אתי@ כתבתי לך תגובה גם בפורום

Hadar p

New member
אתי@ כתבתי לך תגובה גם בפורום

מתכונים... אני הייתי בחשיפה בצפון בארוחת בוקר בפסח לפני שנתים בערך והיה מצוין! הכל תוצרת בית, ריבות מעולות, גבינות, סלטים, ביצים!. אירית מחשיפה לצפון מאד נחמדה ומוכנה להשקיע תמיד! ועוד המלצה....יש מסעדה שניסיתי למצוא לך את הקישור אליה ולא הצלחתי... אני לא אוכלת גבינות אבל שמעתי במסעדת עין כמונים (או עין קמונים) מצוינת. שיש מאכלי גבינה מצוינים ושמי שנמצא בצפון חייב לבקר שם. היא באיזור צפת ראש פינה..... אני עדיין מחפשת קישור!

אנחנו עברנו דרך המסעדה "עין כמונים"

לא נכנסו לאכול כי הבעלול קניבל ולא אוהב גבינות היא נמצאת ליד מושב אמירים בצפון......... כמה קילומטרים מכרמיאל........

יעלי2

New member
עין כמונים

לפני כמה שנים בדרכנו דרך צפת לטיול, אכלנו בעין כמונים. בהשוואה למחירים של היום זה היה משהו כמו 75 ש"ח לאדם מקבלים גבינות ויוגורטים וכלי עם ירקות שלמים. את רוצה? תחתכי לך את הסלט. אז קצת התאכזבתי אבל בסה"כ היתה אוירה בסדר. היום הייתי הולכת למסעדה שמגישה לי סלט חתוך ולא חוזרת לשם למרות הפירמה שהמקום קיבל. אלא אם משהו השתנה.

אתי@

New member
../images/Emo6.gif הייתי בחתונה כזאת

קיבלנו במרכז השולחן סלסלה שהיו בה מלפפון שלם, עגבניה, ונקניק קבנוס שלם
היה בזה המון סטייל - אבל אף אחד מהאורחים לא אכל מהירקות. אחלה רעיון איך לחסוך באוכל

Ronnie*

New member
לגבי עין כמונים

נכון שהמחיר מוגזם ביותר, אבל אני דווקא נהניתי מהארוחה... (צמחונית, מה לעשות
). בכל מקרה, אני ממליצה לעשות דבר אחר: יש להם חנות ליד המסעדה ומוכרים שם גבינות צאן, לחמניות, זיתים, שמן זית וכו´. ככל שאני זוכרת זה לא מאוד יקר... אנחנו קנינו שם גבינות ולחמניות והלכנו לעשות פיקניק. הגבינות שלהם ממש טעימות...

../images/Emo41.gif ואם אתם בסביבה יש במושב

אמירים את המסעדה "סעודה האחרונה" הייתי שם בירח דבש... מסעדה מדהימה צמחונית (כן אני צמחונית.... זה קורה במשפחות הכי טובות) אוכל מדהים....... מוגש בצורה מפתיעה...... המחיר קצת יקר בערך 150 לכל סועד..... אבל יושבים שם שעות על גבי שעות היינו שם 3 שעות בערך.... מומלץ ..... צריך רק להזמין מראש מקום...... תהנו.........

הילית*

New member
אני ממליצה על מסעדת אלומה

בתרשיחא. בהמלצת שיר הזמנו מקום לפני כמה חודשים ומאוד נהנינו מהאוכל שם.

אתי@

New member
אנחנו ככל הנראה נהיה גם שם

וצריכים עוד מסעדה/בית קפה (משהו עם אוירה, פחות חשוב האוכל) לארוחת ערב נוספת.

אתי@

New member
כפר תבור יכול להתאים אם נחליט

לבקר את סבא וסבתא שלי. דג על הדן זה לא כ"כ הכיוון, וחוץ מזה שהיינו מעדיפים לנסות מקומות חדשים. ונדמה לי שגם הבניאס קצת רחוק.

Hadar p

New member
אתי באיזור הבנאיס! - רחוק לך?

כי אני יודעת שיש מסעדה שחוץ מאוכל טוב יש כמובן גם אוירה מה זאת אומרת..... לי שמזמין מראש לארוע מיוחד (ואתם הרי חוגגים) מקבל שולחן על שפת המים קצת בבידוד מכל המסעדה ומלצר אישי וכל מה שנשאר זה להנות מהשלווה מרישרור המים מהאוכל וכמובן אחד מהשני! אני אבדוק בספר המלצה רומנטית בבית בדיוק את הפרטים המדויקים!

