אתה יודע שאתה יותר מדי זמן בשבדיה

אייל136

New member
חחחחחחחחחחח

16. You associate pea soup with Thursday. זה הרג אותי!

p i n g o

New member
לא ידעתי את זה...

ולמי שלא שם לב, גם בכל השפות הגרמאניות (כולל שוודית ואנגלית, כמובן) אין זמן עבר.

p i n g o

New member
מה מהמה?

אין דבר כזה זמן "עתיד" בשפות האלה.
באנגלית למשל, כשאת רוצה להגיד משהו בעתיד את אומרת שאת רוצה שמשהו לקרות, או שמשהו אמור לקרות. תחשבי על זה: I shall go = אני אמור ללכת. גם בשוודית משתמשים בפועל העזר ska (שדומה מאוד לפועל העזר shall באנגלית
).

אייל136

New member
לא נכון, פינגו, עבר יש, עתיד אין.

בכל השפות הגרמאניות אין הטית עתיד, אלא פועל to be שהופך לעתיד, בעוד שהפועל עצמו הופך לצורת הבסיס (באנגלית:I worked , I am working, I will work. בגרמנית: Ich schlafe, Ich werde schlafen. (זה היה רק הווה ועתיד, למה אני לא יודע עבר...
)(schlafe=ישן בגוף ראשון יחיד זמן הווה, schlafen-לישון) בשבדית: Jag har förstodd, Jag förstår, Jag ska förstå.

p i n g o

New member
תגיד, מה הבעיה שלך?

זה בדיוק מה שכתבתי! זאת לא הפעם הראשונה שאתה "סותר" את דבריי ככה...
ודרך אגב, אתה יכול לקרוא לי דניאל

אייל136

New member
אתה אמרת, ואני מצטט, דניאל:

"ולמי שלא שם לב, גם בכל השפות הגרמאניות (כולל שוודית ואנגלית, כמובן) אין זמן עבר." אל תאשימני סתם
.

אייל136

New member
אההה אופס,../images/Emo122.gif, לא שמתי ../images/Emo23.gifה שתי

קנת..... סורי
! חברים עכשיו?

p i n g o

New member
אייל ../images/Emo13.gif

זה שתיקנתי אותך לא אומר שאנחנו אויבים או משהו... הכל ברוח טובה, אחרי הכל בשביל מה אנחנו פה?
ובקשר להודעה שמתחתיי שכתבת (אין לי כוח להגיב פעמיים
): מה זה משנה איפה עוד סתרת אותי? אני לא אלך לחפש עכשיו בארכיון, מה זה חשוב לנו עכשיו?

מרק אפונה זה אוכל של יום../images/Emo60.gif

חמישי:) פשוט ככה נניח בבתי ספר, הרי הם לומדים עד מאוחר ומקבלים ארוחת צהריים שם. אז בימי חמישי אוכלים מרק אפונה!:]

p i n g o

New member
חקרתי קצת בנושא

(עלק חקרתי... חיפשתי בגוגל לשניה
) ומצאתי את ההיסטוריה של מרק האפונה והקשר שלו אל יום חמישי!!! ויש שם גם מתכון, ואחת (או אחד |נסקל|) מהגולשות מתבקשת להכינו למפגש הפורום הבא. תודה

למעלה