פפפף, לא נראה לי.
נמנמ. לדעתי את יותר מדי טים!גייל כדי לראות את העלילה נטו
אני אנסה להסביר: מאדג' היא הבת של ראש העיר - היא עשירה, היא לא רעבה, יש לה בגדים יפים ובאופן כללי כולם מאוד מקנאים בה/עונים כלפיה מכורח הנסיבות. יש לה סיכה שיכולה להאכיל משפחה לשבוע - זה מנקר עיניים. אני בעיקר חושבת שהיא מאוד בודדה. ילדים בטח מתרחקים ממנה. אם תסתכלי על זה, קטניס היא החברה היחידה שלה, ובאופן כללי נדמה לי שהיחס של גייל כלפיה משקף בעצם את היחס של שאר המחוז כלפיה. גייל חתיך, מוכשר, מצליח. די ברור שהוא אהוב הבנות. אני חושבת שהקטע בספר הראשון ביניה לבין גייל דווקא מאוד מעניין - היא חושבת שהוא מחמיא לה, או לפחות נחמד אליה. היא מבולבלת כשהיא מבינה שהוא לא. היא בשום שלב לא עוינת - היא פשוט משתתקת ונסגרת. היא מאחלת לקטניס בהצלחה ולא לגייל כי אני חושבת שהיא נפגעת ממנו. זה מאוד ברור כמה שהיא שמחה שהוא אומר לה שהשמלה יפה. התשובה שלה פשוט לא מוצאת חן בעיניי גייל, ואז הוא מתנהג בגסות רוח כלפי משהו שמאדג' לא מנתחת לעומק. אפילו קטניס אומרת את זה (ולקטניס יש יכולת הסקת מסקנות וכישורים חברתיים של חילזון מת). בספר השני, כן, גם לדעתי הם מקנטרים אותה בכוונה. כשקטניס אומרת: "מאדג' חברה שלי" היא אומרת את זה מתוך התגוננות. זו באמת אנטקודה שנועדה להראות קנאה מצידה, ולהבהיר שגייל חשוב לה. אבל אם ננתח גם את האמירה הזאת לעומק, בשום שלב אני לא חושבת שהיא לא רואה במאדג' חברה אמיתית. מבחינת קטניס, לפחות בעיניי, מאדג' היא די ברירת מחדל: הן לא מדברות ביניהן, אין להם שום תחומי עניין משותפים, את רוב הזמן הן מעבירות בשתיקה - וזה נורא שקוף שמאדג' רואה בה חברה, אבל קטניס לא. קטניס מופתעת כשהיא מופיעה להיפרד ממנה באסיף. קטניס שוכחת את הסיכה וזורקת אותה עם הבגדים שלה כשהיא מגיעה לקפיטול - מזל שסניה מציל אותה!. זו גם סיכה עם ערך סנטימנטלי כלשהו כשהיא ניתנת לך ממישהו בתור מתנת פרידה. זה די מראה על מדרג החשיבות של מאדג' בסולם של קטניס כשהסיכה פשוט נצמדת לה לבגד ומוצאת את עצמה הולכת לאיבוד עם שאר הבגדים. גם בספר ההשלישי - מאדג' לא עולה לקטניס לראש בשום צורה - ואם מאדג' היא באמת החברה היחידה של קטניס במחוז להוציא את גייל - אז כנראה שהיא לא באמת החשיבה אותה כחברה הכי טובה שלה
- וזה משהו שמאדג' בהחלט עושה. עכשיו, זה ממש לא נכון מה שאת אומרת לגבי: להישאר ולראות, או חשיבות של גייל לקטניס. ברור שגייל חשוב לקטניס. ברור שבשלב הזה, כנראה יותר מפיטה (אני אומנם טים!פיטה, אבל זה מתוך העדפה אישית, לאו דווקא ממה שקורה בקאנון). הקטע הוא שמורפיום שם נורא יקר. זה נורא מאוחר בלילה. אם אני לא טועה יש עוצר בכלל מאז אוכפי השקט החדשים - הבת העשירה של ראש העיר לא אמורה להסתובב בחוץ. יש לה אנשים שיכולים לעשות את זה (כתוב בשלישי שיש להם עובדי משק בית) - אבל היא בוחרת לקחת את התרופות לאמא שלה (שמאוד סובלת בלעדיהם) כדי לתת אותם לגייל - לא לקטניס. כי גייל סובל. אלו משככי כאבים, לא התרופה. והיא בורחת כי אני חושבת שהיא מבינה שגייל רוצה את קטניס, ושהוא לא באמת אוהב אותה (או אפילו מחבב אותה, או מבחין בקיומה). אני חושבת שמה שהיא עשתה היה לעזור לגייל, לא לקטניס. עובדה שהיא לא נכנסה בדלת, כי היא עד כדי כך מתביישת. היא הביטה לרצפה ודיברה עם אמא של קטניס/פרים (כבר לא זוכרת). כי אם זה היה בשביל קטניס אז למה לא להיכנס באמת לראות מה שלום גייל? לשאול את קטניס מה היא מרגישה? לדבר איתה אישית? אם אפשר לעזור? איך גייל מרגיש? זה יותר פשוט מזה. זה המבוכה הזאת כשמאוהבים
- וחוסר הכניסה הזה די מבהיר שהיא מבינה את המקום שלה במדרג של מערכת היחסים בין השלושה. מה שיש כאן זו אהבה חד צדדית. אני אישית הייתי שמחה אם בשלישי קולינס הייתה עושה עם זה משהו. ולגבי אומללות מצידו של גייל בעתיד אם הוא יהיה עם מאדג' - אין לדעת. בסוף גם גייל מוציא את הראש מהעננים בספר השלישי (כמו פיטה אהובנו: "נו, את משהו משהו." - ושולח את קטניס להתמודד עם הדו פרצופיות שלה), ומבין שקטניס תהיה עם מישהו לא מתוך אהבה, אלא מתוך ייצר הישרדות - וברור שהוא מחפש יותר מזה. הוא רוצה ילדים, הוא רוצה משפחה, הוא רוצה עתיד. להגיד: "סבלנות כלפי קטניס" בקטע הזה של הילדים - זה לא להיות אומלל באותה המידה? אז כן, הוא לא יילחץ על קטניס כמו פיטה, וזה באמת מתאים לקטניס - אבל זה לא אומר שהוא יהיה מאושר מזה. אלו לא החיים שהוא רוצה לעצמו. הבחור רוצה לברוח עם קטניס ליער ולהישאר איתה לנצח. קנטיס לא מחפשת את זה. אם הם יהיו ביחד, גם הוא יהיה אומלל בסופו של דבר (לא יודעת מה לגבי קטניס). |סופחפירה באמת|