אמיקה

New member
מסעדה פצצה בראש פינה (בעצם2)

מסעדה אדירה עם אווירה נהדרת (קצת יקר) - הבית של רפא בראש פינה. זה בבית עתיק כזה, ממש בראש פינה העתיקה (אפשר להוריד את האוכל "אחורי זה" בטיול רגלי באיזור הגלריות ולהנות מהאויר הטוב והרומנטיקה .. התפריט - ארוחות בקדירה.. מעולה ! עוד באיזור - אחוזת דברובין - לא היינו אבל קיבלנו המלצות חמות מהמקומיים
.. בעניין עין כמונים - אני בעד גישת הלקנות גבינות בדוכן וללכת לפיקניק הרחק מה"מסעדה" המאוד יקרה שלהם.. אפשר לשלב את הפיקניק עם הלחמים המדהימים שאופים בראש פינה (איזו גב´ אחת ששכחתי את שמה אבל פשוט עולים עד למעלה (מעל וילה תהילה) בעקבות הריח... תוכלו למצוא המון המלצות טובות למסעדות באיזור ב"מדריך מפה" לטיולי אוכל.. מצטרפת להמלצה על "הסעודה האחרונה" - יקר, אבל חווית אוכל שונה לגמרי (לא להאמין מה אפשר לעשות מכמה עלים ..
)וארוכה. לא לשכוח להזמין מקום מראש. אה, והפוך לצמחונות - אם הגעתם עד צפת - יש את מסעדת הבשרים המהוללת עם הנוף הכי עוצר נשימה באיזור - "בת יער". ממש לפני הכניסה לצפת, פונים שמאלה לכיוון כביש מתפתל כזה, עולים עולים עולים עולים ובסוף מגיעים לחוות בת יער.. הכי מעולה זה להגיע בשעות האור - שלא לפספס את הנוף. הבשרים שם זה סוף הדרך !!! (בעלי - שהוא טורף ידוע - עד היום מקבל מבט זגוגי- חולמני כזה בעיניים כשהוא נזכר ב"טי-בון" שהוא הרביץ שמה...
)

Ronnie*

New member
מצטרפת להמלצה

על "הבית של רפא". אנחנו מאוד נהנינו...

הילית*

New member
רעיון לרויטל וליאת ! ../images/Emo124.gif

אולי תרכזו את כל ההמלצות הנפלאות האלו לתוך מאמר. אנחנו כרגע לא מתכוננים ליסוע צפונה אבל בטח נעשה זאת בעתיד ואני אשמח שהמידע הזה יהיה זמין. מה אתן אומרות?

daldan

New member
אתי , לא ברור לי איפה בדיוק הצימר

אבל.. אם זה באיזור גוש שגב (איזור המצפים סביב כרמיאל), אז יש כמו שאמרו את הסעודה האחרונה באמירים ויש בישוב הבדואי סלמה מסעדה שנקראת " אצל פאטמה וזיידאן" (מומלצים במדריך מפה)המקום נמצא צמוד לבית שלהם והסעודה היא לפי תפריט קבוע (לא נותנים לבחור מתפריט) והתשלום הוא לפי אנשים, ש"ח אבל צריך לברר. מה שמיוחד במקום הוא שאתם יושבים על מזרונים, כל הרצפה מכוסה בשטיחים ומסביב יש קישוטים ושטיחים בדואים (בחורף יש אח לחיממום). האוירה מאד נחמדה, והאוכל הוא אוכל בדואי ייחודי (לא כמו מסעדה מזרחית). אם זה מתאים לכם זאת חוויה מאד נחמדה וטעימה, רק חשוב לתאם מראש כדי לוודא שיש מקום. (כך גם בסעודה האחרונה באמירים) המלצה נוספת למקום מיוחד במקום אבל... סגור בשבת. קוראים לו מסעדת התאומות בישוב בשם שכניה. מסעדה עם סיפור מאד מיוחד של תאומות יהודיות שחיו בלבנון עד שברחו משם לארץ (היום הם בסביבות שנות ה50-60 שלהם) במקום יש אוכל לבנוני מעולה ומיוחד(שוב, ממש לא מזרחי כמו שאנחנו מכירים) וגם יש שם הרבה תמוות וכתבות על סיפור החיים המיוחד של התאומות. לגבי עין כמונים, אישית התאכזבתי ולא נהנתי מהישיבה במסעדה, אבל הגבינות שלהם טעימות כך שכדאי לשקול את עניין הפיקניק אם זה מתאים.

למעלה