אתגר 30 יום למשחקי הרעב - יום 2

Billy Shirs

New member
אתגר 30 יום למשחקי הרעב - יום 2

אז אחרי שחלקנו חפרנו מעט על הדמות האהובה עלינו, עכשיו הגיע הזמן לעשות את ההיפך...
יום 2: הדמות השנואה עליכן ביותר
חפירות, פאנארטים ואפילו פאנפיקים יתקבלו בברכה

Billy Shirs

New member
שלי - אנובריה
MJ

זה היה קרב צמוד עם סנואו וקוין וכל החבורה, אבל אנובריה כזאת מיותרת... היא נורא חד מימדית כזאת, קרייריסטית אכזרית וזה הכל. לא הגיוני שזה כל מה שיהיה במישהו, אבל גם אחרי שהכל נגמר וכולם חיים באושר ועושר היא עדיין ממשיכה להתנהג אותו הדבר. ופאק, היא הרגה בנאדם עם השיניים!

ורדונה2

New member
קטניס

פשוט מטומטמת. אין לי כוח לחפור, חפירות מבנות אחרות מתחתיי תתקבלנה בברכה!

N o R i K o

New member

ה-50 עמודים האחרונים של מוקינג'יי אמנם הורסים את כל הסדרה, אבל אני עדיין רוכשת כבוד לקטניס של שניים וחצי הספרים הראשונים. היא הייתה מטומטמת, אבל לפחות זה היה עבור מטרה מסוימת!

ורדונה2

New member
אבל זה בספר הראשון...

בספר השלישי הטימטום חוצה הגבולות שלה כבר איבד כל מטרה. תאכלס, יש לי תיאוריה מבוססת למה היא הייתה כזאת אדישה ואנמית וחסרת כל חשיבה עצמאית- הרי הספר כולו נכתב מנק' המבט שלה, שהיא באיזשהו מקום גם נק' המבט של קולינס, והרי כבר הגענו למסקנה כאן שקולינס הייתה חייבת להיות על סמים נרקוטיים ומסטולה מהתחת בזמן כתיבת הספר. לכן, מאוד הגיוני שקטניס כל הזמן או במצב קטטוני או נגררת לאן שלוקחות אותה הדמויות ברקע, ולרגע אחד לא מפתחת חשיבה עצמאית ותוהה לרגע מה היא עושה ובשביל מה בכלל. זאת מטאפורה למצב הנפשי בו קולינס הייתה נמצאת באותם רגעים... גם כן- מעורפלת, בהכרה חלקית וחסרת כל שיקול דעת בריא.

N o R i K o

New member
נו,
MJ

בספר הראשון המטרה שלה היא להציל את פרים, בספר השני היא קודם כל רוצה להציל את המשפחה שלה מאיום הקפיטול ואח"כ רוצה להציל את פיטה, ובספר השלישי היא סתם רוצה להוביל את המלחמה כי זה מה שאומרים לה שיציל את כולם. ואז מגיע סוף הספר השלישי וקטניס מבינה שגם סנואו וגם קוין הרעים וחושבת שאין טוב בעולם ומאבדת כל מטרה והופכת לדמות הגרועה בעולם. אני לא חושבת שסוזאן קולינס הייתה במצב נפשי גרוע- עד סוף הספר השלישי
בטח ניסתה לראשונה בחייה אקסטה וחטפה טריפ ממש רע...

ורדונה2

New member
בספר השלישי לא הייתה לה מטרה
MJ

המטרה שלה הייתה לזרום עם מה שקורה ולא לפתח שום חשיבה עצמאית. כמו שהמטרה של קולינס הייתה להמשיך להזריק הירואין ולא לפתח יותר מדי חשיבה עצמאית/מקורית/הגיונית

N o R i K o

New member
וואו, אני לא יודעת

אני חושבת שאין דמות שאני באמת -שונאת-, כי לכל דמות יש מטרה מסוימת בעלילה והיא נועדה למשהו. אפילו סנואו, אפילו קוין, אפילו אמא של פיטה!!!1 שכולם זונות, אבל אני עדיין רוכשת כבוד למקומם בעלילה ולסיבת הימצאם בה. אולי אני פשוט אאלץ להסכים עם ורד ולומר שקטניס של סוף הספר השלישי היא הדמות השנואה עליי. על אף שבכך אני סותרת את טענתי של אתגר האתמול על כך שהיא הדמות האהובה עליי.
וזה למה הסוף של קולינס גרוע.

ורדונה2

New member

זהו, גם לי לא הייתה בעיה רצינית איתה עד הספר השלישי... אף פעם לא אהבתי אותה במיוחד, אבל לא שנאתי אותה. אבל אז הגיע הספר השלישי...

ellendili

New member
מה? איך אפשר לשנוא את סנואו??

בעיני הוא היה דמות מרתקת. חבל שלא היה ממנו יותר. אחד היחידים שעוררו בי עניין אמיתי. ברור שהוא אכזרי ורשע והבד גאי של הסיפור. אבל לפחות הוא היה כתוב טוב יחסית. (יחסית לפיטה וגייל נגיד...). אני חושבת שדי שנאתי את פיטה. לא... בעצם לא. הוא פשוט לא היה מענין מספיק בשביל לעורר בי שנאה.

