?

צופית היתה לאחרונה אתגר בפורום רק כשצולמה מאחור.

strix butleri

New member
אז ככה:

הרשם שמתקבל משלוש התמונות הוא של סבכי אשלים/שחור ראש/קפריסאי/שחור גרון.הסבכי הראשון שנשלל הוא ס. אשלים, בגלל השוליים הבהירים המוגדרים בחדות ממרכזי השלישוניות הכהים, כפי שניתן לראות בברור בתצלום 3. ובאשר לשלושת האחרים- נראה לי שמדובר בס. שחור ראש בגלל שבצילום 2 הראש נראה שחור- מה שמצביע על זכר- ובשילוב עם הגרון שנראה לבן, משאיר רק את הסבכי שחור הראש. האם זה הפרט שהוגדר כסבכי אשלים בסוף-השבוע האחרון ?

RedBishop

New member
אני בטח לא בחלק של ...

המנוסים, אבל זאת דעתי: נראה לי שהדיון כאן הוא בין סבכי אשלים לסבכי שחור ראש. לצורך העניין, תמונה #1 היא הרלוונטית ביותר משתי סיבות: 1. כמות השחור על הראש והמעבר לגב האפור, בתמונה ניכר מעבר עדין, מה שמרמז על סבכי אשלים. 2. גלגל העין האדום אצל סבכי האשלים הוא מעט בהיר יותר ופחות חזק ובולט כמו אצל סבכי שחור ראש. מכיוון שבתמונה כמעט לא רואים את האדום, שוב, סבכי אשלים. ולסיכום, סבכי אשלים.

PaTaTy

New member
דעתי בנושא...

אני חושב שזה סבכי שחור גרון נקבה צעירה כי: הדגם ראש מתאים, עם המעבר מהראש לגב ועין שלא אדומה מספיק כמו בשחור ראש וגם השלישוניות והזנב מתאימים

Dowitcher

New member
לא נראה שעוד אנשים יענו אז...

הסבכי הוא סבכי שחור-ראש נקבה מהסיבות הבאות: 1.סבכי אשלים זכר צריך להיות בלבוש כמעט בוגר בפברואר הראשון של חייו, כלומר ראש שחור, ולכן זהו לא זכר צעיר. 2.הצבע הכללי של החלקים העליונים, אומנם חולי (מה שמרמז על סבכי אשלים) אבל הראש האפור מנוגד לגב החום ולגרון לבן. 3.הצבע של חלקים התחתונים גם הוא מתאים לסבכי שחור ראש. 4.לסבכי אשלים זנב שחור, לציפור בתמונה זנב אפור כהה לכל היותר. 5.את צבע טבעת העין ניתן לראות בתמונה הראשונה מבעד לענפים - צהוב/כתום. מתאים לנקבה של סבכי שחור ראש, לנקבה של סבכי אשלים טבעת עין צהובה/לבנה. 6.השלישוניות – מרכזים כהים רחבים עם שוליים בהירים מוגדרים. אצל סבכי אשלים השוליים יהיו מטושטשים והנוצה תיראה יותר אחידה בצבעה. 7.צבע המקור – לא סימן טוב כל כך, לדעתי מתאים לשני המינים.

osprey

New member
אז מה היה לנו?

ההתלבטות כמובן היתה צריכה להיות בין סבכי שחור ראש לסבכי אשלים: סבכי שחור ראש נקיבה (לזכר של שחור ראש, בכל המופעים והגילאים, גוון אפור בגב. לציפור בצילום הראשון גוון חום בגב) או סבכי אשלים זכר (נקיבת סבכי אשלים חסירה את הגוון הכהה בלחי ובראש כפי שרואים בצילומים הראשון והשני). להוציא את העובדה שלא הייתם אמורים לדעת כי הצילומים הנם מפברואר האחרון הרי שאין לי הרבה מה להוסיף על דברי דוביצ'ר. המדובר אכן בסבכי שחור ראש נקיבה אשר היה חשד בשדה כי הנו סבכי אשלים, חשד אשר הופרך בסופו של דבר. סימן זיהוי נוסף לאבחנה בין שני המינים (הוזכר באופן כללי ע"י דוביצ'ר) הנו צבע התת שת - לבן אפרפר אצל סבכי אשלים זכר, חום חולי אצל סבכי שחור ראש נקיבה וכמובן גם בצילומים. כל מי שתוהה איך דוביצ'ר יודע שהצילומים הנם מפברואר - גנבתי לו את הצילומים ללא ידיעתו. אז דוביצ'ר, בפעם הבאה תמונות קצת יותר ברורות... ברכות לפותרים בכלל ולפותרים נכונה בפרט. ולשומרים הרבים על זכות השתיקה, קניתי היום הרבה גזר, החלוקה מחר.

למעלה