אתגר 30 יום של משחקי הרעב - יום 3

Billy Shirs

New member
אתגר 30 יום של משחקי הרעב - יום 3

למעשה אנחנו ביום 5, אבל הייתי בצבא אז.. יום 3
דמות שאת\ה שונא\ת וכולם אוהבים
נא לחפור.

Billy Shirs

New member
הימים הקודמים...

כמה אופייני לי לשכוח לצרף! קבלו את ג'ואנה כפיצוי.

Billy Shirs

New member
ו...שלי.

אין דמות שאני באמת באמת שונאת. בטח לא כזאת שכולם אוהבים. אבל נראה לי שאם יש מישהי שאני אוהבת פחות ביחס לכמה שהשאר אוהבים אותה, אז... פרים. כי היא כזאת חמודה ומושלמת וקטנה, אבל מה עם קצת עומק? קצת פרטים? להיות יותר מהמותק של קטניס? היא אף פעם לא עושה שום דבר מעניין:\

N o R i K o

New member
א-א-א-אאוץ' מרי סו!

היא סובלת בדיוק מאותה קללה שפיטה סובל ממנה. רק שפרים לא דמות ראשית אז זה לא כזה הפריע לי.

N o R i K o

New member
Yes, You're back!

טוב, אני לא שונאת אותו, אבל הוא יושב יופי על ההגדרה של "הדמות שכולם אוהבים ואני פשוט לא מבינה למה". טוב, אני כן מבינה למה. ובו זמנית לא. טוב, אל תכו אותי. אבל פיטה? D: לא שזה הפתיע מישהו... טוב, כשקראתי את הספר הראשון חברה שלי אמרה לי שהיא מאוהבת בפיטה ושהוא מושלם והוא שלה. הכנתי את עצמי לדמות המקסימה בעולם. במקום זה קיבלתי... פיתה. שטוחה כזו, בלי הרבה יותר מדי אופי. אני לא מבינה מה האינטרסים שלו מעבר לאהבה שלו לקטניס. אני לא יודעת מה מניע אותו, מה הוא רוצה... כל הדמות שלו סובבת אך ורק את האהבה הזו וזה מגוחך ומעצבן במיוחד כשקטניס ממש לא שמה עליו. הדוגמה הכי טובה שאני יכולה לתת לכך היא שבספר הראשון, שניה לפני הכניסה למשחקים, פיטה אומר לקטניס שהוא לא רוצה להפוך לכלי במשחקים של הקפיטול ושהוא רוצה למות בלי לשנות את עצמו ולוותר על העקרונות שלו. קטניס פשוט חושבת לעצמה שהוא פוץ כי ברור לה שהיא הולכת לעשות הכל בכדי לשרוד. מה קורה בפועל? פיטה -מוותר על העקרונות שלו-, חובר לקרייריסטים והורג חפים מפשע. נכון, רומנטי וזה, כדי להציל את קטניס... אז יופי, אתה מוותר על העקרונות שלך עבורה ולא עבור עצמך, כמה נעלה מצדך, הנה אני קדה קידה. קטניס, שקראה לו פוץ, עושה את ההפך הגמור, לא מרשה לעצמך להפוך לכלי במשחק ואפילו מורדת בקפיטול, מוחה כשהיא מכסה את רו בפרחים ויודעת שכולם מסתכלים. וכך לאורך הספרים, פיטה ממשיך להיות הסמרטוט של קטניס. לעשות מה שהיא רוצה. לא להראות את האישיות שלו. לא להראות מה הוא חושב. מה שקטניס אומרת זה מה שקורה. אני לא יכולה לסבול דמויות כאלה. כל מה שרציתי זה להעיף לו כאפה ולהעיר אותו. וחוץ מזה, כמו שאני אומרת תמיד, הוא גרי סטו!!!1 כל כך! הוא בלונדיני עם עיניים כחולות כשקטניס סתם מכוערת עם עור שחום ועיניים אפורות, הוא תמיד היה מקובל, הוא יודע לדבר יפה, ולצייר יפה, ויש לו נפש של אמן, והוא עושה הכל בצורה כל כך נכונה, ומקריב את עצמו עבור כולם... די, תהיה קצת אנושי, תעשה משהו, תטעה, תגרום לי לכעוס עלייך. מכאן והלאה ספויילרים לשלישי
MJ- פיטה הוא פשוט כלי בעלילה. בספר הראשון הוא שם בשביל לגרום לקטניס לעשות את החלטת הגרגירים שתערער את הקפיטול. בספר השני הוא שם בכדי לשגע את קטניס בכך שהיא חייבת להיות איתו לעד והיא לא רוצה את זה. בספר השלישי הוא שם כי הקפיטול קלט שאולי הוא כן חשוב לה איכשהו ואולי זה מה שישבור אותה. כמו שאני תמיד אומרת, קולינס ידעה שאין לה מה לעשות עם הדמות השטחית והמשעממת שלו אז היא הייתה חייבת לערער אותו. לא בשביל לשבור את קטניס, אלא בשביל לשבור אותנו! ו-וואלה, יצאתי מרוצה! מבחורה אנטי-פיטה לחלוטין פתאום הוא התחיל להתחבב עליי. פתאום הוא כבר לא היה מושלמי אחרי שהוא כמעט רצח את הדמות הראשית. פתאום גם לו יש לבטים לגביה. בשניה שהוא מפסיק להתעלק עליה ולהגרר אחריה לכל מקום הוא פשוט הופך לדמות! הוא כל כך הקסים אותי פתאום שממש קיוויתי שיהיה לו האפי אנד, שהוא יזכה לאהבה הראויה לו (דלי#$%#$
), שהוא ינצל. ואז כמובן קולינס הורסת הכל בכך שהוא חוזר להיות הסמרטוט שלה והם ביחד בסוף, פוי.
סוף~ בקיצור, אני לא מבינה איך כולם נופלים בכזו קלות לפח הסטו של קולינס. הוא פשוט כלי בעלילה. יאיי לדמויות שהאופי שלהן מתעצב ומשתנה לאורך העלילה. ועכשיו לקוות שאף אחת לא תרצה לרצוח אותי ולנדות אותי מתפקיד המנהלת.

