אתה מוצא חן-בעיניי כאדם...

אתה מוצא חן-בעיניי כאדם...

היי, אני מעוניינת לחלוק איתכן חוויה לא נעימה, שהייתה לי בסוף-השבוע הזה עם בחור, שיצאתי איתו, ותוך כך אולי להיעלות גם נושא לדיון. אשמח גם ללמוד מניסיונכן, שוודאי רב משלי. מסיבות שונות, הקשר בינינו התחיל, כשהוא פונה אליי כאל גבר, ובשם הגברי שלי, וגם אני פונה אליו כגבר. בדייט הראשון, אתמול, החלטתי לא להבהיל אותו: לבשתי מכנסיים וחולצה נשיים, אבל כאלה גם הומואים עשויים ללבוש. מיעטתי להתאפר, ונמנעתי מלחבוש את הכובע הנשי שלי, כך ששיערי הקצר היה חשוף. לפני שיצאנו וגם תוך כדי היציאה, כל הזמן שאלתי אותו, אם ההופעה שלי מבהילה אותו, ואם הוא יוכל לקבל את הנשיות שלי. הוא אמר לי, שאין לו בעיה עם הנשיות שלי, שהוא מקבל את איך שאני "נראה", ולפעמים גם אמר, שאני "נראה טוב". הייתה פגישה טובה בסך-הכל, והתנשקנו. אחרי הפגישה, צרם לי שהתייחסנו אליי כאל גבר, וגמרתי אומר להופיע היום בפגישה איתו בהופעה נשית מלאה, ולהציג בפניו את שחף. הוא הגיב במתיחות רבה, כשפגש אותי, לפני שנכנסנו לסרט קולנוע. סיפרתי לו על שחף, ואמרתי לו, שאני רוצה, שהתייחסו אליי בלשון נקבה, באופן כללי. הוא המשיך לפנות אליי כגבר, והיה לי מאוד קשה לדבר אליו כאישה במצב כזה. השחלתי כמה הטיות פועל, ורמזתי לו, שזה מאוד פוגע בי, שאני מתלבשת ומתאפרת ככה, ועדיין פונים אליי כאל גבר. אבל כלום, הוא המשיך בשלו. ככל שהתקדמה הפגישה, נעשיתי כאובה יותר, כי הרגשתי לא-מקובלת כאישה על-ידי מי שאמור להיות האדם לקבל אותי. נעשיתי מרוחקת ומרוכזת בעצמי. אחרי הסרט, ישבנו במסעדה ודיברתי איתו על הכאב שלי. אמרתי לו, שכואב לי שהוא פונה אליי כאל גבר, והוא המשיך לעשות כן, מה שהכאיב עוד יותר. הפניתי את תשומת-לבו לכך, והוא אמר, שייקח לו זמן להתרגל לרעיון של לדבר אליי כאל אישה ולקבל אותי. ואז הבנתי, למה אני לא רוצה קשר עם בחור כזה - ותקנו אותי אם אני טועה. אמרתי לו, שאני לא רוצה מישהו, שיקבל אותי כאישה, אלא מישהו שיאהב אותי כאישה. אמרתי לו, שלקבל מקבלים חסרונות. אני לא רוצה, שדבר כל-כך מרכזי כמו זהותי המינית התקבל כחיסרון, ושאני צריכה מישהו, שבשבילו הטרנסג´נדריות שלי היא לא משהו שמתפשרים עליו. הוא אמר לי, שמצאתי-חן בעיניו כבן-אדם... חייכתי לעצמי, ואמרתי לא תודה.