N o R i K o

New member
MJ

לפיטה פשוט לא הייתה אישיות. עד הספר השלישי הוא הזיז לי רק בקטעי הרומנטיקה שלו ושל קטניס כי הם הכעיסו אותי, ממש הפריע לי שהיא נופלת לפח הזה של הקפיטול שמכריח אותם להיות יחד
הייתי אנטי-פיטה. בספר השלישי אחרי ההייג'קינג למדתי שאיפשהו שם מאחור כנראה שיש לפיטה אישיות והתחלתי לחבב אותו. לקראת סוף הספר אפילו אהבתי אותו
אבל עדיין לא גיליתי כלום על האישיות הזאת ועיצבן אותי שהוא כזה גרי סטו ועיצבן אותי שהם ביחד בסוף. אז אמנם למדתי לאהוב את פיטה, אבל אני עדיין חושבת שהדמות שלו הרבה יותר מדי אוברייטד...

noa1510

New member
יכולה להיות דמות שאת חושבת שהיא מאוד

מאוד חשובה לספר ויש בה המון משמעות, ובו זמנית גם מאוד לשנוא אותה. לא סותר
אני נניח, חושבת שקוין הייתה דמות מאוד חשובה והכרחית לספר השלישי... ובכל זאת מאוד מאוד שונאת אותה.

N o R i K o

New member
לא יודעת, לא כזה שונאת אותה MJ

אני מבינה את המניעים שלה. לבחורה יש ראש פשיסטי, היא רוצה לשלוט בפאנם, יש לה את ההזדמנות, והיא גם יודעת מה לעשות כדי לנצל אותה. היא חכמה.
ברור שיש דמויות שמאוד חשובות לעלילה ואני עדיין שונאת.
אבל בHG זה לא ממש היה ככה, הדמויות לא היו מעצבנות מספיק בכדי לגרום לי לשנוא אותן. בעצם, קצת שנאתי את קוין כשהיא הציעה משחקי רעב לילדי הקפיטול. אבל לא יותר מששנאתי את קטניס ~_~

N o R i K o

New member
CF

אחרת איך קטניס הייתה מבינה שהיא טים גייל והם היו מתמזמזים!?!!?!?!?! סתם

ורדונה2

New member
את יודעת מה גרמת לי לחשוב עכשיו?

נכון בספרים תמיד גייל אומר לקטניס ש"הלוואי שלא הייתי צריך להיות פצוע או בסכנה כדי שתרצי לנשק אותי", לעומת פיטה שאותו היא מנשקת ורוצה בקרבתו גם בזמנים אחרים מיוזמתה? You'd think it would be the other way around...

N o R i K o

New member
את לא רוצה לגרום לי להיכנס לזה
MJ

קודם כל, הוא אומר לה "את שמה לב אליי רק כשאני סובל"- וזה נכון לא רק לגביו אלא גם לגבי פיטה. קטניס פשוט מתייחס לשניהם כאל מובן מאליו. אבל את גייל היא מנשקת מאינטרס כלשהו של הוכחה של הרגשות שלה. כי ברגעים האלו היא באמת מבינה כמה הוא חשוב עבורה... כמו שאומרים, "אתה לא מבין מה יש לך עד שאתה מאבד אותו." במקרה של פיטה, תמיד יש לה איזושהי סיבה א-מינית לנשק אותו. כי הם מול המצלמות. כי הם מתפצלים עכשיו במשחקים והיא צריכה לגרום לזה להיראות רומנטי. אפילו בנשיקה שלהם על האגם, היחידה שבה לטענתי היא מרגישה משהו כלפיו, וגם אז זה מתפוגג שניה אחרי- היא מתחילה לנשק אותו כדי לגרום לו לסתום, שניה לפני שהוא יצליח לשכנע אותה שהיא מעדיפה את פרים ואמא שלה ואת גייל עליו. בשניה שהם מפסיקים להתנשק הוא מציין את העובדה שהיא תהיה אמא טובה והיא חוזרת למחשבה ההתחלתית שלה XD ו... כן, את פשוט לא רוצה לגרום לי להתחיל לחפור על גייל וקטניס. אני ממש מנסה למתן את עצמי לאחרונה!

ורדונה2

New member
אני מסכימה איתך
MJ

גם כשהיא מרגישה דברים שהיא יעני "לא רוצה לחשוב עליהם" או "לא רוצה להודות בהם כרגע", בעיניי זה פשוט שהיא מרגישה מין חמימות נעימה שיש גבר שאוהב אותה כ"כ ושהיא פשוט נהנית מהקירבה אליו. היא לא הייתה רגילה בכלל למגע וחום בשלב הזה של החיים שלה- טבעי שהיא תרגיש פרפרים בבטן מזה, אבל לאו דווקא בגלל שזה ספציפית היה פיטה. סביר להניח שהיא הייתה מרגישה אותו הדבר בין אם זה היה הוא ובין אם זה היה כל אחד אחר. אני לא באמת חושבת שלקטניס יש רגשות אמיתיים לפיטה. הגבר האידיאלי בשבילה הוא גייל, ופיטה מגיע בתור ברירת מחדל בסופו של דבר.

למעלה