אתי@ את כאן?
הכנתי אתמול את

Hadar p

New member
אתי@ את כאן? ../images/Emo124.gifהכנתי אתמול את

המשרה של חזה העוף והוא מושרה כבר מאתמול ב- 7 בערך.
היום אחרי העבודה אני אכין אותו!
לפי הריח שלו נראה שיהיה מעולה!
אגב לא היה לי קוניאק אז שמתי יין אדום.....
איזה תוספת את מגישה ליד?
השבוע אכלנו כבר פעמיים אורז בכל מיני תיבולים אז לא מתחשק לי אורז למרות שנראה לי שאורז הוא התוספת הכי מתאימה....
יש לי איטריות נודלס כאלו בשקית..... יש לך רעיון?
למשהו יש רעיון? תודה רבה! ומחכה כבר לערב
 

אתי@

New member
בהצלחה ../images/Emo13.gif

לגבי תוספת, אפשר תפוחי אדמה אפויים בתיבון עדין (כדי לא להאפיל על העוף). גם אורז לבן פשוט מתאים, אבל אתם כבר שבעתם מאורז השבוע
נולדס נראה לי מורכב מידי, עדיף שתלכי על תוספת סולידית ועדינה.
 

YaelSF

New member
עוד שאלה

אפשר לטגן את זה רגיל ? ולא בתנור אני מפחדת שזה יתייבש בתנור.
 

אתי@

New member
זה לא יתיבש בתנור אם תעשי את זה לפי

ההוראות. לא ניסיתי לטגן, אני מניחה שזה אפשרי ואפילו יהיה מוכן יותר מהר.
 

Hadar p

New member
אולי אפשר להקפיץ את זה בווק ונראה

לי שזה יצא מעולה גם ככה.... לא נראה לי שהבשר יתייבש כי יש לו הרבה רוטב והרוטב עשיר....
 

Hadar p

New member
תראי....הרוטב נראה לי סמיך וכבד כזה

ז"א הוא החלק המאד משפיע כאן במיוחד שהוא מורכב מהמון דבש....(אגב לא יוצא מתוק מידי?) לכן חשבתי אולי להכין נודלס ולא להוסיף לו כלום! פשוט לבשל לפי הוראות ההכנה וזהו....אבל אז נראה לי טפל ..... תפו"א לא מתחבר לי עם אוכל בסגנון סיני..... אורז לבן הכי הכי מתאים אבל אני כבר לא יכולה לראות אורז (רוברט כמו שאמרתי אתמול יכול לאכול יום יום אורז הוא מאד אוהב) יש עוד הצעות לתוספת?
 

אתי@

New member
לטעמי זה לא מתוק מידי

הקוניאק נותן קונטרה. אני מקווה שהיין האדום יתאים כאן... בקשר לנודלס גם לי זה נראה תפל... אני אחשוב על רעיונות נוספים.
 

Hadar p

New member
אני אשאל בנתיים בפורום מתכונים

אולי שם יהיה רעיון טוב!
 
אני אגיד לך מה אני עושה במקרה כזה

אני קונה את האטריות הדקיקות ממש כמו חוטי קדאיף. שמה בסיר שמן וכשהוא רותח אני זורקת בפנים את אטריות החוטים. מטגנת אותם והם מקבלים מיד צבע קרמלי כזה. מוסיפה מים כדי כיסוי, מלח ופלפל שחור גרוס. נפלא עם כל דבר..אני באופן אישי חולה על זה עם קוטג´..
 

Hadar p

New member
את יודעת שלפי מה שהבנתי את האיטריות

האלו לא מבשלים רק מניחים במים בטמפ´ החדר ואחרי כמה זמן הם מתרככות וככה אוכלים אותן? אגב באפרופו מכינים את האיטריות האלו עם בצל ירוק, ביצה (כמו ביצה מקושקשת), גזר וסויה........!וזה ממש מעדן! נתת לי רעיון מצוין! יכול להיות שאני אכין אותן היום!
 

נופר30

New member
יש את האיטריות אורז הדקיקות

אלו ששמים בדיוק לדקה במים רותחים והם לבנים ( הנודלס אמורים להיות עבים יותר ) נספג בהם במהירותכל טעם של רוטב יכול להיות שילוב מנצח
 
לא. אלו אטריות שמטגנים ולאחר מכן

מוסיפים מעט מים ממש כדי שיתבשלו ברוטב של עצמם. זה יוצא אחד אחד והמרקם שעוטף אותם הוא ריבתי אני לא הייתי מוסיפה לזה שום תבלין לבד ממלח ופלפל משום שהמנה העיקרית מאוד מתובלת.
 

אמיקה

New member
נודלס

יש לנו חבר, בן העדה ההודית - קוצ´ינית שמפליא לעשות עם חומר הגלם הזה.. הנה כמה רעיונות : מכינים את הנולדס לפי ההוראות על השקית,וחשוב שלא יהפכו "סמרטוטויות" קוצצים ירקות כמו פלפל, גזר, בצל, פטריות וכוסברה. על הווק מחממים קצת שמן (אני משתמשת בשמן שומשום, אבל יש מי שיגיד שזה לא מיועד לטיגון. אז אפשר שמן רגיל). מטגנים בערבוב את הירקות לפי מידת הקושי (קודם הגזר וכו´..)לא כולל הכוסברה. על הירקות שופכים רוטב מ: סויה, גינג´ר מגורר, דבש, שום, ועוד קצת שמן שומשום. מערבבים. מוסיפים את הנודלס המוכנות, 2 דקות מערבבים, מוסיפים כוסברה, עוד דקה ו..זהו. מגישים מיד, עם פלחי לימון ירוק בצד. את כל זה אפשר לגוון עם חזה עוף מטוגן קלות, בחתיכות קטנות. אפשר להוסיף בוטנים קצוצים, או מראש - ברוטב, להוסיף חמאת בוטנים. אפשר לזרות שומשום קלוי. התבשיל הזה אכן קצת מאפיל על דברים אחרים...
 

Hadar p

New member
את מתכוונת לאיטריות נודלס העבות

או אלו הדקות כמו חוטים?
 

אמיקה

New member
נולדס, למיטב ידעתי זה רק העבות,

הדקות נקראות "אטריות אורז". נודלס זה האטריות העבות, הצהובות (אטריות ביצים), שכתוב עליהם "נודלס" ויש גם אטריות אורז עבות, שמהן נהוג להכין "פתאי". מה יש אצלך? (שני הסוגים העבים מתאימים למה שאמרתי, אני משתמשת בצהובות בד"כ)
 

Hadar p

New member
נודלס רגיל בשקית הזו שקונים בסופר

בצבע צהוב תכלת כזו...! תודה מתוקה את המתכון שלך אני אכין ליום שישי בצהרים! נראה לי אחלה! פשוט כי למתכון של היום צריך משהו מאד נטרלי כי הבשר מאד מתובל!
 

אמיקה

New member
בדיוק. זה "נודלס"

המתכון שנתתי (בעיקר עם העוף) זה ארוחה שלמה, ולהיום זה לא מתאים לך.. לא להשתגע ממגבלות ה"תוספות"? כמה אפשר אורז או תפו"א. רציתי לנסות כוסמת, אבל הבעלוש הצביע ברגליים..
 

Hadar p

New member
נראה לי שאני אכין את האיטריות הדקות

כמו שאתי אמרה....
 
למעלה