Freeda

New member
אכן צריך זמן

שחף יקרה זה שהוא לא נבהל או שלל את נשיותך - כבר מגיע לו צל"ש - הוא בעשירון העליון של פתיחות חברתית. קרוב לודאי שאת הטרנסית הראשונה שהוא פוגש בחייו, ומבחינתו אנחנו לא ממש קיימות :) אלא רק באגדות... כמו שכתב ליז, תני לו זמן - נסי להבין ולא לשפוט - ממש כפי שאנו מבקשות/דורשות מהחברה סביבנו. בניסוח יותר חד - מי שדורש סובלנות חייב להעניק סובלנות. וחוץ מזה - נשיקות משפיעות הרבה יותר מנזיפות :) - בדוק ומנוסה :) חיוכים נשקניים FREEDA

אני מופתעת מתגובותיכן

תודה, בנות, על הרעיון, אני אעבד אותו עם עצמי. אני לא בטוחה, שאני יכולה להעניק עכשיו כזאת סובלנות, כפי שנדרשת ממני במצב כזה, אבל אכן השארתי את הדלת פתוחה, ואמרתי לו שאני רוצה לחשוב על הדברים. הופתעתי מכן, כי חשבתי שלגיטימי עבורי לדרוש מישהו "מוכן מהתנור" בנושא הזה, מישהו שנמשך אל הטרנסיות שלי, ולא כזה שצריך לעבוד על לקבל אותה. אני לא דורשת רק סובלנות, אני דורשת משיכה מינית. אתן באמת חושבות שזה יותר מדי לבקש? הוא כל הזמן דיבר בנוסטלגיה על הפגישה הראשונה שלנו, שבה נראיתי יותר כמו גיי, מאשר טראנס. יש לי הרגשה, שאני לא מוכנה עדיין לקשר עם גברים כאישה, וודאי ובוודאי גברים, שאני צריכה גם לתת להם זמן לקבל אותי, ושאני צריכה לבנות ולהתחזק כאישה מתוך קשרים ידידותיים עם נשים אחרות כמוני. הפגישה איתו הייתה כל-כך מעיקה, כי אני חושבת שאני לא קיבלתי את עצמי מספיק כאישה טרנסית שמסתובבת בחוץ לאור היום, ולכן הייתי זקוקה נואשות לפידבק שלו. אבל, את התגובה שלכן לזה אני יודעת: את לא צריכה לצפות מאף-אחד לקבל אותך יותר משאת מקבלת את עצמך. חיוך וחיבוק

Michelle B

New member
אני יכולה להגיד לך דבר כזה..

אני אמנם לא חיה הרבה זמן כאישה, אבל אני מתארת לעצמי מה את מרגישה, את מרגישה שהאנשים שפונים אלייך בלשון זכר עדיין, לא מכבדים את רצונך וכיוצא בזה לא מכבדים או מקבלים אותך, זה נותן לך איזושהי הרגשה שאולי דוחים אותך. אני זוכרת שבהתחלה לפני 5 חודשים ברור שלהורים\חברים\אחים\וכו´ היה קשה להתרגל לעובדה הזאת שצריך לפנות אליי כבר בלשון נקבה, ומאוד התרגזתי שהם היו מתבלבלים, אבל הם לא התבלבלו כי הם לא קיבלו אותי כאישה, אלא הם עדיין לא היו רגילים, כיום הם התרגלו, אמנם לא במאה אחוז אבל התרגלו.. אני יכולה לציין כי בימים הראשונים שפנו אליי בלשון נקבה, גם אני הרגשתי קצת לא בנוח עם זה, הרגשתי שאולי אני איזושהי בדיחה גרועה, גם לי לקח להתרגל לכל העיניין שאני כרגע חיה כאישה , והסובבים אליי פונים אליי בלשון נקבה.. השאלה היא אם את חיה כאישה כל הזמן..

דברייך מהדהדים

חלק מהדברים שלך מהדהדים ונשמעים מוכרים. אבל: אני מרגישה כבדיחה גרועה - לא כשפונים אליי בלשון נקבה, אלא כשאני לבושה כאישה, ופונים אליי בלשון זכר. כשפונים אליי בלשון נקבה, אני מרגישה שמאשרים ומקבלים אותי, כפי שאמרת. לגבי חיי כאישה - לא כל הזמן עדיין, אבל את יודעת - עם בן-הזוג שלי אני כן מצפה לחיות כאישה. אם-כי, אני מבינה, שגם כאן זה יכול להיות תהליך, ולא עניין מיידי.