N o R i K o

New member
טוב, אני חוזרת בי
MJ

גם בספר השלישי אני לא אוהבת אותו! גם אחרי הציד הוא עדיין הסמרטוט של קטניס, הדבר היחיד שאכפת לו ממנו זה קטניס, הוא עדיין מאוהב בקטניס, סומך על קטניס ו... די, די, תפסיק כבר. ~_~ טוב, כנראה שהדבר היחיד שאני אוהבת בפיטה אחרי קריאה שניה זה שהוא בעצם סאם מגלי שדומה לג'סטין ביבר. ושקוראים לו פיתה.

vbnaanbv

New member
מצדיעה לך!!

אף אחד לא מבין למה אני כל כך שונאת אותו!!! הגדרת את זה מעולה הוא פשוט נמצא שם בשביל להזיל ריר על קטניס... לגבי מה שאמרת על השלילשי לא הבנתי אבל לא משנה כי לא קראתי את השלישי חוץ מאת הסוף שהייתי בלחץ לדעת במי היא בחרה בסוף וגנבתי לחברה שלי אותו באמצע השיעור... (לא מפחדת מספויילרים!!!)

shirusheet

New member
טוב אני לא סגורה עם כולם אוהבים אותה...

אבל בהחלט אפשר לומר ש: "או שאוהבים אותה או ששונאים אותה". אני מדברת על קטניס
בדרך כלל שאני ניגשת להסביר למה אני שונאת אותה כל מה שיוצא לי זה: "אההה... כי-כי.. נו!.... אני שונאת אותה וזהו
), אבל אני מקווה שזה לא מה שיקרה הפעם..
אז ככה: 1. אני פשוט לא אוהבת אנשים כמו קטניס. זאת דעה אישית כמובן, אבל אני פשוט, אפשר לומר ההפך המוחלט מקטניס, ובגלל זה אני בכלל לא מתחברת אליה. את העובדה שהיא כל הזמן חושדת באנשים, עצבנית, מתרגזת בקלות, לא מוכנה לסלוח, לא מרבה ברגשות ותיאורים... פשוט טיפוסים שאני לא אוהבת. 2. איך שהיא מתנהגת בשלישי ובסופו בפרט. אני לא חושבת שיש כל כך מה לפרט פה
3. לא מסוגלת לבחור! ובלבחור אני מתכוונת ללבחור בין פיטה וגייל. כאילו, ראבק! את בנאדם עיקש, אמיץ, חזק נפשית (לפחות אמורה להיות כזאת), אבל במשך כל הזמן שיש, מסוף המשחקים הראשונים ועד השניים, היא פשוט לא בוחרת בין פיטה וגייל! וגם בהמשך, היא פשוט לא מצליחה להתאפס על עצמה ולהחליט!!!
4. אף פעם לא טועה. תקנו אותי אם אני טועה (
), אבל קטניס כמעט אף פעם לא עושה טעות, וגם אם היא עושה טעות היא מתקנת אותה מייד. יותר מזה, לא תראו פעם אחת בספר שהיא הודתה שהיא עשתה טעות. אז זה למה אני שונאת את קטניס.

N o R i K o

New member
לא מסכימה-
MJ

1. אני תופסת את קטניס הפוכה לגמרי. אני רואה אותה כבחורה מאוד מאוד מאוד רגישה שפשוט קוברת את הרגשות שלה עמוק בפנים כי היא יודעת שאין לה בפני מי לשפוך אותם. אבא שלה מת מאז שהיא ילדה ואמא שלה פשוט אבודה, אז היא מבינה שהיא צריכה לקחת את המושכות לידיים ולהפסיק להיות ילדה. אין לה את האפשרות לבכות משטויות, להתרגש... היא מכריחה את עצמה להיות