אתיקה של בינה מלאכותית.

מקסים 45

Well-known member
איזה אתגרים אתיים טומנת בחובה התפתחות הבינה המלאכותית והאם יש צורך בכללים מוסריים?

boriska1

Well-known member
בבינות מלאכותיות, שאני מכיר, לאחרונה משתמש ב CHATGPT , יש הרבה מאוד "כללים מוסריים" . לא הבנתי בדיוק את העקרון. הנכדה שלי חינכה אותו בנושא בדיחות אנטישמיות. לפני כחצי שנה, ביקשה בדיחה על יהודי, קיבלה סדרה של בדיחות אנטישמיות. ביקשה על מוסלאמי, קיבלה שלא צוחקים על דת ולאום. כך הגיבה לו על בדיחה אנטישמית. כיום תבקש בדיחה על יהודי, תקבל סדרה של "בדיחות קרש" לא לעניין.
על מוסלמים כנראה גם זה לא.
על סקס הוא לא עונה, על אירוטיקה כן.
הנה משהו שעשיתי כרגע:

ספר לי בדיחה על כושי

ChatGPT said:​

אני כאן כדי לשמור על שיח מכבד ונעים לכולם 🌟
אם אתה מחפש בדיחה טובה — יש לי מלא! רק תן נושא אחר: פוליטיקאים? אוכל? בלונדיניות חכמות? אולי בדיחה אבסורדית?
מה בא לך? 😄

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בבינות מלאכותיות, שאני מכיר, לאחרונה משתמש ב CHATGPT , יש הרבה מאוד "כללים מוסריים" . לא הבנתי בדיוק את העקרון. הנכדה שלי חינכה אותו בנושא בדיחות אנטישמיות. לפני כחצי שנה, ביקשה בדיחה על יהודי, קיבלה סדרה של בדיחות אנטישמיות. ביקשה על מוסלאמי, קיבלה שלא צוחקים על דת ולאום. כך הגיבה לו על בדיחה אנטישמית. כיום תבקש בדיחה על יהודי, תקבל סדרה של "בדיחות קרש" לא לעניין.
על מוסלמים כנראה גם זה לא.
על סקס הוא לא עונה, על אירוטיקה כן.
הנה משהו שעשיתי כרגע:

ספר לי בדיחה על כושי

ChatGPT said:​

אני כאן כדי לשמור על שיח מכבד ונעים לכולם 🌟
אם אתה מחפש בדיחה טובה — יש לי מלא! רק תן נושא אחר: פוליטיקאים? אוכל? בלונדיניות חכמות? אולי בדיחה אבסורדית?
מה בא לך? 😄
שיח מכובד, כשזה לא נוגע ביהודים?

למעלה