Freeda

New member
לא מופתעת שאת מופתעת

שחף יקרה :) זה ההבדל בין לקנות עוגה מוכנה לבין לקנות בסיס-עוגה ולמלא על-פי טעמך. מספר האנשים שיודעים מה זה טרנסיות קטן להחריד, למרות כל הפרסומים והראיונות (ויישר כח לנורה על עמלה המבורך בנושא). מתוכם - רבים יורקים הצידה בשאט נפש או מסתפקים בהעויית גועל-נפש. חלק קטן יותר "מקבלים". מתי מעט כבר "רוצים", ורובם לצורך מימוש פנטזיה בסטוצים. תבחרי באחת משתי האופציות: לקחת מה שיש ("עוגה מוכנה"), מן המבחר המצומצם מאד של "הרוצים", או: לבחור בקפידה בן-זוג ("בסיס-עוגה") מבין כלל האנשים המוצאים חן בעינייך, וללמד אותו מה היא טרנססקסואליות, ועד כמה קטן המרחק בין גיי-נשי לבין נערה טרנססקסואלית. כשידע ויבין, ויראה שבס"ה זה אותו בן-אדם שמצא חן בעיניו - רק מובן יותר ומודע לעצמו - יאהב עד אין קץ. ואם מצאת דווקא אחד שאינו מסוגל ללמוד, לשנות עמדות, שאינו מסוגל לאהוב למרות הסטיגמה הרווחת בחוגים חשוכים - ברחי על נפשך :) ותתחילי למלא בסיס-עוגה חדש.

manner

New member
את צריכה לברר

מה הנטיות המיניות שלו. אם הוא הומו אז ודאי שזה לא ילך, הוא תמיד ירצה לראות בך את הגבר גם אם הוא נמשך לנשיים. אם הוא בי הוא יוכל כנראה לראות את האישה שבך. כדאי לחפש בחור סטרייט, רק הוא יתן לך את מה שאת באמת צריכה ויאהב את מה שאת ולא את הדמות הבדוייה שאת נאלצת להציג בחיי היומיום. אני בטוח שיש בחורים סטרייטים נחמדים ולא שטחיים שיוכלו לקלוט את האישיות שלך למרות הנכות הפיזית.

Freeda

New member
קודם לברור את הסלט

מנר יקר איזה סלט - בין מבנה גניטליה, מבנה מוח, זהות מינית, משיכה מינית, מודעות לזהות מינית, ומודעות למשיכה מינית. מכל הסלט הזה - הדבר היציב ביותר הוא מבנה המוח וממנו צריך להתחיל. הדבר הנחוץ ביותר לשחף הוא אדם עם מוח חושב, עם נכונות ללמוד, עם פתיחות לשנות תפיסות ועמדות לגבי אחרים, והכי חשוב - עם נכונות לבדוק מחדש ובפתיחות את עצמו - מהי זהותו, מהי משיכתו, ולשנות את תפיסתו לגבי עצמו. במילים אחרות - אל תסתכלו בקנקן אלא במה שיש בו. בן זוג של טרנסג´נדר צריך להיות אדם שחלקיו הגבריים והנשיים (עפי"ר זה בצד זה) ומשיכתו לנשים וגברים (עפי"ר זה בצד זה גם כן) תואמים את אלו של הטרנסג´נדר. אגב, זה נכון לכל זוגיות, רק קריטי יותר לגבי טרנסג´נדר בגלל רגישותו ופגיעותו. זהו - בירברתי די לבוקר זה חיוכים ברבוריים FREEDA

manner

New member
סדר

הומו = גבר שנמשך לגבר, סטרייט = גבר שנמשך לנשים. בי = גבר שנמשך לגברים ולנשים. שחף אישה ולכן הומו מעצם הגדרתו לא ימשך אליה. לגוף, לדעתי, יש מרכיב שולי בהעדפה המינית ולכן התייחסתי מראש רק למגדר.

למעלה