שיא המחושלת. בפועל היא מאוד רגישה. היא בעיקר לא מסוגלת לסלוח לעצמה. אני לא חושבת שהיא חושדת באנשים ואני דווקא רואה בה המון רוך- כמו שהיא נקשרת רגשית לסינה ולצוות ההכנה שלה, כשבפועל הם מובילים אותה לטבח, כמו שהיא נקשרת לאפי, כמו שהיא נקשרת לאווקס האדומה, כשבפועל היא יכלה להירתע ממנה ולהיות מגעילה אליה כי היא יודעת שהיא דפקה אותה. אני חושבת שההתנהגות שקטניס מאמצת במהלך המשחקים מאלצת אותה להיות חשדנית יותר ודאגנית יותר. היא לא יכולה לסמוך על אנשים שעלולים לגרום לה למות או לשנות לה את התוכניות. ושוב, בפועל ההפך קורה. בהתחלה היא מנסה להירתע מפיניק והיא לא אוהבת אותו, אבל במשחקים בפועל היא יודעת שהיא פשוט לא תהיה מסוגלת לרצוח אותו. 2. טוב, פה אין לי מה לומר, אני פשוט מסכימה
אבל זה למה שנאתי את השלישי, כי קטניס הקיק-אס המגניבה שהיא בו זמנית בחורה מאוד רגישה פשוט הופכת למן סמרטוט בכייני ומרושל שאני די רוצה לחבוט בו. 3. לא נכון. קטניס בפירוש בוחרת בגייל בספר השני. כשהיא מתכננת את הבריחה היא פונה קודם לגייל, וכשהוא דוחה אותה היא פונה לפיטה, ואז כשגייל מוכה היא מבינה כמה הוא חשוב עבורה, מבינה שהיא לא באמת יכולה לברוח עם פיטה ושהיא צריכה להישאר איתו ושהיא בוחרת בו. אחר כך בלית ברירה מכניסים אותה לגמול הרבעוני וקטניס מתכננת את מילות הפרידה שלה לגייל והיא אומרת לעצמה שבכך שהיא לא ברחה עם פיטה ובחרה להישאר איתו היא בחרה בו. אחר כך, בספר השלישי, קטניס לא יכולה להרשות לעצמה להיות עם גייל בגלל העובדה שפיטה בקפיטול, ואחר כך גם בגלל העובדה שהוא 'ניצוד'. גייל בעצמו אומר לה- "את אף פעם לא תוכלי להיות איתי כי תמיד תרגישי אשמה על המצב שבו הוא נמצא" והיא מאשרת את זה. לא מונע ממנה להתמזמז איתו 5 שורות אחר כך אבל בשביל הרקורד. בסוף קטניס לא עם גייל כי הוא הולך בגלל האשם שהיא מטילה עליו במוות של פרים ופיטה הוא זה שמגיע, וכפי שנאמר קטניס מפסיקה להיות אנושית והגיונית ואין לה כוח לקום ולהחליט החלטות אז היא פשוט נתקעת איתו וסוף סיפור. אני חושבת שדי ברור שאם קטניס הייתה צריכה לעשות בחירה בסופו של יום היא הייתה בוחרת בגייל. 4. אני אגיד לך מה, לקטניס לא מתאפשרת לעשות טעות. קולינס מצילה אותה מכל מצב אפשרי של התלבטות ובחירה. בין אם זה פיטה וגייל כמו שציינתי בסעיף הקודם ובין אם זה כל בחירה נוספת. יש שני צעדים שקטניס עושה על דעת עצמה בספר ואלו הבחירה להחליף את פרים והחלטת הגרגירים. חוץ מזה קולינס מחלצת אותה מהכל בצורה די חלקה. האשמה פה לא נופלת על הדמות אלא על היוצרת.

