~_~ אע
MJ
כתבתי הודעה ארוכה ואז האינטרנט החכם שלי החליט שלא בא לו לטעון את העמוד וביי כל מה שכתבתי! אבל שתדעו שפתחתי בכך שאני מתה על הפאנארט הזה
טוב, אז מהתחלה- מה שאני הכי שונאת בסדרה זה את העובדה שקטניס לא מקבלת החלטות. קולינס פשוט מובילה את קטניס להמנע מכל בחירה שהיא במהלך הסדרה. לא הצלחתי להבין מה הקטע, מה, קטניס לא מספיק חכמה בכדי לקבל החלטות בעצמה? אנחנו יודעים שהיא כן. היא הרי קיבלה את ההחלטה היחידה שלה בסדרה (חוץ מהחלטת הגרגירים שנבעה מיצר הישרדותי), ההחלטה להציל את פרים, מהידיעה שלה יש סיכוי לשרוד ולפרים אין. אז למה היא לא מקבלת אף החלטה חוץ מזו? כשקראתי את התקציר ההנחה שלי הייתה שפיטה וקטניס יכנסו יחד, יחליטו לעבוד כבני ברית, יתאהבו ויחליטו שלא משנה מה, הם יוצאים יחד. אבל במקום זה, קטניס בכלל לא חושבת על פיטה, הופ הופ טרללה, שינינו את הכללים ואם תהיו יחד אז תינצלו, קטניס מבינה שאם היא לא מצילה את פיטה המחוז שלה שונא אותה לנצח, יאללה שיתוף פעולה. כמובן שזה ממשיך כך כשבספר השני היא לא מצליחה להחליט אם לברוח או לא לברוח, ובשניה שהיא כן שוקלת לברוח קולינס לא נותנת לה לעשות את הצעד הזה ומכניסה אותה שוב למשחקים, ואז גם במשחקים השניים, כשקטניס צריכה להרוג את בעלי הברית שלה כדי להציל את פיטה- לאלאלא, קטניס, אל תעשי אף צעד חריג, הנה, ביטי יוביל אותך לפוצץ את הזירה וכן תעשי, הוריי! ואל תדאגי, את לא צריכה להרוג את פיטה בעצמך כי הקפיטול כבר חטף אותו! D: כמובן זה ממשיך כך גם בספר השלישי, קטניס אמנם מחליטה לרצוח את קוין וזה יאמר לטובתה, אבל את ה-החלטה שכל קוראת ציפתה ממנה לעשות (חוץ מאלה, אולי
) היא גם לא מקבלת והיא פשוט נתקעת עם פיטה כי ככה יוצא, הוריי. חוץ מזה, אני שונאת את הסוף. אבל על זה חפרתי מספיק. צר לי, שיר, על כך שאני לא חופרת שנית
ואחרון חביב... אני לא מצהירה על כך הרבה כי הסוף הרבה יותר נורא, אבל אני ממש לא אוהבת את CF. אני מרגישה שהוא ספר מיותר, וריאציה של הספר הראשון ושכל מטרתו היא לפתח את מערכות היחסים של קטניס עם גייל ופיטה. לא מבינה למה היינו צריכים את כל הסצנות הסופר משעממות בהן קטניס תוהה אם למדוד שמלות כלה או לברוח או למדוד עוד שמלות כלה ואם להציל את פיטה או להישאר עם גייל ובלה בלה בלה בלה... משעמם!!!!1 תופתעו אולי לגלות שאני מעדיפה את MJ משמעותית XD חוץ מהסוף שלו, כמובן
לדעתי קטניס הייתה צריכה להחליט שהיא בורחת ל-13, להתחיל לברוח, היימיץ' היה מיידע את כל מנצחי העבר שכבר הספיקו להתאגד נגד הקפיטול (ככה גם לא היינו מפספסים את הדמויות האדירות של פיניק, ג'והאנה וביטי), בדרך הקפיטול איכשהו היה עולה עליהם וחוטף את פיטה, המשך ישיר של מוקינג'יי בלי כמויות שיעמום באמצע וסצנות שגרמו לי לנחור. ו... את הסוף כבר ציינתי שאני שונאת?