אתגר

snuky

New member
אתגר

הנה אתגר שנתתי לאחרונה למספר אנשים: המציאו קיפול של בית תלת מימדי, עם דלת שניתן לפתוח ולסגור. בהצלחה. נ.ב. מעניין לדעת תוך כמה זמן המצאתם את הדגם.

bshuval

New member
אופס

זה מה שקורה כאשר כמה אנשים משתמשים באותו מחשב...

חומיחום

New member
אני חושב שאני בדרך הנכונה

באחד מהשלבים של הצפרדע שהמצאתי מגיעים לשלב מסויים שפותחים בו פיראמידה תלת מימדית מסויימת ויכולה לשמש כגג ומשאר הדף אפשר להפוך למיבנה עצמו, ואולי גם עם דלת נפתחת ונסגרת. תנסו ההוראות באתר של גלעד נאור. בהצלחה

חומיחום

New member
מה שהצלחתי זמנית

את הבית הזה [מדף אחד] המצאתי לפני כמה חודשים, אבל לא הכי התלהבתי ממנו אולי אפשר להפוך אותו למשהו יותר יפה. דרך אגב, את הבית הזה המצאתי לפני הצפרדע. זאת גם ההמצאה הראשונה שלי, אבל לדעתי היא ממש לא משו.

giladznaor

New member
הסיבוכיות של הדגם שבועז הציעה

בפעם הראשונה שבועז הציע את האתגר הזה, לא ממש הבנתי מה האתגר אמור להיות. אחרי כמה שניות של מחשבה הבנתי את הסיבוך. כדי ליצור דלת שיכולה להיפתח, צריכים לקפל את הדף קח שיהיה דש (flap) אחד שיהיה מחובד מצד אחד וחופשי משלושת הצדדים הנותרים. בקיצור, זה לא פשוט כמו שזה נשמע בהתחלה. בהצלחה!

bshuval

New member
מסובך, אבל אפשרי

תאמינו או לא, אבל ראיתי במו עיני (ואפילו יש לי תמונה - אבל אין הוראות) את הדגם הזה מוכן אתמול בערב. זהו בית עם דלת נפתחת וגג משולש. והבית תלת מימדי. נתתי את האתגר ותוך פחות מ-15 דקות קיבלתי תמונה של הדגם המוגמר (לא מאחד מחברי הפורום). יש שם שימוש בטריק מאד נחמד (ודי גאוני). אם אקבל רשות, אפרסם את התמונה... בכל מקרה - רק שתדעו שניתן לקפל את הקיפול הזה (אף על פי שבהתחלה חשבתי שלא ניתן).

giladznaor

New member
לפעמים אני

ממש מצטער שאני מקבל את ה O-List בגירסת digest!!! להגיד מי פתר את הבעיה אפשר, או שאני אאלץ לחכות עוד 32:05 דקות כדי לגלות?

חומיחום

New member
בתים

ניסיתי לפתח את הבית, וזה מה שיצא. אני יודע שזה לא הכי, אבל זה חמוד לדעתי.

למעלה