אתה צודק "חזי העתיק" צריך להתעורר

bensha1

New member
אתה צודק "חזי העתיק" צריך להתעורר

ובשביל להביא להתעוררות הינה סרטון על SREMSKA MITROVICA שפעם היתה הבירה של האמפריה הרומית ונקראה SIRMIUM כאן נולדו מספר קיסרים (נדמה לי 4 קיסרים) ששלטו אחר כך ברומא. להלן קטע הסטוריה. Sremska Mitrovica, a town standing on the site of Sirmium, the capital of the Roman Empire at one time, lies south of the Fruska Gora, on the bank of the Sava, the biggest tributary to the Danube in Yugoslavia. Large scale excavations have been undertaken here in order to unearth the remains of its former splendour. כאן נולדתי!

bensha1

New member
מפליא נכון?

סרמסקה מטרוביצה אכן היתה, כפי שאמרתי, שנים הבירה של האמפריה הרומית. מפליא כמה דברים אנחנו לומדים. אני נולדתי בסרמסקה מטרוביצה בוויוודינה, ורק כשהתחלתי קצת להתענין גיליתי דברים מדהימים.

יש בסרביה עיר ששמא רומה (Ruma )

אלה מתושבי העיר ששאלתי, חושבים שהשם בהקשר לרומא ......

bensha11

New member
הבנתי בין השיטין

בין השיטין הבנתי שאתה שר. האם אתה שר באופן מקצוני או כתחביב? איפה אתה מופיע ומתי? אשמח להתעדכן

faridi

New member
גם מקצועני וגם תחביב

בע"ה אם תהיה הופעה מעניינת בתחום, אשמח לעדכן את חברי הפורום. אני מקווה בע"ה לעשות משהו בלקני והחשוב, שחברי הפורום יגיעו.

כנ"ל ! תודיע ונעשה מפגש פורום ....

ואולי יגיעו גם כל מיני אורחים נסתרים בפורום ......

faridi

New member
מירי היקרה, כמה ניסיתי!

כבר מתחילת הפורום אני מנסה. מעדכן על הופעותיי ובכל פעם אני מכין שיר בלקני, למקרה שמישהו מהפורום יגיע וירגיש בבית.אך יוצא שאני שר אותו לקהל הרחב.

לעולם אל תאבד תקוה !!!!

בסוף נגיע !!!!

אני אוהב את המוזיקה שמביא bensha

פארידי אם תוכל לעשות גרסאות cover לשירים מהסרטונים ולשיר על בלגרד של צ'צ'ה נראה לי שזה ידבר יותר לפורום מאשר שירים בלאדינו ותפילות.

faridi

New member
רובי יקירי

אני משתדל כל לילה להאזין לשירים בלקניים בין היתר לקישורים שהביא bensha . אני מקווה בע"ה להופיע עם שירים אלו.

faridi

New member
תודה, אבל

באתר שנתת, לכל שיר מצורף טקסט. השגתי גם מילים לשירים: Evo banke,Rujica,Ey mati,Nema lyepse אני מתאר לעצמי שזה לא מספיק, אך נלך שלב שלב. עד ההופעה הבאה בע"ה אולי אלמד עוד. רק צריך ת'שיתו"פ שלכם.

faridi

New member
לעת עתה...

אני עושה חזרה גנרלית עם מרינוצ'קה על דיסק סליחות במסורת יהודי הבלקן. אך במקביל, לקחתי לתשומת לבי את שאמרת. אגב, אם מישהו כאן עוסק בשכפול דיסקים, שיגיד.

היי איוונה......

למה כוונתך ?! מפגש יוגו, יש ביום הראשון של סוכות ביער בן שמן. בשנתיים האחרונות המפגשים היו מאוד מאוד דלילים ..... או כוונתך למפגש עם גורן ?! אגב, בן כמה הגורן הנ"ל ?! אני מכירה חבר'ה בשנות ה- 20 המאוחרות שלהם מבלגראד, אם מתאים לך אברר אצלם. אגב, קצב החיים כאן הוא באמת מהיר יותר מבסרביה, אבל גם הם ודאי ישלימו את הפער הנ"ל, לכשיצטרפו לאיחוד האירופי ..... לכל דבר יש את המחיר שלו ...... לטוב ולרע ...... מירי

איונה1

New member
הוא מנובי סד שם לא בלגרד

אבל את מי את בדיוק מכירה? שמעתי על המפגשים האלה בעבר אבל לא יצא לי להיות כי לא ידעתי מתי בדיוק בת כמה את? יש לך משפחה מיוגוסלביה?

למעלה