אתי או יעלי או כל אחד שיכול לתרום

kisses

New member
אתי או יעלי או כל אחד שיכול לתרום

יש לכם מתכון לכדורי שוקולד שכוללים שוקולד מריר? יש לי עוכיות שאף אחד לא אוכל ואני רוצה לפורר אותם ולהכין מהם. לפורום מתכונים אין משהוא מעניין.
 

אתי@

New member
מצטערת ../images/Emo10.gif אף פעם לא הכנתי כדורי

שוקולד, אבל אני בטוחה שאם תעשי חיפוש בפורום מתכונים, תמצאי שירשור שלם של גרסאות לכדורי שוקולד. זה היה לא מזמן...
 

יעלי2

New member
הי ליאת

הפעם האחרונה שהכנתי כדורי שוקולד היתה בשנת תרפפ"ו. בכל אופן, אם יש לך שוקולד מריר ושמנת מתוקה, תמיסי את חבילת השוקולד (ואם יש לך כמות גדולה של עוגיות אז 2 חבילות שוקולד מריר) בסיר קטן על אש נמוכה. רק כדי שהשוקולד ימס אבל לא ישרף (או ירתח). תערבבי טוב שיהיה אחיד. תצנני את זה ואז תפוררי לתוך השוקולד-שמנת את העוגיות. תצנני במקרר את הבלילה כדי שיהיה נוח לך לעבוד איתה. אחרי כחצי שעה להערכתי, תכיני כדורים קטנים ותצפי אותם בקקאו או קוקוס או שניהם. נ.ב. את כל המתכונים למטעמים: פוקצ´ה, קרוסטיני עם ממרח זיתים, פריטטה קישואים, עגבניות ממולאות, ארנצ´יני (כדורי "פלאפל" מאורז) מטוגנים, פטריות ממולאות, חצילים בפרמז´ן, גלילות עגל ברוטב חרדל וכו, תמצאי באתר של ג´קומו. www.iacommo.net
 

שמופית

New member
ליאתי, אני חושבת שלבעלה של רוני

יש מתכון לכדורי שוקולד
 

יעלי2

New member
ליאת, מה עשית בסוף../images/Emo35.gif../images/Emo22.gif

את מחוברת היום כי זה Sunday ספרי אם עושים משהו לנסיכה דיאנה?
 

kisses

New member
בסוף לא עשיתי כלום

מקפיצה לבעלה של רוני או לכל אחד אחר למתכון לכדורי שוקולד.
 
ובנושא שוקולד- עוגות מרשימות ?

אני מחפשת מתכון טוב לעוגה מושקעת אך לא קשה... לגבר יש יומולדת 30 ואני רוצה להפתיע אותו במחלקה עם עוגה... יש לי מתכון נחמד לעוגת שוקולד וגבינה (שכבת שוקולד, שכבת גבינה, עיטור שוקולד). אם למישהי יש רעיון לעוגה טעימה, נדיבה ולא קשה מדי להכנה (ולא כזו שצריכה להיות בקירור כי יש לי נסיעה של חצי שעה לפחות)... אשמח לשמוע !
 

dorlim

New member
הכי פשוט שבעולם - להפוך עוגה לא

מוצלחת לכדורי שוקלד טעימים: 1. מפוררים את העוגה (עדיף במיקסר, לא חובה) ומוסיפים ביסקויטים (כך שהתערובת היא בערך 2/3 עוגה 1/3 בסקויטים) 2. מוסיפים לתערובת מרגרינה רכה. הכמות תלויה בסוג העוגה - אם העוגה מאד רטובה, מעט מרגרינה = בערך 50 גרם, ככל שיותר יבשה כך נדרש יותר מרגרינה. או כמו שהסבתות אומרות "לפי העין"
3 ממיסים חבילה שוקולד מריר (200 גר´) + 3 כפות מים + כף יין/ברנדי + מעט תמצית וניל או חבילה סוכר וניל + 3 כפות קקאו + חצי כוס סוכר ואת התערובת שופכים לתערובת העוגה והביסטויטים ומערבבים היטב. 4. את התערובת מניחים במקרר עד שהיא מתקשה ומוכנה לעבודה. מהתערובת יוצרים כדורים ומכדררים אותם באבקת קוקוס / סוכריות צבעוניות 5. אפשרויות גיוון - להוסיף לתערובת העוגה והביסקויטים אגוזים / שקדים / צימוקים / סילאן.
 

dorlim

New member
נ.ב.

זה מזכיר לי את הילדות שלי... ככה זה בבית שאמא לא בדיוק מומחית לעוגות ותמיד צריך לתקן...
 

תוכי

New member
אולי זה יעזור לך....

לפורר את העוגיות /עוגה להמיס בסיר קטן: 5 כפות קקאו עם חצי כוס מים וחצי כוס סוכר עד שאין בכלל גושים לכבות את הלהבה ולהוסיף טבלת שוקולד וחצי מרגרינה לערבב היטב עד שאין גושים, לתת לזה להתקרר קמעה ולהוסיף לתוך העוגיות לערבב ולהכין כדורים ** מקווה כי הכמויות נכונות - הן פשוט מהראש. בהצלחה
 

fila

New member
ליאת,כדורי שוקולד אני בד"כ עושה

כשיש לי עוגה לא ממש מוצלחת אז אני שופכת עליה חלב,מעט ליקר שוקולד או אחר,פירורי ביסקוויטים וקוקוס,מערבבת עושה כדורים ומצפה אותם בקוקוס,אגוזים טחונים או סוכריות חומות לעוגה וזהו...צריך רק להזהר עם הכמויות של החלב תמיד לשפוך מעט ולהוסיף לפי הצורך,ואני אישית והבת שברי ביקוויטים בינוניים ולא ממש לפורר אותם.
 
למעלה