אתונה ועוד משהו

דניאלה1311

Active member
מנהל
אתונה ועוד משהו אנחנו חושבים על... או מתכננים ל....לטייל עם המשפחה ל-3 ימים נטו לאתונה והסביבה. ולא, לא לאיים כדי לעשות בטן גב. אנחנו משפחה קופצנית עם טווח גילים רחב חלק שונאי שמש מובהקים אבל אין ילדים קטנים. הזמן (לצערי העמוק) אמצע יולי.

יש למישהו/הי מכם רעיונות לגבי לו"ז אפשרי לאתונה וגם לאן לצאת לחצי או יום שלם לטיול? חשבנו לשכור רכב ל-14 איש עם נהג שיסיע אותנו לראות את ה-must see בעיר עצמה וגם כדי לטייל למקומות אחרים בתנאי שנחזור בלילה למלון באתונה.

המלצה על מלונות גם תתקבל בברכה.

אודה ואשמח לכל רעיון, הצעה וכל השאר.
 

oren1947

New member
לצידה של ככר סנטיגמה[מרחק קצר]..למלון
ככר סנטיגמה אליה מגיעים מהרכבת של נמל התעופה.אל סנטיגמה הככר זה מקום מרכזי ומכאן עם המזוודה בהליכה נעימה אל המלון שבו אנחנו שהינו במיקום נהדר,שמו של המלון ASTOR HOTEL את ארוחת הבוקר בקומה העליונה מול מבנה האקרופוליס הנראה למרחוק,אוכל נהדר שם והכל בסדר.
ההליכה בסימטאות הראשיות בקרבת המלון ממש קרוב,לעת ערב תמצאו מקום בטברנות קטנות המעניקות מוזיקת בוזוקי נעימה לאוזן,לעתים ישנה זמרת,תוכלו להזמין גם אוכל טעים מאד.
היינו יושבים שם עד השעות הקטנות..אז הבילוי כמובן השווקים של העיר המעניינים הבשרים הדגים והיתר בסימטאות הסמוכות.
בבוקר הבא נסיעה ברכבת המטרו אל הנמל ומשם לקחנו שייט נהדר בספינה לא גדולה אל אחד האיים הסמוכים לאתונה..ושוב סופלאקי ושוב סלט יווני ובערב אל נגני הבוזוקי בככר.החלפת מסדר הזקיפים ועשינו אפילו נסיעה בעגלת האוטובוס הקטן בסימטאות העיר העולה אל האקרופוליס,לחובבי ההליכה המאומצת תוך רכישת כרטיס כניסה לאתר.
ירידה רגלית אל העיר..ולמלון
*אם בכל זאת תחפשו טיול..מומלץ אל תעלת הקורינתוס המפורסמת ועיירת הנופש לוטראקי הסמוכה
ואם להרחיק עוד מעט..אל העיירה נפפאליו המבצר הענקי הקדום וקונדיטוריה בית מאפה מצויינת ומטעמים נהדרים[מול החנייה]

סרטון;
https://www.youtube.com/upload
 

דניאלה1311

Active member
מנהל
תודה תודה על המידע
אני צריכה עוד קצת תוכן, אנחנו 14 איש שצריכים למצוא מה לעשות במשך שלושה
ימים. על תעלת קורינתוס שמעתי כבר המלצות וזה נרשם. אבל
מה באתונה חוץ מהאקרופוליס? לשבת במסעדות אין לדור הצעיר חשק. נכון שבחום יולי אנחנו לא רוצים לבלות זמן רב מדי בהליכה בשמש, חשבתי למשל לראות מוזאון או שניים, עוד עתיקות או חדשות. יש עוד הצעות מהקהל? תודה מראש
 

צביקה101

New member
מופע
במוזיאון הצבא יש כל יום אחה"צ בערך בשעה 15:00 מופע מוזיקלי של יחידת הינצ'ילרים בצבא הטורקי. המופע לא עולה כסף אבל אתם חייבים לברר באיזו שעה זה מתחיל.
 

yossialef

New member
מופע מוזיקלי קבוע של יחידה מהצבא הטורקי במוזיאון יווני ?
 

dudi4321

Active member
בכיכר סינטגמה יש את החילוף משמר הכבוד הידוע!
החיילים עם נעלי פונפונפונים.
מחכה בקוצר רוח להיות שם מתי שהו.
 

פרח52

New member
אתונה
מוזיאון האקרופוליס - מוזיאון שיכול לעניין בכל גיל. קירותיו מזכוכית ככה שהוא מואר באור יום. מלא פסלים משוחזרים תלבושות ועוד. על הגג מסעדה ונוף מהמם. אוירה חופשית , המון מה לראות. מצויין למי שלא אוהב מוזיאונים כי הוא באמת שונה.

גבעת הזאבים - ליקאבטוס- גבעה בתוך פארק . הליכה קלה בשביל ועריכת תצפית. ממש חווייתי - ביום טוב רואים את פיראוס. זה ממש בתוך העיר כך שאין צורך לנסוע. בירידה אפשר לרדת בין העצים ולא לחזור בשביל.

מתחם הגז - אזור בילוי בערבים. בארים מסעדות מוסיקה ואווירה צעירה.
יש גם מסעדה שמונפת לגובה ע"י מנוף ושפים מבשלים. צריך להזמין מקום מראש. גם אם לא אוכלים זו חוויה להסתכל מלמטה. ניתן להגיע ברכבת או ללכת ברגל כ20 דקות בשדרה נחמדה.

ברכבת ניתן להגיע לקניון מודרני ובדרך להציץ ולראות את הכפר האולימפי כי הרכבת נוסעת בגובה.
 

dudi4321

Active member
1. אקרופוליס
רק כשהיתי היו מלא פיגומים וכל כך התבאסתי שלא נכנסתי

2. לאכול בערב בפיראוס, הגעתי ברכב שכור.
בעיר העתיקה בהליכה רגלית הרבה עתיקות.
3. קורינטוס, התעלה, שוב ברכב שכור. במקרה מקרי ביותר עברה בו ספינת טילים עם מסוק עליה.
4. בלוטראקי? היתי והתאכזבתי. אבל באותו מפרץ ראינו ברקע אוניות, וואו אמיתיות, של חיל הים היווני.
5. דלפי מרחק של שעתיים שלוש במכונית, אבל מעבירים שם כמעט יום שלם, ב12 עמדות ארכאולוגיות במסלול מעגלי כולל הפארק.
היתי בייון באוקטובר, במזג אוויר נפלא!
 

dragon201

New member
לכו לפיראוס
אתונה עצמה צפופה ולא אסטתית, בערך כמו דרום תל אביב. הכל גם פקוק ולא נוח עם אוטו או אפילו במדרכה עם עגלת ילדים. חוץ מאיזור הפרלמנט ואקרופוליס, מרגיש כמו מדינת עולם שלישי ולא כמו עיר אירופאית.
בפיראוס שהיא מרחק 45 דקות באוטובוס ממרכז אתונה יש אווירה של עיר נמל עם טאברנות, טיילת, יאטכות, וחופים. ממליץ.
 
למעלה