shirusheet

New member
אין לי כוח לחשוב על נושא נורמלי

אני אתחיל מהסוף- כל האשמה נופלת על היוצרת. היא כתבה את הדמות
בכל מקרה, 1. אני מבינה את מה שאת אומרת, ובכל זאת לא מסכימה לגמרי. ברור שלקטניס יש צדדים רגשיים, כמו לכל אחד, אבל לדעתי הקשיים בחיים שלה לא רק גרמו לה להסתיר אותם אלא לשנות אותם, והחשדנות שלה לדוגמא היא כבר חלק מהאופי שלה, ואם כמה שבנאדם עובר קשיים בחיים זה לא נותן לא תירוץ להתנהג איך שהוא רוצה. 2. לפחות על משהו אחד את מסכימה
3. האמת היא שבדיוק קראתי את החפירה שלך מלפני מיליון שנה על למה קטניס וגייל צריכים להיות ביחד (שהייתה ממש טובה, ד"א) אז אני יודעת בדיוק על מה את מדברת, ולדעתי כל הקטע הזה בספר רק נועד בשביל לספק את כל הילדות שקראו את הספר בשביל המשולש אהבה. בסופו של דבר, אם קטניס באמת הייתה מחליטה בקשר לגייל היא הייתה אומרת לו משהו. היא הייתה אומרת לפיטה משהו. היא הייתה אומרת למישהו משהו, אפילו לעצמה! אבל לאורך כל הספרים היא אפילו לא מוכנה להודות באהבה שלה לאף אחד מהם, לא לפיטה ולא לגייל. 4. על זה אין לי ממש מה להגיב האמת. כמו שכתבתי בהתחלה, כל הטעויות שקטניס עושה- הן בסופו של דבר טעויות של קולינס. אפשר להתווכח על זה, אבל זה כבר נושא לדיון אחר..

למעלה