אתגר ...

אתגר ...

בס"ד. פעם ממזמן , כשהמוזיקה הייתה על תקליטי ויניל , והיו ספטיבלים , ופסטיגלים למיניהם ... היה לי גם איזשהו שיר , על תוכי ומשטרה .. "אלף בית דלת גימל , גימל בית אלף דלת , ככה הוא אמר .. ככה הוא אמר..." נשמע למישהו מוכר ??

גרי רשף

New member
א-ב-ג-ד לך לעזאזל!../images/Emo22.gif

..לא אתה, אלא התוכי! השיר ´אני והתוכי´ בפי צדוק סביר נפתח כך: מידיד אחד קיבלתי תוכי ששתק כנץ ואותו אני הסכמתי ללמד האלף בית א-ב-ג-ד {ג-ב-א-ד} {ג-ב-א-ד} ככה הוא אמר.. בהמשך מתאר הזמר את נסיונותיו הכושלים ללמד את התוכי את האלף בית עד שבבית האחרון פקעה סבלנותו: לבסוף לבור אמרתי סבלנות זה לא ברזל עוד רק פעם וגמרתי שתלך לעזאזל א-ב-ג-ד {א-ב-ג-ד} {א-ב-ג-ד} {לך לעזאזל} הערה 1- את תפקיד התוכי {בסוגריים מסולסלים} יש לשיר בקול שנשמע כמו תקליט שמסתובב מהר מדי (למשל- כמו הגמדים במדינת הגמדים בביצועו של אריק איינשטיין). הערה 2- למתעניינים- סרקתי את רשימת השירים מעטיפת התקליט. הערה 3- כשהשיר הוקלט, דומני שעוד לא היו פסטיגלים אלא רק פסטיבלי זמר ופזמון עבריים..

עוד כמה הערות ...

בס"ד .. הערה 1 - רוב תודות . הערה 2 - תודה רבה . הערה 3 - מי יתן ועל הנחת שגרמתם לי , יוסיף לכם ה´ אלף פעמים ..

trilliane

Well-known member
מנהל
שוקי התוכי, שיר מעצבן בטירוף... !

האחים והאחיות שרו את השיר באחד מפסטיבלי הילדים. המילים והלחן של גידי קורן (לא יודעת מה יותר רע - המילים המביכות או הלחן הפשטני והמעיק) בפסטיבל ילדים אחר, הם שרו את "שובי דובי" (שימו לב לתחכום בחריזה), אף הוא שיר דיי רע לטעמי, אם כי הוא בהחלט טוב יותר מ"שוקי התוכי" (לא שזה קשה במיוחד...). אני רוצה להדגיש שאין לי דבר נגד גידי קורן ו/או האחים והאחיות. אני מאד מאד אוהבת את "הטיול לארץ התווים" למשל. אבל שני השירים האלה, פשוט תת רמה. עינת

פלפל.

New member
הושמע היום בגן החיות של רשת ג´

וכך נזכרתי שיש לי אותו באוסף הרעות של מדיה דירקט: מילים ולחן: יהודה כרמל מבצע: צדוק סביר. יצא ע"ג תקליטון "הד-ארצי" בשנת 1959. זהו.

למעלה